Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kida ēras sākums Dalasā: Porziņģa pārmaiņas un sabojātais uzbrukums

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Starpsezonu sagaidot bez savainojumiem, Kristaps Porziņģis ieguldīja pūles, lai šo sezonu iesāktu labā formā un noskaņojumā. Vēl pozitīvāk to ietekmēja treneru maiņa, Džeisonam Kidam ierodoties arī Latvijā un apciemojot vienu no līderiem. Portāls "Sportacentrs.com" kopā ar "The Athletic" žurnālistu Timu Kato vērtēja Dalasas sezonas sākumu, Porziņģa transformāciju un īstermiņa izaicinājumus komandai, kura vārdos kopā ar Porziņģi un Dončiču vēlas cīnīties par titulu.

Covid-19 ietekmētajā sezonā Dalasas "Mavericks" līdz šim kopā ar Kristapu Porziņģi iespējusi 16 uzvaras 33 spēlēs, kas tai dod astoto vietu Rietumu konferencē. Latvietis pēc sarežģītās 2020./2021. gada sezonas aizvadīja treniņiem pilnu starpsezonu, kas ļāvis jauno gadu sagaidīt labākā noskaņojumā. Un tas attaisnojies gan sniegumā laukumā, gan statistikas ailēs – vidēji spēlētajās 30.2 minūtēs Porziņģis guvis 20.3 punktus, izcīnījis astoņas bumbas zem groziem un bloķējis 1.6 pretinieku metienus. Pie tam, ir vieta progresam, jo tālmetienus spēka uzbrucējs realizē ar pagaidām sliktāko procentu NBA karjerā – 28 %. Tikmēr komanda piedzīvojusi vairākas organizatoriskas pārmaiņas, kā pirmos rokrakstus var pamanīt laukumā, tāpēc portāls "Sportacentrs.com" līdzšinējo "Mavericks" sezonu vērtēja kopā ar "The Athletic" žurnālistu un komandas apskatnieku Timu Kato.

Pretpolu maiņa: no spēlētāju nemīlētā Kārlaila uz draudzīgo Kidu

Pēc 2020./2021. gada sezonas, kurā Dalasa otro gadu pēc kārtas izstājās Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un otro reizi pēc kārtas pret Losandželosas "Clippers", Dalasa satricināja NBA vidi ar vairākām organizatoriskām pārmaiņām. Vispirms no amata tika atbrīvots ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons, kuram sekoja galvenais treneris Riks Kārlails un vēlāk arī Marka Kjūbana padomnieks Bobs Vulgariss. Augstos amatus ieņēma Niko Herisons un Džeisons Kids, attiecīgi kļūstot par ģenerālmenedžeri un galveno treneri.

"Pārmaiņas brieda ilgāku laiku. 2021. gada vasarā tika sasniegts kulminācijas punkts, kad bija jāveic izmaiņas,’’ vasaras notikumus skaidro "The Athletic" Dalasas "Mavericks" apskatnieks Tims Kato. Lai arī Kārlails amatu pameta pats, viņa palikšana trenera postenī, ja arī šajā sezonā speciālists turpinātu trenēt komandu, tāpat būtu uz jautājuma zīmes sašķobīto attiecību ar līderi Luku Dončiču dēļ. "Kārlails saprata – ja paliktu komandā, tad ar tās līderi Dončiču atrastos pretējās pusēs. Lai arī slovēnis nav tas cilvēks, kurš izmantotu savu statusu, lai veiktu kādas pārmaiņas, iespējams, šoreiz tā notika, un viņš deva mājienus, ka vairs nevēlas spēlēt Kārlaila vadībā."

