Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Dorsijs atgriežas NBA un paraksta līgumu ar Bertāna ''Mavericks''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Dorsijs atgriežas NBA un paraksta līgumu ar Bertāna ''Mavericks''
No labās: Tailers Dorsijs (#2). Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas ''Mavericks'' parakstījusi līgumu ar Taileru Dorsiju, informē ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija.

Jaunais līgums ir divvirzienu. Konkrēta līguma summa, pagaidām, nav zināma, taču ir skaidrs, ka basketbolists izvēlējās vēl vienu iespēju uzspēlēt NBA, tā vietā, lai noslēgtu virs miljona vērtu līgumu ar kādu Eiropas klubu.

Gadījumā, ja Tailers sevi pierādīs no labākās puses, viņa divvirzienu līgums var pārtapt arī par standarta. Basketbolists ir gatavs pierādīt, cik noderīgs var būt NBA, tāpēc izvēlējās noraidīt ''Olympiacos'' un ''Fenerbahce'' izteiktos piedāvājumus, lai piekrist Dalasai. Garantēts gan nekas nav - eksperiments var beigties bēdīgi, ja sniegums nebūs tik spožs.

Dorsijs NBA pavadīja divas pilnas sezonas. 2017./2018. gada sezonā viņš pārstāvēja Atlantas ''Hawks'', bet nākamajā gadā Atlantu un Memfisas ''Grizzlies''. 104 NBA spēlēs viņš izcēlās ar 6.7 punktiem, 2.3 atlēkušajām bumbām, 1.3 rezultatīvām piespēlēm, 0.3 pārtvertām bumbām un 0.1 bloķētu metienu vidēji katrā no tām.

Aizvadīto sezonu viņš pavadīja grieķu klubā ''Olympiacos'', ar kuru izcīnīja gan Grieķijas līgas, gan arī Grieķijas kausa titulu. Eirolīgas ietvaros viņš aizvadīja 31 maču, kurā izcēlās ar vidēji 13.4 punktiem, 2.1 atlēkušo bumbu, tik pat rezultatīvām piespēlēm, 0.4 pārtvertām bumbām un 0.1 bloķētu metienu.

''Mavericks'' aizvadītajā sezonā finišēja ceturtajā vietā Rietumu konferencē, izcīnot 52 panākumus 82 mačos. Klubs izslēgšanas spēlēs iekļuva arī konferences finālā, kur gan piecos mačos atzina NBA čempiones Goldensteitas ''Warriors'' pārākumu. Dorsijs būs rezervists un melnā darba darītājs komandā, kura uzdevums būt uzlabot komandas kopējo sniegumu. Nākamajā sezonā viņam būs iespēja spēlēt kopā ne vien ar slovēņu superzvaigzni Luka Dončiču, bet arī latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu.