Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Braves" nostāda "Astros" aizas malā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Braves" nostāda "Astros" aizas malā
Horhe Solērs un Densbijs Svansons, Foto:USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijā pie trešās uzvaras ir tikuši Atlantas "Braves" beisbolisti, kuri ar 3:2 pārspēja Hjūstonas "Astros", tādējādi nonākot vienas uzvaras attālumā no čempionu titula izcīnīšanas.

Šodien Atlantā tika aizvadīta ceturtā MLB Pasaules sērijas spēle, kurā Hjūstonas "Astros" mēģināja izlīdzināt rezultātu cīņā pret vietējo "Braves" komandu. Šādā neizdevīgā situācijā Teksasas vienība bija nonākusi pēc tam kā zaudēja sērijas atklāšanas maču un arī trešajā spēlē nespēja parādīt neko no sava regulārajā sezonā demonstrētā produktīvā uzbrukuma.

Jāsaka, ka šī mača sākumā viņiem arī sāka šis un tas izdoties, jo pirmajā iningā rezultātu atklāja Karloss Korea, ļaujot mājas bāzi sasniegt Hosē Altuvem, bet ceturtajā iningā pats Altuve rezultātu dubultoja, raidot bumbiņu ārpus laukuma. Protams, ka divu punktu pārsvars beisbolā nevar tikt uzskatīts par lielu priekšrocību, taču finālsērijā tas noteikti ir uzskatāms par pieteikumu uz panākumu.

Uz šādu pretinieku ofensīvu mājnieku komanda ilgi meklēja atbildi, taču beigu beigās arī atrada. Sestajā iningā Ostins Railijs izsita vienu punktu, bet septītajā Hjūstonas metēju Kristianu Havjeru divreiz pēc kārtas sodīja Densbijs Svansons un Horhe Solērs, secīgos izgājienos uz atsišanu raidot bumbiņu vispirms labās, bet tad arī kreisās puses tribīnēs un panākot 3:2.

Nepieļaujot nevienu atsitienu Atlantas "Braves" metēju komanda arī spēja noturēt šo minimālo pārsvaru līdz pat spēles beigām.

Jāpiebilst, ka Atlantas komandai šajā izslēgšanas maču sezonā par galvenajiem varoņiem ir izvirzījušies regulārās sezonas gaitā no citām komandām iemainītie spēlētāji. Ja Nacionālās līgas finālsērijas MVP tika no Klīvlendas "Indians" iemainītajam Puertoriko pārstāvim Edijam Rosario, tad Pasaules sērijā jau otrais Home run un trešais punkts tika sezonu Kanzassitijas "Royals" rindās uzsākušajam kubietim Solēram.

Līdz ar trešo zaudējumu Hjūstonas "Astros" komanda ir nonākusi "uz kraujas malas", jo, lai saglabātu savas cerības tikt pie Pasaules sērijas čempionu kausa viņiem ir jāuzvar trīs spēlēs pēc kārtas, kamēr Atlantas "Braves" ir trīs mēģinājumi, lai tiktu pie sev nepieciešamā viena panākuma.

Sērijas piektā spēle norisināsies naktī uz pirmdienu. Ja tajā pie uzvaras tiek "Astros", tad komandas atgriezīsies Hjūstonā un izšķirošos mačus izspēlēs "Minute Maid Park" arēnā.

MLB, 2021. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"2702
Atlantas "Braves"6223

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/