Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Francijas treneris Kolē: "Arī bez Porziņģa Latvija ir bīstama komanda"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Francijas treneris Kolē: "Arī bez Porziņģa Latvija ir bīstama komanda"
Francijas valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē. Foto: FIBA

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā ir bīstama komanda arī bez tās spožākās zvaigznes Kristapa Porziņģa, ceturtdien preses konferencē uzsvēra latviešu otrās pretinieces Francijas valstsvienības ilggadējais galvenais treneris Vensāns Kolē.

Piektdien Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē pašreizējā olimpiskā un Eiropas vicečempione Francija tiksies ar Kanādu, bet Latvija ar Libānu. Svētdien otrajā mačā savā starpā spēkosies francūži un latvieši.

"Pagaidām koncentrējamies tikai pirmajam mačam. Neskatoties uz to, ka Kristaps Porziņģis nespēlēs, Latvija tik un tā ir bīstama komanda, kas var realizēt daudz metienus. Līdzīgi notika arī vienā no iepriekšējām tikšanās reizēm, kad latvieši iemeta daudz svarīgus metienus," teica kopš 2009. gada pie Francijas izlases stūres esošais Kolē.

Francijas izlases kapteinis Nikolā Batums uzsvēra, ka Latvija Pasaules kausa finālturnīram spējusi kvalificēties arī bez valsts labākajiem basketbolistiem ierindā.

"Latvija šeit ir pelnījusi būt, jo izcīnīja vietu finālturnīrā. Tā ir laba komanda, tāpēc mums vajadzēs būt uzmanīgiem, ja gribam sasniegt savu mērķi - uzvarēt mačus," uzsvēra Batums.



Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Noderīgas saites

# Kanādas treneris Fernandess: "Mums vajadzēs maksimāli koncentrēties, lai uzvarētu Latviju"
# Francijas treneris Kolē: "Arī bez Porziņģa Latvija ir bīstama komanda"
# Mediju prognozes: Latvija nokļuvusi stiprākajā grupā, taču var pozitīvi pārsteigt
# Libānas izlases līderis: "Būs interesanti cīnīties pret tāda līmeņa spēlētājiem kā Bertāns"
# Banki par izlases darbu treniņos: ''Redzēsim, vai ar to pietiks''
# R.Kurucs: ''Libāna ir interesanta komanda - agresīva un ļoti uzbrūkoša
# Dāvis Bertāns par nesavaldīšanos: ''Labi, ka tas notika pēdējā spēlē pirms PK''
# Apstākļi Indonēzijā: viena viesnīca visiem un pagaidām laba ēdināšana
# PK2023: kur skatīties Latvijas spēles tiešraidē un pie lielajiem ekrāniem
# Piedalies teamsport.lv PK basketbolā prognožu spēlē

  +1 [+] [-]

