Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Cik tālu ''play-off'' aizspēlēsies Dončičs, Bertāns un ''Mavericks''?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cik tālu ''play-off'' aizspēlēsies Dončičs, Bertāns un ''Mavericks''?
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sestdien Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sāksies sezonas gaidītākais brīdis jeb izslēgšanas spēles. Tās pašas dienas vakarā pirmo cīņu Rietumu konferences pirmajā kārtā aizvadīs Dāvja Bertāna Dalasas "Mavericks", kura plkst. 20:00 uzņems Jūtas "Jazz". Dončičs kopā ar Dalasu vēl nav pārvarējis izslēgšanas spēļu pirmo kārtu – vai šajā sezonā tradīcija tiks lauzta?

Dalasas "Mavericks" kopā ar Luku Dončiču vēl nav tikusi tālāk par Rietumu konferences pirmo kārtu. Slovēņa debijas gadā Dalasa izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, bet pēdējās divās sezonās, kad to vēl pārstāvēja Kristaps Porziņģis, 2011. gada čempione izstājās pēc pirmās kārtas, abās reizēs zaudējot Losandželosas "Clippers". Pirms šīs sezonas notika trenera un ģenerālmenedžera maiņa, bet sezonas vidū aizmainīts tika Kristaps Porziņģis, uz Dalasu ceļojot Spenseram Dinvidijam un Dāvim Bertānam. Dončičs kļuva par neapstrīdamu Dalasas līderi, demonstrējot to ar darbībām laukumā. Vai Dalasai pirmo reizi kopā ar talantīgo slovēni izdosies pārvarēt izslēgšanas spēļu pirmo kārtu?

Luka Dončičs aizvada statistiski produktīvāko sezonu NBA karjerā, vidēji spēlē gūstot 28.4 punktus, izcīnot 9.1 atlēkušo bumbu un atdodot 8.7 rezultatīvās piespēles. Regulārā turnīra laikā slovēni trīs reizes atzina par Rietumu konferences nedēļas labāko spēlētāju, tostarp pēdējā nedēļā, kur ar vidēji gūtiem 30.3 punktiem trijās spēlēs basketbolists palīdzēja Dalasai iegūt ceturto vietu Rietumu konferencē, izcīnīt mājas spēļu priekšrocības izslēgšanas spēlēs vismaz pirmajā kārtā un tikties pret Jūtas "Jazz".

Bažas rada gūtais ikra muskuļa savainojums, kurā Dončičs iedzīvojās regulārā turnīra pēdējā spēlē pret Sanantonio "Spurs". Pēc padziļinātām pārbaudēm nopietns savainojums netika konstatēts, taču pagaidām nav zināms, vai Dončičs spēs palīdzēt Dalasai sestdien pirmajā "play-off" cīņā pret "Jazz". Ļoti iespējams, ka tajā Dalasai nāksies iztikt bez sava līdera klātbūtnes. Kopumā tieši uzbrukumā Džeisona Kida vadībā komandai bijušas grūtības, un šajā elementā tā nav bijusi efektīva (vien 14. vieta). Tikmēr ar spēli aizsardzībā ‘’Mavericks’’ var būt gandarīta – tās reitings šajā spēles komponentē bijis septītais labākais līgā (109.1), kas ļauj ar optimismu lūkoties izslēgšanas spēļu virzienā.

Optimismu vieš arī kopš februāra notikušās Porziņģa maiņas demonstrētais sniegums spēļu galotnēs. Līdz 2. februāra papildlaika zaudējumam pret Oklahomsitijas "Thunder" tā šajā rādītajā atradās pēdējā vietā līgā, bet pēc maiņas ir līdere. ESPN norāda uz diviem nozīmīgiem faktoriem tik dramatiskām izmaiņām – Lukas Dončiča atgriešanās sportiskajā formā un Spensera Dinvidija pienesums. Dinvidijs pēc neizteiksmīgā laika Vašingtonā, kur basketbolistu neieredzēja pat viņa komandas biedri, atplauka Dalasā, 23 spēlēs vidēji gūstot 15.8 punktus.

