Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Libānietis Arakži: "Būs interesanti cīnīties pret tāda līmeņa spēlētājiem kā Bertāns"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Libānietis Arakži: "Būs interesanti cīnīties pret tāda līmeņa spēlētājiem kā Bertāns"
Libānas valstsvienības saspēles vadītājs Vaels Arakži. Foto: Lebanese Basketball Federation

Latvijas valstsvienības pirmās pretinieces FIBA Pasaules kausa finālturnīrā Libānas komandas līderis Vaels Arakži un galvenais treneris Žads el Hadžs preses konferencē izteica noskaņojumu pirms atgriešanās pasaules izlašu basketbola lielākajā forumā.

Gan iepriekšējā gada Āzijas meistarsacīkšu vērtīgākais spēlētājs Arakži, gan treneris al Hadžs atzina, ka vērojuši Latvijas izlases iepriekšējās spēles. Abi bija vienisprātis, ka Latvijas valstsvienība ir augsta līmeņa komanda.

Treneris: "Viņi [Latvijas izlase] ir paveikuši iespaidīgu darbu, parādot labu sniegumu gan kvalifikācijā, kur izcīnīja pirmo vietu un finišēja virs Serbijas un Grieķijas, kā arī neļāva kvalificēties Turcijai, gan pārbaudes spēlēs. Tā ir agresīva un organizēta komanda. Mēs cenšamies sagatavoties šai spēlei, cik vien labi to varam. Latvija būs spēcīgs sāncensis visām komandām šajā grupā."

28 gadus vecais saspēles vadītājs Arakži: "Arī es redzēju kā Latvijas izlase izskatījās kvalifikācijā, cik varena bija komandas un līdzjutēju mijiedarbība. Ņemot vērā, ka esam šīs grupas pastarīši, ir interesanti spēlēt pret augsta kalibra spēlētājiem. Žēl, ka [Latvijas izlases sastāvā] nebūs [Kristapa] Porziņģa, bet ir citi augstākā līmeņa basketbolisti, piemēram, [Dāvis] Bertāns."

Arakži izteicās, ka ir priecīgs atgriezties Indonēzijā [kur pērn Libānai izdevās izcīnīt sasniegt Āzijas meistarsacīkšu finālu - K.J.].

"Kādu gan spiedienu var likt uz mūsu pleciem, ja spēlēsim pret trim lieliskām izlasēm. Divas no tām - Francija un Kanāda - manuprāt, pat var pieskaitīt šā finālturnīra pirmajam trijniekam. Arī Latvijai ir spēcīga komanda. Uz mūsu pleciem nevar gulties smaga atbildības nasta, jo mūsu izlases spēlētāji ikdienā nespēlē tik augstā līmenī kā pretinieki. Visi domā, ka zaudēsim šajās spēlēs, tāpēc spiediens būs pretiniekiem."

"Man varbūt [pēc tam] vairs nebūs iespējas spēlēt pret tādiem basketbolistiem kā Bertāns, Rūdijs Gobērs, Evans Furnjē, Šeju Gildžesu-Aleksandru, nevēlos pēcāk attapties ar nožēlas sajūtu, ja laukumā neizdarīju visu ko varēju," teica Arakži.

Latvijas un Libānas izlašu spēles sākums paredzēts rīt pulksten 12.15 pēc Latvijas laika.

Noderīgas saites

# Kanādas treneris Fernandess: "Mums vajadzēs maksimāli koncentrēties, lai uzvarētu Latviju"
# Francijas treneris Kolē: "Arī bez Porziņģa Latvija ir bīstama komanda"
# Mediju prognozes: Latvija nokļuvusi stiprākajā grupā, taču var pozitīvi pārsteigt
# Libānas izlases līderis: "Būs interesanti cīnīties pret tāda līmeņa spēlētājiem kā Bertāns"
# Banki par izlases darbu treniņos: ''Redzēsim, vai ar to pietiks''
# R.Kurucs: ''Libāna ir interesanta komanda - agresīva un ļoti uzbrūkoša
# Dāvis Bertāns par nesavaldīšanos: ''Labi, ka tas notika pēdējā spēlē pirms PK''
# Apstākļi Indonēzijā: viena viesnīca visiem un pagaidām laba ēdināšana
# PK2023: kur skatīties Latvijas spēles tiešraidē un pie lielajiem ekrāniem
# Piedalies teamsport.lv PK basketbolā prognožu spēlē

     [+] [-]

, 2023-08-24 23:00, pirms 10 mēnešiem
Foršs dźeks un humble izsakās, tādus var cienīt