, 2023-08-24 18:38, pirms 10 mēnešiem
Pieklājības frāzes.. varētu dot bumbu Goberam postaa un viss. Tā visdrīzāk arī buus, nāksies iet pa 2 virsū, tad, kad nokavēs būs vai nu piezīme vai viņš izmetīs ara uz brīviem 3pt. Vienīgais uz, ko var cerēt, ka francūžiem katostrafali nekritis( kā redzam pēc NbA, tā var gadīties, ka reāli visai komandai nekrīt un ir zems procents) un mūsējiem lidos grozā viss, kas var un nevar iekrist. Tomēr, pat tada gadījumā nav jau mums īsti, kam izšaut Dāvis, var kautkadu kosmosu uzmest pēkšņi no sērijas 7/10 tālmetieni, bet tie tāpat ir tikai 20pt, WSH gan viņam rekords bija 30 vaine? Vecākais bracka var savākt savus 15, pasecnjiks maybe var kautko samest un Rodions var parādīt, kāpēc bija NBA, bet jāņem vērā,.ka pretī būs viens no labākajiem posta aizsargiem pasaulē, divkārtējais NBA gada aizsardzības spēlētajs, objektīvi vērtējot posta nebūs vispar nekādu cerību. Kas var pustalos iemest, maybe Zoriks var kautko samest kādus 8-10. Sory, bet laba diena neredzu īsti, ka mēs varētu savākt vairāk par 60-65 punktiem. Vai tas ir reāli ar to pieveikt Franciju? Atkārtosos - ja visi aizvadīs savas karjeras labāko spēli un Francūžiem nekritis, tad cīnīties ir reāli. Bet cik procentu iespējamība tā ir? Būs interesanti kā bookiji novērtēs gaidāmo spēli. Tiesham nereāli zhel, ka mums netika visi labākie.. tad cempis varēja tiešām būt pārsteigumu pilns. It sevišķi zhel par Strēlnieku, viņš tik daudz bija darījis izlases labā un uz nākamo PK viņš netiks nekadigi tāpat Banki ljoti netaisnīgi izrīkojās pret Timmu. Kurucs jaunākais tāpat sildīs benki un izies laukumā uz 3-5min maximums katrā spēlē... viņam tomēr vēl visa karjera priekšā un ganjau šis nav pēdējais čempionāts LV izlasei.. Banki, tomēr kā ārzemju speciālists nenovērtē kādu ieguldījumu Jānis ir devis LV basketbola. Diemžēl daži skaudīgi (te es domāju par viņa draudzeni) fani, ja tos vispār tā var nosaukt arī visu pēkšņi ir aizmirsuši anyway veiksmi mūsu dzhekiem! Jāsāk ar to, ka jāuzvelk Libāna, nākamas divas spēles jāaizvada cienīgi un tad jau redzēs, kas notiks tālāk. Galu galā Libānas spēlētājs pareizi pateica, ne tikai viņam nebūs iespējas uzspēlēt pret NBA dzhekiem, kas ne tikai vienkārši spele tur, bet ir vieni no labākajiem (Gobers, SGA -pats tops). Taa kaa dzhekiem reāli jaizbauda tas notikums bez lieka spiediena, cerams, ka viņi arī to tā uztver. Un daudz reizes ir pierādījies, ka ar tādu attieksmi arī metieni krit )))

  +1 [+] [-]

, 2023-08-24 19:01, pirms 10 mēnešiem
goldfinger rakstīja: Banki ljoti netaisnīgi izrīkojās pret Timmu. Kurucs jaunākais tāpat sildīs benki un izies laukumā uz 3-5min maximums katrā spēlē... viņam tomēr vēl visa karjera priekšā un ganjau šis nav pēdējais čempionāts LV izlasei.. Banki, tomēr kā ārzemju speciālists nenovērtē kādu ieguldījumu Jānis ir devis LV basketbola. Diemžēl daži skaudīgi (te es domāju par viņa draudzeni) fani, ja tos vispār tā var nosaukt arī visu pēkšņi ir aizmirsuši
Šeit nepiekritīšu. Timma ir karjeras norietā un pēdējā laikā spēlē sētas čempionātos / strītbolu.

Banki noteikti redz ka tādam jaunajam kā A.Kurucs ir potenciāls izaugt par augstākās klases spēlētāju un tāpēc izlēma paņemt līdzi uz PČ, lai izjūt treniņu procesu, atmosfēru. Tā ir neatsverama pieredze kas nākotnē palīdzēs tieši viņam kļūt par vienu no komandas galvenajiem vilcējiem.

     [+] [-]

, 2023-08-24 19:07, pirms 10 mēnešiem
Jautājums vai pirmais PK Latvijas basketbola ir labs laiks pieredzes uzkrāšanai? treniņu procesu viņš jau izbaudīja, benkji varēja pasildit arī ielas drēbes kopā ar KP un Strēlnieku :/ Timma ir karjeras norieta, bet tas ir tikai 5 spēles.. uz tām,.itseviski, tik saviļņojoša notikuma, cilvēki var atrast rezerves un reāli atdot sevi visu laukumā(it sevišķi esot karjeras norieta), protams, var būt, ka neizsauj, bet jaunie neizsaus 100 proc nu maybe katrs domā citādāk.. bet galu galā jaunajiem nebūs pēdējais cempis. Un cik daudz iepriekšējos gados Jānis darīja. Arī par šoreiz kvalifikācija, palīdzēja pamatīgi, kad bija atbraucis, neatceros, kuros mačos..