Ja regulārajā sezonā Dāvis Bertāns nespēlēja daudz, un Dalasas rindās vidēji laukumā devās 13.7 minūtes, tad izslēgšanas spēlēs tas, iespējams, var mainīties. Pie tam, uz abām pusēm. Par labu Bertānam nākusi uzlabotā precizitāte no tālienes. Pēdējās 11 spēlēs Bertāns trejačus izpildījis ar 51.9% precizitāti iepretī vairāk nekā divas reizes sliktākai statistikai pēc ierašanās Dalasā (27.8%). Bažas rada uzbrucēja spēle aizsardzībā, kas nav bijusi Bertāna stiprā puse. Sagaidāms, ka Bertāns turpinās spēlē iesaistīties no rezervistu soliņa, bet pavadītais laiks laukumā būs atkarīgs no demonstrētā snieguma.

Pirmās kārtas pretiniece Jūtas "Jazz" izslēgšanas spēlēs iekļuvusi sesto sezonu pēc kārtas, taču ar Donovanu Mičelu un Rudiju Gobēru tā nav tikusi tālāk par Rietumu pusfinālu, kurā spēlēts trīs reizes, ieskaitot iepriekšējā sezonā. Šajā sezonā Jūta nav demonstrējusi tik saturīgu sniegumu cik pērn, kad regulāro turnīru tā noslēdza ar bilanci 52-20. Apskatnieku vērtējumā ar esošo sastāvu Jūta ir sasniegusi spēju griestus, un, lai tā varētu cīnīties par NBA titulu, ir nepieciešams veikt izmaiņas. Maiņu darījumu laikā viena jau tika īstenota, aizmainot prom traumēto Džo Inglsu. Regulārajā turnīrā komandas uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm (2-2), taču vienā no mačiem nespēlēja Dončičs, bet citā Gobērs.

Portāla "Sportsnaut" redzējumā Dalasa pirmo reizi kopā ar Luku Dončiču pārvarēs Rietumu konferences pirmo kārtu, uzvarot "Jazz" septiņu spēļu sērijā (4-3), vēlāk gan izstājoties otrajā kārtā. Citādākās domās vēl regulārās sezonas vidū bija "The Athletic" apskatnieks Tims Kato, kurš portālam "Sportacentrs.com" norādīja uz vēl vienu izstāšanos pirmajā kārtā, uzsverot, ka cīņā par titulu "Mavericks" nepieciešami meistarīgāki basketbolisti blakus Dončičam.

Cits viedoklis ir Ziemeļamerikas bijušo basketbola zvaigžņu un apskatnieku vidū. Maģiskais Džonsons uzskata, ka Dalasa var pat uzvarēt Rietumu konferencē. "NBA finālā spēlēs Memfisa vai Dalasa. Uzmanieties no Dalasas! Pēc Porziņģa maiņas "Mavericks" kļuvusi par labāku komandu. Man patīk, kā spēlē Luka Dončičs. Viņi var pārspēt jebkuru komandu." Teiktajā ir daļa patiesības – pret Rietumu konferences pirmā sešinieka komandām "Mavericks" bilance ir 10-8, taču no astoņiem zaudējumiem trīs piedzīvoti pret Fīniksas "Suns". Bijušais vairāku komandu spēlētājs Mets Bārnss paudis viedokli, ka "Mavericks" kļūs par cietāko riekstu Fīniksas "Suns" ceļā uz finālu, piebilstot, ka Luka Dončičs individuālās prasmes vēl spožāk demonstrēs tieši "play-off" laikā.

Pēc Latvijas totalizatoru domām Dalasas "Mavericks" netiek uzskatīta par titula pretendenti. "11.lv" Bertāna komandas izredzes vērtē ar koeficientu 23.00, kas ir tāds pats kā pirmās kārtas pretiniecei Jūtas "Jazz" un Denveras "Nuggets". Savukārt uzvaru Rietumu konferencē totalizators novērtējis ar ceturto augstāko koeficientu (10.00). Tikmēr Ziemeļamerikā Dalasas titula izredzes novērtētas kā devītās augstākās (+2200). Kā favorīte uz titulu minēta Fīniksas "Suns" (+275), kam seko Milvoki "Bucks" (+550) un Bruklinas "Nets".

