Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Neverausks pieļauj "Home run", "Pirates" zaudē

Juris Miņins
Juris Miņins

Neverausks pieļauj "Home run", "Pirates" zaudē
Dovids Neverausks
Foto: AFP/Scanpix

Savu sesto zaudējumu šajā Augstāko beisbola līgu (MLB) pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklā piedzīvoja lietuvieša Dovida Neverauska pārstāvētā Pitsburgas "Pirates", kuri ar 5:7 piekāpās Atlantas "Braves".

Pitsburgas "Pirates" pašlaik atrodas pārbūves procesā, jo starpsezonā atbrīvojās no vairākiem līderiem, kuru atalgojums, pēc pitsburgiešu vienības vadības domām, bija pārāk liels, lai viņus paturētu, bet iespējamā kompensācija – pārāk laba, lai atteiktos no maiņām. Tāpēc kopumā "Pirates" diezgan neveiksmīgā spēle pirmssezonā, kur lielāko spēles laiku parasti saņem rezervisti, nav nekāds pārsteigums.

Lietuvietis Dovids Neverausks ir tieši tāds rezervists, kurš Augstākajās līgās debitēja vien pagājušsezon, bet šajā starpsezonā spēle pret Atlantu viņam bija tikai trešā. Pirmajās divās cīņās viņš aizvadīja pa vienam iningam, kuru laikā nezaudēja ne punktu un nepieļāva arī nevienu atsitienu, taču visi seši viņa metieni atrada kontaktu ar pretinieku nūjām, kas pamatīgi ierobežoja rezerves metēja spēles laiku.

Spēlē pret "Braves" Neverauskas iesaistījās spēlē mača astotajā iningā, kad rezultāts uz tablo bija 3:6, t.i., viņa "Pirates" komanda atradās iedzinējos. Šoreiz lietuvietis izdarīja deviņus metienus, no kuriem astoņi tika raidīti tieši atsitiena zonā, kas kopumā ir ļoti neslikts rādītājs un noorganizēja divus straikautus, taču visu labo iespaidu sabojāja Denijs Santana, kurš vienu no Neverauska raidītajām bumbiņām aizsita skatītāju tribīnēs.

Spēles pēdējā iningā Pitsburgas komanda gan divus punktus atguva, taču nespēja vismaz izlīdzināt rezultātu un bija spiesta samierināties ar sesto zaudējumu šajā pavasara treniņnometņu ciklā.

MLB, 05.03.

ViesiMājniekiRezultāts
NationalsCardinals1:2
PiratesBraves5:7
MarlinsAstros3:5
TwinsPhillies3:4
TigersMets2:4
White SoxAthletics9:9
GiantsRangers4:5
AngelsReds7:5
IndiansDodgers1:8
CubsRockies5:4
DiamondbacksPadres10:3

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/

  -1 [+] [-]

, 2018-03-06 18:26, pirms 7 gadiem
eu, nu kam te Latvijā un vispār eiropā interesē kautkāds jeņķu beisbols? jūs domājiet vispār? kautkāds neverausks... un tad? viņš ir leitis ne latvietis

     [+] [-]

, 2018-03-06 19:20, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: eu, nu kam te Latvijā un vispār eiropā interesē kautkāds jeņķu beisbols? jūs domājiet vispār? kautkāds neverausks... un tad? viņš ir leitis ne latvietis
Jā, jā, beisbols interesē tikai amerikāņus utt.
Tas nekas, ka starptautiskajā līmenī amerikāņi pie uzvarām nemaz tā īsti tikt nevar, bet par sporta veida izplatību runā fakts, ka tas ir iekļauts OS, kur kā viena no prasībām ir, lai sporta veids tiktu spēlēts vismaz 75 valstīs vīriem un 40 valstīs dāmām + būtu konkurence. Beisbols un softbols no OS programmas tika izslēgts 2004. gadā, jo softbolā bija neliela konkurence, uz 2020. gada Tokijas OS ir atjaunots, jo Japānā tas ir nacionālais sporta veids.

Ja par Eiropu - Nīderlande un Itālija spēj cīnīties ar visām Pasaules beisbola lielvalstīm (Japāna, Kuba, Dominikānas Republika, Puertoriko, Dienvidkoreja, ASV, Venecuēla, Austrālija). Tāpat Izraēla pierādīja, ka spēj savākt izlasi un labi spēlēt visaugstākajā līmenī (ja par šo pasākumu nebūtu intereses, neviens izlasi neformētu).

Bet Latvijā visu laiku parādās cilvēki, kas mēģina pierādīt, ka beisbols ir tikai un vienīgi ASV sporta veids.
Tas nekas, ka Latvijā pašā tiek spēlēts beisbols un padsmit gadus bija savs vietējais čempionāts (labākajos gados - pat divās līgās) un sava izlase, kas spēlēja EČ.

Vienalga - BEISBOLS IR AMERIKĀŅU SPORTS KAS INTERESĒ TIKAI AMERIKĀŅUS!