Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hērlijs atraida "Lakers" 70 miljonus un dzīsies pēc NCAA trešā titula pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hērlijs atraida "Lakers" 70 miljonus un dzīsies pēc NCAA trešā titula pēc kārtas
Dens Hērlijs. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix

51 gadu vecais speciālists Dens Hērlijs noraidījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" piedāvātos 70 miljonus un sešu gadu līgumu un izlēmis palikt NCAA komandas "UConn Huskies" galvenā trenera amatā.

Dens Hērlijs laidis garām iespēju kļūt par vienu no vislabāk apmaksātajiem NBA galvenajiem treneriem, stājoties pie leģendārās Losandželosas "Lakers" komandas stūres. Viņu nepārliecināja arī iespēja sastrādāties ar Lebronu Džeimsu.

"Esmu pateicīgs par šo pieredzi. Taču esmu ļoti lepns ar čempionu kultūru, ko esam izveidojuši Konektikutā. Pirms šodienas treniņa sanācām kopā kā komanda, un mūsu mērķis ir vasaras laikā kļūt vēl labākiem un turpināt tiekties pēc tituliem," paziņojumā par palikšanu teica Hērlijs.

Viņš "UConn" vada kopš 2018. gada, bet pēc 2022./23. gada sezonas parakstīja jaunu līgumu uz sešiem gadiem par 32,1 miljoniem dolāru jeb 5,35 miljoniem sezonā. Vēl pirms sarunām ar "Lakers" universitāte bija gatava galvenajam trenerim likt galdā apjomīgāku algas čeku, un tagad šīs sarunas tiks turpinātas.

Konektikutas Universitāte kļuva par NCAA čempioni gan 2023., gan 2024. gadā. Vīriešu konkurencē izcīnīt vismaz trīs titulus pēc kārtas izdevies tikai vienai skolai – UCLA, kas no 1967. līdz 1973. gadam triumfēja septiņas reizes pēc kārtas. Hērlijs pēdējās divās sezonās savācis 68-11 bilanci.

"Lakers" joprojām atrodas jauna galvenā trenera meklējumos. Izskanējuši vairāki kandidāti. ESPN raksta, ka intervēts varētu tikt arī Dž. Dž. Rediks, kurš pašlaik komentē NBA finālu starp Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics" un Dalasas "Mavericks".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mens-college-b...

  +5 [+] [-]

, 2024-06-11 09:15, pirms 2 nedēļām
Pareizi dara, tādā komandā kā Lakers savu reputāciju var ātri sabojāt...

  +4 [+] [-]

, 2024-06-11 09:40, pirms 2 nedēļām
Šim vīram basketbols ir krūtīs ! No sirds dara savu darbu

     [+] [-]

, 2024-06-11 09:42, pirms 2 nedēļām
Kad sirds iekšējās sajūtas ir svarīgākas par materiālajām...ja atmet finansiālo pusi,tad jautājumi rodas par profesionālo izaugsmi,jo visu cieņu,NBA un NCAA ir nesalīdzināmas lietas,kaut gan ar šitādu gājienu pie nosacījuma,ka viņa līdzšinējā vadītā komanda turpinās gāzt kalnus NCAA,viņa cenas vērtība tikai augs! Paliek tikai izgāšanās risks,tad gan iespējamā nākotnes karjera NBA var aiziet,tā teikt ''kaķim zem astes''.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-11 10:06, pirms 2 nedēļām
Nu te ir vienkārši pārliecība, ka būs arī turpmāki piedāvājumi un arī nauda nāks, kamēr ir uz viļņa bauda to, ko uzbūvējis... Turklāt, kurš gan gribētu trenēt to cirku, kas būs LAL nākamgad?

  -3 [+] [-]

, 2024-06-11 10:11, pirms 2 nedēļām
da nu, UConn vnk pielīdzināja čeku, netaisiet no viņa nekādu dievgosniņu altruistu.
Slēpts komentārs: Švāģeris Bacha

     [+] [-]

, 2024-06-11 12:05, pirms 2 nedēļām
Iespējams, ka Lakeri briest pārmaiņas, jo ir skaidrs, ka šis sastāvs sevi ir izsmēlis un pat tikšana play off nav droša, nemaz nerunājot par augstākiem mērķiem. Tā kā pēdējos gadus Lebrons ir pats bijis galvenais noteicējs par spēles plānu, rotāciju, tad viņam būtu vajadzīgs tik formāls asistents, bet diez vai tāds Herlijs varētu būt. Līdz ar to, ka viņam tomēr piedāvāja tik labu līgumu, sāk likties, ka Lakers varētu veikt nelielu pārbūvi un atteikties no Lebrona.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 12:11, pirms 2 nedēļām
Šeit jau nav runa par Lakers.viņš atteiktu arī OKC kas pilna ar jauniem talantiem un tai pašā laikā top komanda.Laikam daudzi domā ka NCAA treneriem maksā kapeikas un kapēc neskriet uz NBA pēc naudas.paskatās uz to pašu Kings treneri kuru vienu gadu atzīst par labāko līgā un nav ar mieru saņemt zem 10 mij gadā.Hērlijs vēl gadus piecus var NCAA pastrādāt paņemt pāris titulus un gaidīt 15 milj sezonā no NBA vai atkal kāds gribes summu pielidzināt.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 15:48, pirms 2 nedēļām
Kad parādījās baumas, neatceros kurš NBA spēlētājs, bet jau brīdināja, lai neiet uz Lakers. Būtu vienkārši Lebrona padotais un atmestu viņu, kad kaut kas nepatiktu. Kā jau Lebrons dara kopš Miami pameta

     [+] [-]

, 2024-06-11 23:27, pirms 2 nedēļām
Kas te visi 9 komentāri basketbolu neskatās? Coach K arī nevienā brīdī NCAA nepameta un ar USA izlasi divas OS izcēla. Tie NCAA treneri nav stulbi, NBA tevi var atlaist pēc mēneša, bet NCAA pa lielam, ja esi kvalitatīvs,laba skola un spēlētāji, tad droši strādāsi ilgi.