Kārlaila stils nepatika ne tikai Lukam Dončičam, bet arī citiem basketbolistiem. Spēlētāji nav izbaudījuši atrašanos pieredzējušā speciālista vadībā, ar kuru Dalasa izcīnījusi savu vienīgo NBA čempiona gredzenu 2011. gadā. Šīs sezonas laikā ESPN plašākā materiālā aprakstījuši Kārlaila laiku Dalasā, uzmanību pievēršot viņa attieksmei pret Denisu Smitu, ar kuru debitanta gadā draudzību izveidoja Dončičs un kuru Dalasa aizmainīja maiņas darījumā uz Ņujorkas ''Knicks''. "Ne visiem patika arī Bobs Vulgariss, taču viņš kļuva par sava veida grēkāzi, kuru Riks izmantoja, lai attaisnotu savu rīcību. Treneris skaidroja spēlētājiem, ka viņus nelaiž laukumā, jo tā ieteicis Vulgariss, taču tā nebija taisnība,'' būtisku niansi atklāj par Dalasu rakstošais žurnālists.

"Jā, viņš nav tik labs stratēģis cik Kārlails, taču komandas vadība vēlējās nolīgt kādu, kas ir pilnīgs pretstats bijušajam trenerim," lēmumu par labu Kida kandidatūrai vērtēja Kato. Ar vārdiem "pozitīvs" un "draudzīgs spēlētājiem'' Džeisonu Kidu gan neatceras viņa pirmajās divās darbavietās kā galvenajam trenerim - Bruklinas ''Nets'' un Milvoki ''Bucks''. Pagaidām Bruklinas un Milvoki pieredze Dalasā nav pieredzēta. "Kopš pirmās dienas Kids ir ieguldījis pūles, lai būtu spēlētājiem draudzīgs. Ļāva izveidot spēlētāju padomi, pirmajā mājas spēlē laukumā laida visus basketbolistus – mazas nianses, kas nekad nenotiktu Kārlaila vadībā," jaunā trenera centienus ienest pozitīvās vēsmas ieskicē Kato, turpinot, ka speciālists cenšas mainīt to, ko par viņu runājuši iepriekšējās darbavietās. "Viss, kas dzirdēts bijušajos klubos, pagaidām Dalasā nav noticis. Domāju, ka viņš cenšas mainīt uzskatus par sevi."

Dotā brīvība, kas pagaidām rezultējusies ar neefektīvu uzbrukumu

"Kids ir uz aizsardzību tendēts treneris," secinājumu, kuru var noprast arī no trenera sniegtajiem pēcspēles komentāriem, atklāj Kato. Uzsvars aizsardzībā pierādījies statistikā, Dalasai vidēji spēlē ielaižot 105.5 punktus, kas šobrīd devis līgas sesto labāko aizsardzību. Arī šajā elementā ir vājie punkti, kā, piemēram, slovēņa Lukas Dončiča un viena no pamatsastāva spēlētāja Tima Hārdeveja spēle savā laukuma galā. "Komanda spēlē saturīgāk aizsardzībā brīžos, kad laukumā nav Luka. Viņš un Hārdevejs aizsardzībā nav bijuši veiksmīgi, un dažas spēles ar viņiem pamatsastāvā bijušas briesmīgas,’’ kritisks šajā spēles aspektā pret diviem no komandas līderiem aizsardzībā ir Kato, piebilstot, ka tikmēr Porziņģis šosezon izskatās veselāks un atlētiskāks, pie tam, krietni labāk kustoties laukumā nekā pirms gadā.

Kida draudzīgums ar spēlētājiem rezultējies ar to lielāku apmierinātību un brīvību laukumā tieši uzbrukumā. Tā, piemēram, Kristaps Porziņģis vairāk cenšas saņemt bumbu soda laukumā vai tā tuvumā, atrodoties ar muguru pret grozu, taču dažreiz tas traucējis Dončičam doties viņa iemīļotajos caurgājienos. Uzbrukuma taktiskās nianses ir trenera Igora Kokoškova pārziņā, kurš Dalasai pievienojās šajā starpsezonā. Treneris, kurš kopā ar Dončiču kļuva par 2017. gada Eiropas čempionu, bet savā pēdējā pieturvietā Serbijas izlasē neaizveda to uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. "Komanda cenšas vairāk kustēties bez bumbas, tai ir vairāk kombinācijas, lai nav jāpaļaujas tikai uz Luku Dončiču, "pick&roll" izspēlēm un viņa došanos caurgājienos,’’ pārmaiņu vaibstus uzbrukumā pamanījis Kato.

