Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Nosaukti MLB sezonas labākie uzbrucēji

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosaukti MLB sezonas labākie uzbrucēji
Vladimirs Guerero jr., Foto:Zumapress.com/Scanpix

Šodien Augstākās beisbola līgas (MLB) ir publicējusi 2021. gada sezonas labāko uzbrucēju izlasi katrā pozīcijā, jeb nosaukusi šīs sezonas "Sudraba nūjas" balvas ieguvējus.

Augstākās beisbola līgas pēc sezonas noslēguma, kā jau katru gadu, izceļ labākos spēlētājus, kas 162 maču maratonā pratuši izcelties no pārējiem amata brāļiem. Par labākajiem aizsargiem jau ziņojām, bet šodien tika nosauktas divas simboliskās "Silver Slugger" komandas.

Amerikas līgā pirmās bāzes aizsarga pozīcijā pie prestižās balvas tika Toronto "Blue Jays" spēlētājs Vladimirs Guerero juniors. Šī sezona Guerero-jaunākajam bija patiesi iespaidīga, jo 22 gadu vecumā viņš, kopā ar Salvadoru Perezu, bija visu MLB labākais Home run sitienu veicējs, 48 bumbiņas raidot ārpus laukuma, tāpat viņš bija labākais Amerikas līgā gan pēc atsitēja procenta, gan tikšanā līdz bāzei.

Interesanti, ka viņa tēvs, 2004. gada Amerikas līgas MVP, karjeras laikā pie "Silver Slugger" balvas tika astoņas reizes, pirmo – 1999. gadā, jeb 24 gadu vecumā, bet pēdējā atzinība tika saņemta 2010. gadā, kad Vladimiram bija jau 35 gadi.

Otrajā bāzē pie atzinības tika cits "Blue Jays" spēlētājs Markuss Sīmiens, kurš uz šo pozīciju tika pārcelts tikai pirms sezonas. Pārsteidzošā kārtā viņam jaunā pozīcija nesagādāja problēmas ne uzbrukumā, jo tur faktiski nebija nekādu izmaiņu, nedz aizsardzībā un pie "Gold Glove" balvas viņš saņēma arī "Silver Slugger" atzinību.

Par Nacionālās līgas labāko atsitēju šortstopa pozīcijā nosaukts Fernando Tatiss juniors, kurš, neskatoties uz cīņu ar pleca savainojumu, uzbrukumā sevi pierādīja kā līgas superzvaigzne – 42 Home run, 97 izsisti punkti, 99 gūti punkti un 25 nozagtas bāzes. Viņš ir arī tikai piektais beisbolists, kuram izdevies tikt pie vairākām "Silver Slugger" balvām līdz 23 gadu vecuma sasniegšanai.

Savukārt pie piektās "Sudraba nūjas", kas ir šī gada labākais rādītājs, tika Sanfrancisko "Giants" ķērājs Basters Pouzijs, kurš jau paspēja paziņot par karjeras noslēgšanu.

MLB "Silver Slugger" 2021. gada saņēmēji

Poz.ALNL
CSalvadors Perezs (KC)Basters Pouzijs (SF)
1BVladimirs Guerero jun. (TOR)Fredijs Frīmens (ATL)
2BMarkuss Sīmiens (TOR)Ozijs Albīss (ATL)
SSKsanderss Bogārds (BOS)Fernando Tatiss jr (SD)
3BRafals Dīverss (BOS)Ostins Railijs (ATL)
OFTeoskars Hernandezs (TOR)Huans Soto (WAS)
OFSedriks Malinss (BAL)Braiss Hārpers (PHI)
OFĀrons Džadžs (NYY)Niks Kastelanoss (CIN)
DH/PŠoheis OtaniMakss Fraids (ATL)

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/