Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

NFL čempions Vilsons debitē MLB

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL čempions Vilsons debitē MLB
Rasels Vilsons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 2014. gada čempions Rasels Vilsons aizvadītajā naktī debitēja Augstākajās beisbola līgās (MLB), izejot laukumā Ņujorkas "Yankees" kreklā. Pati komanda svinēja uzvaru pār Atlantas "Braves" ar 5:4.

Sietlas "Seahawks" saspēles vadītājs Rasels Vilsons ir ne tikai veiksmīgs amerikāņu futbolists, bet arī diezgan laba līmeņa beisbolists, kurš jau pēc vidusskolas tika izvēlēts 2007. gada MLB draftā (Baltimoras "Orioles" rindās), taču sportists nolēma doties uz Ziemeļkarolīnas štata universitāti, kur iegūt izglītību un turpināt spēlēt kā beisbolu, tā arī amerikāņu futbolu.

2010. gadā viņu vēlreiz izvēlējās MLB draftā, šoreiz to izdarīja Kolorado "Rockies" un jāsaka, ka šoreiz viņš gan nelaida iespēju uzspēlēt profesionālo beisbolu, cīnoties zemākajās līgās. Vēlāk viņu savās rindās paņēma Teksasas "Rangers", kuru sastāvā Vilsons aizvadīja divas pavasara treniņnometnes, bet šī gada 7. februārī NFL izcilnieku aizmainīja uz Ņujorkas "Yankees". Interesanti, ka spēlēšana "Yankees" rindās Vilsonam, kā daudziem ASV puikām, bija bērnības sapnis.

Šīsnakts spēlē pret Atlantas "Braves" Sietlas NFL komandas kvoterbeks laukumā devās piektajā iningā, nomainot Āronu Džadžu. Tiesa, Vilsona panākumi profesionālajā beisbola nebija tik labi kā profesionālajā futbolā, jo savā pirmajā izgājienā uz laukuma viņš nopelnīja straikautu, t.i., metējs uzvarēja duelī ar viņu.

Jāpiebilst gan, ka šī bija pirmā oficiālā beisbola spēle, kurā ir piedalījies Rasels Vilsons kopš 2011. gada.

Interesanti, ka "Yankees" kaimiņu un oponentu, "Mets", treniņnometnē atrodas vēl viens bijušais amerikāņu futbola izcilnieks, NCAA čempionāta uzvarētājs Tims Tībovs un arī viņš šonakt aizvadīja maču, trīsreiz dodoties uz atsišanu un vienu reizi arī veiksmīgi atsitot bumbiņu.

MLB pirmssezona, 02.03.

ViesiMājniekiRezultāts
Red SoxCardinals9:6
PiratesOrioles8:10
MarlinsTigers3:8
Blue JaysTwins1:2
BravesYankees4:5
PhilliesRays9:2
NationalsMets2:1
DodgersWhite Sox7:6
RangersIndians4:9
MarinersBrewers4:2
RedsGiants3:2
CubsAngels6:4
RoyalsPadres5:13
DiamondbacksRockies6:15
MetsAstros7:7

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/