Pagaidām pārmaiņas nav devušas vēlamo efektu. "Mavericks" ir tikai 25. labākais līgas uzbrukums ar vidēji gūtiem 105.6 punktiem spēlē. Iemesli ir vairāki – sākot no tā, ka Kārlails pratis efektīvāk iegūt rezultātu no esošā sastāva līdz sliktai metienu selekcijai. "Jau tagad redzams, ka Kida stils nav tik efektīvs cik Kārlaila. Viņam nāksies progresēt citos elementos, lai atgūtu to, kas pazaudēts pēc Kārlaila aiziešanas," redzamu iezīmi pamanījis "The Athletic" žurnālists. Neveiksmes uzbrukumā saistītas arī ar metienu precizitāti, īpaši tālmetienos. Dalasa trīspunktniekus realizē vien ar 32.6% precizitāti, kas ir tikai 25. labākais rādītājs jeb sestais sliktākais, apsteidzot tikai piecas citas komandas. Vājo precizitāti sākotnēji basketbolisti argumentējuši ar neveikšanos, taču pēc aizvadītas trešdaļas sezonas tas nez vai uzskatāms par īsto iemeslu - metienu izvēle ir būtiskāks aspekts. Arī Porziņģim tālmetienu sakarā ir vieta progresam, pagaidām tos izpildot ar 28 % precizitāti.

Pēc līgas viena no labākajiem uzbrukumiem pēdējos divos gados ar to pašu sastāvu šogad tas sezonas ievadā ir viens no sliktākajiem. Savā ziņā jaunais treneru korpuss riskējis mainot visu, kas līdz šim darīts uzbrukumā Rika Kārlaila vadībā, cenšoties vairāk kustēties un dodot lielāku brīvību citiem basketbolistiem. Arī līderis Luka Dončičs pagaidām nav bijis tas Dončičs, kāds redzēts iepriekšējās sezonās. Lai arī spēlētājs vidēji iespējis 25.6 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un 8.5 rezultatīvās piespēles, viņa metienu precizitāte ir otra sliktākā īsajā NBA karjerā (2p. 52.6%, 3p. 32.6%). Pie tam, spēlētājs nav pielāgojies mainītajam uzbrukumam, laukumā spēlējot tāpat kā iepriekš. "Pirms sezonas treneri uzsvēra, ka Dončičam jāuzticas komandas biedriem, bet pagaidām neesmu pamanījis, ka viņš spēlētu citādākā manierē. Luka savu spēles stilu nav mainījis – viņš vēlas spēlēt ‘’pick&roll’ un doties caurgājienos. Bumbai viņš pieskaras tikpat daudz, cik iepriekš – viņš šajā rādītājā ir starp līgas līderiem." Pats spēlētājs atzinis, ka īsajā pārtraukumā pēc olimpiskajām spēlēm neko daudz nav darījis, kas rezultējies ar ne pārāk labu fizisko formu. "The Athletic" apskatnieks gan uzskata, ka Dalasas uzbrukums uzlabosies tiklīdz metienu precizitāte palielināsies un Dončičs uzņems apgriezienus.

Kristaps Porziņģis: pārmaiņas vasarā, kas devušas rezultātu

Pēc 2020./2021. gada izslēgšanas spēlēm, kurās Kristapam Porziņģim tika piešķirta ierobežota loma, basketbolists sajūsmu neizrādīja, tomēr bija profesionāls, un darīja to, ko no viņa pieprasīja. Starpsezonā ESPN strādājošais Tims Makmahons vēstīja, ka Porziņģis pagājušās sezonas laikā nebūtu iebildis, ja viņu aizmainītu, ko sarunā materiāla tapšanas laikā apliecināja arī Tims Kato. "Viņš nejuta, ka ir vajadzīgs Dalasā no treneru puses. Kristaps vairs nebija pārliecināts, vai viņam ir nākotne "Mavericks". No savas puses Porziņģis nedarīja neko, lai tas īstenotos, taču domāja, ka tiks aizmainīts. Šobrīd viņš tā nedomā, taču tas var mainīties." Kato piebilst, ka dotajā brīdī latvietis Dalasā varētu nospēlēt līdz maksimālā līguma termiņa beigām vai pat iespējams ilgāk.