  +2 [+] [-]

, 2023-08-24 19:44, pirms 10 mēnešiem
Goldfinger- Gobērs absolūti nevienu nespēj apspēlēt postā. NBA viņam bumbu tādā veidā vispār nedod.
Un pietika ar Tavu pirmo teikumu, lai nelasītu tālāk.
Gobers ir bezjēdzīgākais all star spēles dalībnieks ar milzu līgumu. Vot Valancunas ir posta spēlētājs, ar mīkstu rociņu.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-24 20:05, pirms 10 mēnešiem
Tikai par veciem nopelniem diez vai vajadzētu dot vietu pamatsastāvā. Basketbols uz diviem groziem tomēr ir pilnīgi cita spēle nekā uz vienu grozu. Timmas neņemšana ir pareizs lēmums. Brauc visi labākie uz šo brīdi, kuriem traumas netraucēs spēlēt.

     [+] [-]

, 2023-08-24 20:56, pirms 10 mēnešiem
Timma pats nolažoja, būtu komandu atradis un spēļu praksi ieguvis būtu izlasē, bet nomudījās un nekur netika. Nesaprotu uz ko varēja cerēt profesionāls sportists nesaņemot praktiski nekādu spēļu praksi 5v5 pēdējā gada-divu laikā. Pilnīgākais sviests.

     [+] [-]

, 2023-08-24 23:43, pirms 10 mēnešiem
goldfinger rakstīja: Jautājums vai pirmais PK Latvijas basketbola ir labs laiks pieredzes uzkrāšanai? treniņu procesu viņš jau izbaudīja, benkji varēja pasildit arī ielas drēbes kopā ar KP un Strēlnieku :/ Timma ir karjeras norieta, bet tas ir tikai 5 spēles.. uz tām,.itseviski, tik saviļņojoša notikuma, cilvēki var atrast rezerves un reāli atdot sevi visu laukumā(it sevišķi esot karjeras norieta), protams, var būt, ka neizsauj, bet jaunie neizsaus 100 proc nu maybe katrs domā citādāk.. bet galu galā jaunajiem nebūs pēdējais cempis. Un cik daudz iepriekšējos gados Jānis darīja. Arī par šoreiz kvalifikācija, palīdzēja pamatīgi, kad bija atbraucis, neatceros, kuros mačos..
Ok, pieredzes krāšanai PK nav domāts. Bet kaut kādai vecu lauru atzīmēšanai ir? Timma NAV gatavs šim līmenim, punkts. Paskaties tepat sportcentrā ex izlašnieks Rolands Freimanis izteicies par Timmu, viss ļoti viegli saprotams.

     [+] [-]

, 2023-08-25 07:45, pirms 10 mēnešiem
heh rakstīja: Timma pats nolažoja, būtu komandu atradis un spēļu praksi ieguvis būtu izlasē, bet nomudījās un nekur netika. Nesaprotu uz ko varēja cerēt profesionāls sportists nesaņemot praktiski nekādu spēļu praksi 5v5 pēdējā gada-divu laikā. Pilnīgākais sviests.
Kvalifikācijā, kad uzspēlēja, tad bez komentāriem.. gan bija vokāls uz soliņa, gan uz laukuma parādīja, ka iekšā vēl ir. Timmas pieredze uz komandas soliņa būtu lieti noderējusi pat kā dažu minūšu spēlētājam (ja vairāk nav gatavs). Banki redz labāk to virtuvi no iekšas - jāuzticas viņa izvēlei.