Izmantotie resursi:
https://thesmokingcuban.com/posts/m...
https://sportsnaut.com/nba-playoff-...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

Cik tālu ''play-off'' aizspēlēsies Dalasas ''Mavericks''?

  • 344

  • 167

  • 37

  • 30


     [+] [-]

, 2022-04-13 11:52, pirms 2 gadiem
Kur izvēle - uzvarēs finālā?

  -2 [+] [-]

, 2022-04-13 17:25, pirms 2 gadiem
Jazz pārspēs, tālāk gan viss..

     [+] [-]

, 2022-04-13 17:57, pirms 2 gadiem
Domājams ka Gobērs skolos pundurus groza apakšā. No Jazz viedokļa es Gobēru noliktu zem groza, lai nekustās ārā un tālāk nosegtu snaiperus, kuru nav daudz. Tālāk lai Dončičs met ko viņš grib...

     [+] [-]

, 2022-04-13 18:12, pirms 2 gadiem
Ja Jazz turpinās izlaist pārvaru(uzvaras) kā līdz šim tad arī Mavs tiks tālāk ,ja spēs noslēgt spēles,Dalasai max 1 uzvara!!!

  +1 [+] [-]

, 2022-04-13 18:14, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Domājams ka Gobērs skolos pundurus groza apakšā. No Jazz viedokļa es Gobēru noliktu zem groza, lai nekustās ārā un tālāk nosegtu snaiperus, kuru nav daudz. Tālāk lai Dončičs met ko viņš grib...
mavs gluži nav 76ers ka pilnīgi visi met visu garām ,ir arī kas iemet!!Plus par tavu Gobērtu,viņš brīžiem izskatās ka bumbu vispār rokās nemāk savaldīt un darbojās ar viņu kā pirmo reizi redzētu priekšmetu!

     [+] [-]

, 2022-04-13 18:52, pirms 2 gadiem
1.kārta. Jazz iet tālāk. Luka savāks status un brauks uzēsties dzimtenē.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-13 19:50, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Domājams ka Gobērs skolos pundurus groza apakšā. No Jazz viedokļa es Gobēru noliktu zem groza, lai nekustās ārā un tālāk nosegtu snaiperus, kuru nav daudz. Tālāk lai Dončičs met ko viņš grib...
Pāris problēmas ar tevis sacīto Gobēra/Jazz sakarā par barošanu groza tuvumā. Vienīgais kurš var barot ir Konlijs.
Mitčels viņam vispār bumbu nedod.Runāja ilgi,ka Luka nedod bumbu brīvam KP,bet Gobēru ieraugot Mitčels pagriež galvu un ignorē.
Kaut kas bija uztaisījis grafiku par Gobēra-Mitčela saspēli.
Mitčels piespēlējot Gobēram vidēji divas reizes spēlē.
Ingls kurš notraumējās sezonas pirmajā pusē un tika aiztreidots bija piespēlējos Gobēram vairāk reizes nekā Mitčels visā sezonā.

Nevajag arī aizmirst kā Jazz tiek apspēlēta pēdējos gados iekš PO.Ieliek Gobēru pick n roll,un viņš paliek 1x1 uz 3pt līnijas un tur ir čaw pilnīgs.
Šogad vēl Jazz neraksturīgi sev nolej visas ceturtās ceturdaļas neraksturīgi sev,jo tā viņiem bija maize pēdējās sezonās un tāpēc vienmēr bija labākie pēc all star pārtraukuma.

     [+] [-]

, 2022-04-13 21:58, pirms 2 gadiem
Par latvieša Bertāna un Dalasas uzvarām ! Viss pārējais eNBēĀ ir priekš minoritātēm .

     [+] [-]

, 2022-04-14 07:14, pirms 2 gadiem
Mana prognoze 4:1 uzvar "jazz"