"Varu piekrist, ka Kristaps nebūtu tik apmierināts, ja Kārlails paliktu trenera amatā. Galvenā trenera maiņa viņam ļoti palīdzējusi," vasaras pārmaiņas, kas sekmējušas izmaiņas Porziņģa sniegumā un ķermeņa valodā laukumā un ārpus tā, akcentējis žurnālists. Lai arī latvietis vairāk tiek izmantots uzbrukumā, tālmetienu realizācija ir aspekts, kas šajā sezonā spēka uzbrucējam klibojis. "Runāju ar viņu pirms pāris dienām par šo tēmu, un Kristaps piekrita apgalvojumam, sakot, ka jūtas jocīgi par neiemestajiem metieniem un ka nav uzķēris to ritmu. Ja viņš sāks realizēt metienus, tad tas palīdzēs ne tikai komandai, bet arī viņam pašam."

Saistībā ar Porziņģi nozīmīgs jautājums bijis saistībā ar spēka uzbrucēja veselību. Šajā gadā dažādu sīku likstu dēļ Dalasas ‘’Mavericks’’ viens no līderiem izlaidis deviņus mačus. "Ja viņš sezonā izlaidīs ap 20 līdz 30 spēlēm, bet tas nodrošinās viņa veselību ilgtermiņā, tad, manuprāt, tas nav nekas slikts." No uzbrukuma viedokļa jaunajam treneru korpusam nepieciešams atrast balansu starp Kristapu Porziņģi un Luku Dončiču, jo tas var rezultēties ar labāku abu sadarbību nekā Rika Kārlaila laikā. "Ir jāatrod pareizais balanss, kad Kristaps uzbrukumā ir aktīvs un gūst punktus starp brīžiem, kad viņam jāliek aizsegi un jāpadara plašāks laukums," balansa meklējumus iesaka Kato.

Bez aizmainīšanas tēmas pēc pagājušās sezonas parādījās informācija arī par Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča savstarpējo nepatiku. Lai arī, iespējams, starp abiem ir bijušas vēsākas attiecības pirms gada, tas vairāk bijis saistīts ar treneru lēmumu ierobežot latvieša lomu uzbrukumā, prasot no Porziņģa darīt visu, lai labāks kļūtu jaunais slovēnis. "Viņu attiecības ir labas. Pagājušajā sezonā tās bija vēsākas, taču publisks incidents ģērbtuvē vai komandas biedru priekšā novērots netika. Nezinu, vai viņi kopā pavada laiku ārpus laukuma, taču organizācijas iekšienē nav satraukuma par Lukas un Kristapa attiecībām."

Ar Dončiču par maz - lai cīnītos par čempionu titulu, nepieciešamas izmaiņas sastāvā

"Uzskatu, ka regulāro sezonu viņi noslēgs piektajā vai sestajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs vēlreiz izstāsies pirmajā kārtā," sezonas prognozi izsaka Kato. Lai sasniegtu ko vairāk, Dalasai nepieciešami kvalitatīvāki spēlētāji aiz Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa. Esošajā sastāvā tā nav čempionu titula pretendente. Un tieši šis ir nākamais lielais jautājums Dalasas ‘’Mavericks’’ birojā, kura rezultātu, iespējams, līdzjutēji jau redzēs drīz – februārī būs maiņas darījumu laiks, kurā Dalasai ir visas iespējas veikt nozīmīgas kustības. Ņemot vērā, ka ar nākamo sezonu pēc maksimālā līguma noslēgšanas ar Luku Dončiču komanda būs virs algu budžeta griestiem, tieši maiņas darījumi var būt viens no instrumentiem, kā pastiprināt sastāvu.

