Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB pieķer pirmo dopinga lietotāju šajā sezonā, piešķir 80 maču sodu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB pieķer pirmo dopinga lietotāju šajā sezonā, piešķir 80 maču sodu
Horhe Bonifacio
Foto: AP/Scanpix

Kanzassitijas "Royals" beisbolists Horhe Bonifacio ir kļuvis par pirmo 2018. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētāju, kurš ir "iekritis" dopinga pārbaudē.

Kanzassitijas "Royals" ārējās līnijaas aizsargs Horhe Bonifacio šajā sezonā noteikti ir ierakstījis savu vārdu vēsturē, taču nebūt ne tā kā viņš, iespējams, vēlētos, jo Dominikānas Republikas beisbolists ir pirmais, kurš 2018. gada sezonā ir "iekritis" dopinga pārbaudē.

Bonifacio organismā ir konstatētas anabolisko steroīdu, konkrētak, Boldenona, lietošanas pēdas. Jāsaka, ka Boldenons ir viens no populārākajiem anaboliskajiem steroīdiem MLB un pēdējo sezonu laikā teju katrs otrais diskvalificētais ir lietojis tieši šo preparātu. Līgas vadība paziņoja, ka par šo pārkāpumu spēlētājs tiek sodīts ar 80 maču diskvalifikāciju, kas ir teju puse MLB sezonas (pilnā sezona ir 162 mačus ilga). Diskvalifikācija sāks darboties no MLB regulārās sezonas pirmās dienas, t.i., pirmā aprīļa.

Jāpiebilst, ka Horhe Bonifacio ir pirmais Augstāko beisbola līgu spēlētājs ar MLB līgumu, kurš ir saņēmis diskvailifikāciju šajā sezonā. Tiesa, pirms viņa vēl trīs spēlētāji, Dīns Dīzs (Hjūstonas "Astros"), Niks Tērlijs (Pitsburgas "Pirates") un Roudijs Rīds (Vašingtonas "Nationals") bija nodevuši pozitīvas dopinga analīzes, taču viņi bija sistēmas, ne MLB spēlētāji.

Horhe Bonifacio MLB ienāca vien pagājušgad, taču parādīja sevi no labākās puses – 113 spēlēs viņš guva 17 "Home run" un 40 punktus, vidēji atsitot 25.5% metienu.

Interesanti, ka līdz ar Bonifacio diskvalifikāciju "Royals" komandas vadībai vairs nebūs jālauza galva par to kuru spēlētāju atlaist, lai atbrīvotu vienu jaunu līgumu noslēgušajam Maikam Mustakasam.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports