Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Taunss apstiprina dalību Pasaules kausā, drīzumā gaidāms ārstu verdikts par Adetokunbo

Agris Suveizda

Taunss apstiprina dalību Pasaules kausā, drīzumā gaidāms ārstu verdikts par Adetokunbo
Kārls Entonijs Taunss. Foto: AFP/Scanpix

Dominikas basketbola izlase Pasaules kausa kandidātu sarakstā iekļāva savas lielākās zvaigznes ar Minesotas "Timberwolves" centru Kārlu Entoniju Taunsu priekšgalā, un 2015. gada drafta pirmais numurs publiski apstiprinājis, ka grasās spēlēt Filipīnās.

"Esmu tik lepns paziņot, ka drīzumā atkal pārstāvēšu savu izcelsmes zemi Dominikānu. Man allaž ir bijis ļoti nozīmīgi pārstāvēt manas mātes valsti. Nevaru sagaidīt, kad atkal varēšu vilkt izlases kreklu un piedalīties lieliskā Pasaules kausā. Tiekamies laukumā!" sacīja 27 gadus vecais Taunss, kurš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2013. gada, kad palīdzēja Dominikānai iegūt ceturto vietu Amerikas čempionātā.

Šī Taunsam būs pēdējā sezona piecu gadu līgumā par 158 miljoniem ASV dolāru, bet jūlija sākumā viņš piekrita jaunam četru gadu līgumam par 234,6 miljoniem dolāru. Dominikāna Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Itāliju, Filipīnām un Angolu, bet 12. augustā aizvadīs pārbaudes spēli Rīgā. Dominikānas kandidātu sarakstā bez Taunsa ir vēl trīs NBA spēlētāji – Kristapa Porziņģa komandas biedrs Els Horfords no Bostonas "Celtics", kā arī Kriss Duarte no Sakramento "Kings" un Džastins Minaja no Portlendas "Trail Blazers".

Tikmēr Grieķija joprojām ir neziņā par savu superzvaigzni Janni Adetokunbo. "Tas būtu jājautā mūsu ārstam un arī Milvoki "Bucks" ārstiem, bet informācija ir tāda, ka viņš cenšas un viņa veselības stāvoklis drīzumā tiks novērtēts atkārtoti – tad arī būs galīgais lēmums, vai viņš tiks vai netiks uz finālturnīru," sacīja Grieķijas izlases galvenais treneris Dimitris Itudis. Grieķija Filipīnās spēlēs vienā apakšgrupā ar ASV, Jordāniju un Jaunzēlandi.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...