Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Beisbola klasikas finālā tiksies ASV un Japāna

Juris Miņins
Juris Miņins

Beisbola klasikas finālā tiksies ASV un Japāna
Foto:USA Today/Scanpix

Šodien noslēdzās 2023. gada Pasaules beisbola klasikas (WBC) pusfināli pēc kuriem kļuva zināms, ka par titulu finālmačā cīnīsies ASV un Japānas izlases.

Iepriekš jau ziņojām, ka Pasaules beisbola klasikas turnīrs, kas ir svarīgākais un kvalitatīvākais starptautiskā beisbola čempionāts, bija sasniedzis izšķirošo fāzi, proti pusfinālus. Vienā no tiem ASV tikās ar Kubu, bet otrā – Japāna ar Meksiku.

Pirmajā cīņā nekāda lielā intriga nebija gaidāma, jo ASV izlase bija nokomplektēta daudz kvalitatīvāk nekā kubiešu komanda, kas faktiski bija ļoti tālu no optimālā sastāva un par izlasi var saukties vien nomināli. Lai vai kā, bet amerikāņi uzvarēja ar 14:2. Amerikāņu pārsvars šajā mačā bija nospiedošs, jo tikai septītajā iningā (no astoņiem) viņi nespēja gūt ne punktu. Devīto iningu amerikāņi neizspēlēja, jo jau bija garantējuši uzvaru.

Pols Goldšmits un Trejs Tērners katrs izsita pa četriem punktiem, bet no metēju kalniņa labi darbojās Sentluisas "Cardinals" duets Adams Vainraits un Mailzs Mikolass, kuri astoņos iningos zaudēja tikai divus punktus.

Daudz dramatiskāki notikumi risinājās šonakt, kad par vietu finālā tikās Meksika un Japāna. Japāņi līdz šim nebija piedzīvojuši nevienu zaudējumu, bet meksikāņi ir vienīgie, kas šogad ir spējuši pieveikt ASV (11:5).

Arī šajā spēlē Meksikas beisbolisti bija ļoti tuvu tam, lai noorganizēt vēl lielāku sensāciju un aizlikt kāju priekšā olimpiskajiem čempioniem. Ceturtajā iningā viņi izvirzījās vadībā ar 3:0 un līdz pat pēdējai cīņas trešdaļai japāņi nespēja atrast efektīvu veidu kā rezultātu sadeldēt.

Septītajā iningā viņi gan panāca neizšķirtu, taču jau astotajā spēles cēlienā meksikāņi atkal ieguva divu punktu pārsvaru, bet uzsākot pēdējo, devīto, iningu japāņi bija iedzinējos ar viena punkta deficītu. Par spēles varoni kļuva Munetaka Murakami, kurš pēdējā iningā izsita dubli un tas ļāva mājas bāzi sasniegt kā Šohejam Otani tā arī Ukjo Šuto un nodrošināja Japānai vietu finālā.

Japānas un ASV beisbola izlašu finālu var saukt par klasiku, jo abu komandu sportiskās attiecības ir diezgan saspīlētas. Jāatgādina, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs abas izlases spēlēja finālā un spraigā cīņā par čempioniem kļuva japāņi. Savukārt 2017. gada klasikā amerikāņi apturēja japāņus pusfinālā un pēc tam kļuva par čempioniem. Tāpat jāpiemin arī 2019. gada "Premier 12" turnīrs, kurā, lai arī amerikāņi nebija labākajā sastāvā, viņi pārspēja Japānu, taču par čempioniem kļuva tieši samuraji.

Papildus tam ir arī jāpiemin, ka ASV izlase ir pašreizējie WBC čempioni, bet Japāna ir visu laiku veiksmīgākā turnīra komanda, jo uzvarēja divos pirmajos turnīros, bet divos "svaigākajos" čempionātos palika trešajās vietās.

2023. gada Pasaules beisbola klasikas fināls norisināsies naktī uz otrdienu, 1:00 pēc Latvijas laika.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, pusfināli

ViesiMājiniekiRezultāts
KubaASV2:14
MeksikaJapāna5:6