Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Astros" uzvar un izšķirošās cīņas aizvadīs mājās

Juris Miņins
Juris Miņins

"Astros" uzvar un izšķirošās cīņas aizvadīs mājās
Foto:USA Today/Scanpix

Hjūstonas "Astros" šodien Augstāko beisbola līgu (MLB) fināsērijas piektajā mačā ar 9:5 pārspēja Atlantas "Braves", tādējādi rezultātu sērijā padarot 2-3 un atgriežot Pasaules sēriju Hjūstonā.

Pirms MLB Pasaules sērijas piektā mača galvenais jautājums bija vai Hjūstonas "Astros" spēs paveikt mazu brīnumu – vai viņiem būs pa spēkam sēriju aizvest atpakaļ uz Hjūstonu? Šis jautājums nebūtu saucams par brīnumu, ja ne apstāklis, ka līdz šim Atlantas "Braves" savā laukumā 2021. gada izslēgšanas maču turnīrā vēl nebija zaudējusi ne reizi.

Jau pirmajā iningā Atlantas komanda izdarīja visu, lai noskaņojums būtu sabojāts, bet cīņas spars – zustu, jo pirmajā iningā Adams Duvāls izsita Grand Slam sitienu, t.i., raidīja bumbiņu ārpus laukuma pie pilnām bāzēm, kas ir beisbola vērtīgākais sitiens, jo uzreiz dod četrus punktus. Jāpiebilst, ka šāds neveiksmīgs mača sākums bija jāpiedzīvo Framberam Valdezam, kurš uz metēju kalniņa stājās jau sērijas pirmajā mačā, kuru "Astros", kā zināms, zaudēja.

Tiesa, uz situāciju, kurā hjūstonieši pēkšņi bija nonākuši var skatīties divējādi. Protams, jau pirmajā iningā nonākt iedzinējos ar 0:4 nav pats patīkamākais brīdis mačā, taču, no otras puses, priekšā bija vēl astoņi iningi, kuru laikā var mēģināt atspēlēties.

Ar to arī Teksasas komanda tūdaļ sāka nodarboties – Alekss Bregmans, Martins Maldonado, Karloss Korea un Juli Gurīls katrs izdarīja pa rezultatīvam atsitienam un jau līdz trešā ininga vidum rezultātu izlīdzināja. Protams, ka šajā brīdī "Braves" saprata, ka kaut kas ir lietas labā jādara un Fredijs Frīmens ar home run atgrieza vadību mājniekiem, taču Hjūtonas mašīna bija iedarbināta, uzņēmusi apgriezienus un apstāties negrasījās.

Jāsaka, ka šī bija viena no retajām šī gada Pasaules sērijas līdz šim aizvadītajām spēlēm, kurā "Astros" spēja parādīt savu uzbrukuma jaudu. Tiesa, potenciālie komandas līderi nemaz tik rezultatīvi nebija un par mača varoni uzbrukumā kļuva ķērājs Martins Maldonado, kura kontā trīs punkti.

Tā kā Atlantas "Braves" nespēja noslēgt sēriju savās mājās, tad komandas dosies atpakaļ uz Hjūstonu, kur arī sāka sēriju. Tieši Teksasas pilsētā tiks aizvadīta sērijas sestā spēle un, ja būs nepieciešams, arī septītā.

MLB, 2021. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"27029
Atlantas "Braves"62235

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/