Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Meksikāņi satriec zvaigžņoto ASV beisbola izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Meksikāņi satriec zvaigžņoto ASV beisbola izlasi
Džoijs Menesess, Foto:Getty Images/Scanpix

Meksikas beisbolisti šorīt 2023. gada Pasaules beisbola klasikas ietvaros ar 11:5 pārspēja ASV valstsvienību, bet Austrālija ar 8:3 pārspēja Čehiju un kvalificējās izslēgšanas turnīra cīņām.

Šodien ASV pilsētā Fīniksā vietējā beisbola izlase uzņēma Meksiku. Amerikāņi, protams, ir vieni no visa turnīra favorītiem, kamēr meksikāņi, lai arī gana spēcīga komanda, taču turnīru sāka ar zaudējumu.

Šajā cīņā gan viss notika pēc negaidīta scenārija, jo meksikāņi aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli kā uzbrukumā, kur divi "Home run" sitieni padevās Džoijam Menesesam (kopā izsisti pieci punkti), gan aizsardzībā, jo zvaigžņotā ASV izlase nespēja izvērsties atsitot.

Meksikas izlase jau pirmajā iningā guva divus punktus un amerikāņi tā arī nevienā cīņas brīdī nespēja panākt savus dienvidu kaimiņus. Ceturtajā un astotajā iningā meksikāņi izsita pa vēl četriem punktiem katrā un noformēja ASV izlasei pirmo zaudējumu 2023. gada klasikā.

Zaudētāju komandas rindās ar trim izsistiem punktiem izcēlās Tims Andersons, bet "Home run" Vila Smita kontā.

Jāatgādina, ka ASV izlase uz šī gada Pasaules beisbola klasiku ir sagatavojusies diezgan nopietni, jo tās sastāvā ir trīs MLB vērtīgākā spēlētāja balvu ieguvušie beisbolisti (Maiks Trauts, Mūkijs Betss un Pols Goldšmits), gan citi titulēti spēlētāji, tāpēc, lai arī šo komandu nevar pilnībā nosaukt par "Dream Team" (pēc analoģijas ar ASV basketbola valstsvienību), kopumā šī ir ļoti labi nokomplektēta ASV izlase un tāpēc jebkurš tās zaudējums ir negaidīts pārsteigums.

Citā šī rīta spēlē Austrālijas izlase ar 8:3 tika galā ar Čehijas beisbolistiem un garantēja sev vietu ceturtdaļfinālā, "aiz borta" atstājot Dienvidkorejas beisbolistus. Tiesa, kā dienvidkorejieši, tā arī čehi ir nopelnījuši vietu 2026. gada Pasaules beisbola klasikā.

No šodienas maču programmas ir jāizceļ Nikaragvas un Dominikānas Republikas cīņa, jo abām vienībām ir vajadzīga uzvara. Dominikāņi turnīru sāka ar zaudējumu, bet Nikaragvas komandai vēl viens zaudējums nozīmētu atvadīšanos no cīņas par izslēgšanas mačiem. Savukārt rīt agri no rīta ASV tiksies ar Kanādu un mēģinās atgriezties uz uzvaru takas.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, grupu turnīrs

A grupa

#KomandaSU-Z
1.Kuba42-2
2.Itālija42-2
3.Nīderlande42-2
4.Panama42-2
5.Taivāna42-2

B grupa

#KomandaSU-Z
1.Japāna44-0
2.Austrālija43-1
3.Dienvidkoreja31-2
4.Čehija41-3
5.Ķīna30-3

C grupa

#KomandaSU-Z
1.Kolumbija11-0
2.Kanāda11-0
3.Meksika21-1
4.ASV21-1
5.Lielbritānija20-2

D grupa

#KomandaSU-Z
1.Venecuēla22-0
2.Izraēla11-0
3.Puertoriko21-1
4.Dominikānas Rep.10-1
5.Nikaragva20-2

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/world-baseball-...