Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Japāna gāž amerikāņus no "troņa", panākot vispārēju dominanci beisbolā

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna gāž amerikāņus no "troņa", panākot vispārēju dominanci beisbolā
Japānas beisbola izlase ar turnīra galveno balvu Foto: USA Today/Scanpix

Japānas beisbola izlase šorīt 2023. gada Pasaules beisbola klasikas (WBC) finālā ar 3:2 pārspēja ASV valstsvienību, izcīnot savu trešo titulu, kā arī tiekot pie pēdējās nozīmīgākās līdz šim iztrūkstošās starptautiskā beisbola balvas.

Aizvadītajā naktī noslēdzās 2023. gada Pasaules beisbola klasikas turnīrs, kas faktiski ir ekvivalents citu sporta veidu Pasaules kausiem. Finālā tikās divas lielākās čempionāta favorītes – Japāna un ASV.

Šī spēle bija interesanta un principiāla ne tikai tamdēļ, ka tas bija fināls, jo ASV un Japānas beisbola skolu attiecības sportiskajā ziņā ir diezgan spraigas, jo šīs komandas regulāri tiekas lielo turnīru izšķirošajos posmos un cīnās par visaugstākajām vietām. Tāpat īpašu garšu šim mačam piedeva apstāklis, ka Japānas komandā spēlēja fenomenālais Šoheis Otani, kas ir viens no labākajiem Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētājiem.

Runājot par mača gaitu, Trejs Tērners bija tas, kurš guva spēles pirmo punktu, otrajā iningā raidot bumiņu ārpus laukuma, taču japāņi ilgi iedzinējos nepalika – Munetaka Murakami atbildēja ar to pašu, bet Larss Nūtbārs izvirzīja japāņus vadībā.

Ar "Home run" izcēlās arī Kazuma Okatamo un tas izrādījās uzvaru nesošais sitiens, jo, lai arī Kails Švārbers līdz pilnajām tribīnēm nogādāja vēl vienu bumbiņu, amerikāņi nespēja atspēlēties.

Interesanti, ka mačs noslēdzās ar ilgi gaidītu dueli, proti, pirmo reizi viens pret otru oficiālā spēlē tikās Losandželosas "Angels" zvaigznes – Šoheis Otani un Maiks Trauts. Abu divu duelis nonāca līdz pat pilnam skaitam, taču beigu beigās Otani veica precīzu metienu, ko Trauts nespēja atsist un ar to spēle arī noslēdzās.

Jāatzīmē, ka Japāna pie čempionu titula tika nezaudējot nevienu spēli.

Japānas komandai šis ir jau trešais Pasaules beisbola klasikas čempionu tituls (japāņi uzvarēja divos pirmajos WBC turnīros), taču pirmais kopš 2009. gada. Tāpat ar šo panākumu Japānas beisbola izlase ir oficiāli kļuvusi par šobrīd labāko starptautiskā beisbola komandu, jo tās valdījumā ir gan klasikas trofeja, gan olimpisko spēļu zelta medaļas, gan "Premier 12" zelts, gan arī pirmā vieta Starptautiskās beisbola un softbola federācijas Pasaules reitingā.

ASV izlasei, kuri bija Pasaules beisbola sērijas uzvarētāji 2017. gadā, neskatoties uz zaudējumu, šis bija otrais visu laiku labākais turnīrs, jo pirmajās trijās WBC izspēlēs amerikāņi tikai vienu reizi prata iekļūt pusfinālā.

Nākamais Pasaules beisbola klasikas turnīrs notiks jau pēc trim gadiem, t.i., 2026. gadā.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Japānas izlases zvaigzne Šoheis Otani un viņš arī tika iekļauts simboliskajā izlasē, turklāt, gan kā metējs, gan kā nozīmētais atsitējs.

2023. gada Pasaules beisbola klasika

Komandas123456789RHE
ASV010000010290
Japāna020100000350

Simboliskā izlase

PozīcijaSpēlētājsValsts
CSalvadors PerezsVenecuēla
1BJu ČangsTaivāna
2BHavjers BaezsPuertoriko
3BJans MonkadaKuba
SSTrejs TērnersASV
OFRendijs ArozarenaMeksika
OFMaiks TrautsASV
OFMasataka JošidaJapāna
DHŠoheis OtaniJapāna
PŠoheis OtaniJapāna
PMigels RomeroKuba
PPatriks SandovālsMeksika

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/world-baseball-...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-22 12:52, pirms gada
Te jau nav sports, bet gan Holivudas uzrakstīts scenārijs. Kurš tic tam, ka Ohtani pret Trautu ir pēdējais outs finālā un pat aiziet līdz 3-2 countam?

     [+] [-]

, 2023-03-22 13:35, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Te jau nav sports, bet gan Holivudas uzrakstīts scenārijs. Kurš tic tam, ka Ohtani pret Trautu ir pēdējais outs finālā un pat aiziet līdz 3-2 countam?
Sportā dažreiz notiek lietas, kas iepriekš tiktu sauktas par nereālām. Tāpēc jau daudzi to tā skatās.