Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"White Sox" panāk sērijas ceturto maču, "Red Sox" uzvar 13. iningā

Juris Miņins
Juris Miņins

"White Sox" panāk sērijas ceturto maču, "Red Sox" uzvar 13. iningā
Foto:USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču otrajā kārtā Čikāgas "White Sox" savās mājās ar 12:6 pārspēja Hjūstonas "Astros", panākot sērijas ceturto spēli.

Čikāgas "White Sox" un Hjūstonas "Astros" sērija bija vienīgā, kurā pēc divām nospēlētajām spēlēm vienai no komandām ir arī divu uzvaru pārsvars, kas nozīmēja, ka čikāgiešiem atkāpšanās ceļa vairs nav.

Ar šādu domu viņi arī atgriezās savās mājās un, acīmredzami, ierastā vide "White Sox" komandai arī palīdzēja, jo Hjūstonā komanda demonstrēja diezgan neizteiksmīgu spēli, bet Čikāgā guva 12 punktus, neatstājot nekādas cerības "Astros" līgas labākajam uzbrukumam.

Pirmajā iningā Īlojs Himenezs izvirzīja vadībā mājniekus, taču otrajā un trešajā spēles cēlienā "Astros", galvenokārt pateicoties Kaila Takera četriem izsistajiem punktiem, panāca 5:1 un likās, ka arī šoreiz čikāgiešiem nebūs variantu, lai uzvarētu, taču pavisam ātri Jasmani Grandāls un Leurijs Garsija ar diviem "Home run" ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet izvirzīja "White Sox" vadībā un spēles atlikušajā daļā tikai audzēja savu pārsvaru, kas beigās sasniedza sešus punktus – 12:6.

Pēc šīs uzvaras Čikāgas "White Sox" gan vienalga ir ļoti sarežģītā situācijā, tā kā, lai uzvarētu sērijā, viņiem ir nepieciešamas vēl divas uzvaras divās spēlēs.

Savukārt otrajā spēlē, kurā tikās Tampabejas "Rays" un Bostonas "Red Sox" un šī spēle noteikti tiks ierakstīta beisbola vēstures grāmatās, jo uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami 13 iningi, kā arī pēdējā no tiem tika anulēti Tampabejas punkti, bet Kristians Vaskezs ininga otrajā daļā guva uzvaru nesošo "Home run".

Kevins Kīrmaiers, atsita bumbiņu un Jandijs Diazs pārliecinoši devās pēc punkta, taču bumbiņa atsitās pret laukuma malu, tad pret zemi līdz beidzot arī pret bostonieša Hantere Renfro kāju un tad atstāja laukumu, kas pēc noteikumiem nozīmē, ka tiek Kīrmaieram tiek ieskaitīts dubultatsitiens, bet Diazam jāatgriežas uz trešo bāzi.

Pēc šāda trieciena "Rays" tā arī palika tukšā, bet Kriestians Vaskezs drīz pēc tam raidīja bumbiņu "zaļā briesmoņa" virzienā, jeb uz "Fenway Park" laukuma kreiso pusi, pārsitot tam pāri un garantējot mājinieku komandai uzvaru ar 6:4.

MLB izslēgšanas spēles, 2021. gada sezona

Komanda1.2.3.4.5.
Astros696
White Sox1412
Komanda1.2.3.4.5.
Rays564
Red Sox0146
Komanda1.2.3.4.5.
Brewers20
Braves13
Komanda1.2.3.4.5.
Giants42
Dodgers09

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/