"Komandai nepieciešami labāki spēlētāji visās pozīcijās, lai cīnītos par titulu. Vajadzīgs vismaz viens, kas meistarības līmenī ir līdzīgs Porziņģim. Svarīgi, lai komanda kļūst labāka," īstermiņa izaicinājumus Dalasā vērtē ‘’The Athletic’’ apskatnieks, paužot, ka esošā sastāva maksimums ir ceturtā vieta Rietumu konferencē pēc regulārā turnīra un otrā kārta izslēgšanas spēlēs.

Pēc pārmaiņu pilnās vasaras Dalasā vēl ir daudz neatrisinātu jautājumu sniegumā laukumā. Covid-19 pandēmija arī šajā gadā ievieš korekcijas visu klubu sastāvos un plānos, tomēr NBA sezonu, visdrīzāk, tā neapturēs. Atlikušie regulārās sezonas mēneši Dalasā būs interesanti - ne tikai pamanot atbildes, vai spēle uzbrukumā uzlabosies, bet arī, vai maiņas darījumu laikā tiks veikti pūliņi, lai sastāvs kļūtu vēl konkurētspējīgāks cīņā par augstākajiem mērķiem.

     [+] [-]

, 2021-12-29 11:26, pirms 2 gadiem
Kāpēc jāsaka tas,ka uzbrukums būtu sabojāts Kida dēļ?

Kids taču nav vainīgs,ka viņa saspēlnieks ieradies kārtējo reizi ar lieko svaru un vēl kardinālāk negrib vai vnk nespēj spēlēt off ball.
Tur taču nevar iet nekāda runa par labāku uzbrukumu.
Pirms Lukas traumas un covida Mavs bija ap 25 vietu rezultatīvajās piespēlēs. Šajās pāris nedēļās viņi ir bijuši top3,jo visi skrien un raujas uz grozu mētājot piespēles apkārt.

Par kādu sliktāku metienu izvēli iet runa?Mavs ir līderi visā līgā aizmestajos pilnīgi brīvajos garām Lukam esot laukumā.Pēc izlaistajām spēlēm varbūt kaut kas ir mainījies.

Luka nav mainījis savu spēles stilu un vēlas spēlēt pick n roll un doties caurgājienos.
Hmm.Vēlēšanās ir laba lieta,bet tas pirmais klibo ar piespēles laicīgu izmešanu visiem saspēlniekiem un par to iešanu uz grozu nedaudz smeklīgi,jo viņš nevienam nevar tikt garām

Kida uzbrukums nav tik efektīvs cik tas bija Kārlaila laikos..Interesanti,jo uzbrukums principā ir tāds pats.Vienīgās izmaiņas ir tādas,ka trīņus Mavs nevar iemest.Un otrā ir KP post upi.Nav efektīvs uzbrukums redz Kidam,bet tajā pat laikā KP ir līgas top post upu procentu cipari

Godīgi sakot Kato atgādina vidējo SC lietotāju kurš neskatās spēles un apskata kaut kādus uzbrukuma/aizsardzības reitingus un box score pēc katras spēles

  +4 [+] [-]

, 2021-12-29 12:10, pirms 2 gadiem
Vienīgā atšķirība ar Dalasas uzbrukumu šogad un pagājšgad ir tāda, ka šogad neveicas ar metienu realizāciju, it īpaši 3pt metienu, ar Kārlailu tur vispār mazs sakars. Ļoti labi redzams kāds "uzbrukuma" treneris ir Riks, Pacers šogad realizē metienus ar sliktāko procentu 5 gadu laikā.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-29 12:17, pirms 2 gadiem
Piekrītu, ka jāmaina kāds spēlētājs. Nav tāda talantīga starp posma starp Porzingi un Dončiku, kas varētu ienākt laukumā un apvienot viņus, kā vienu varenu veselumu. Komandu šķir ka Porzingis un Dončičš grib būt izteikti līderi, bet nevar iznākt laukumā un abi spēlēt komandas vārdā, nevis lielākoties uz sevi. It kā brīžiem gan Luka gan KP to saprot, bet brīžiem izskatās nav nesaprot.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-29 12:46, pirms 2 gadiem
Varēja vēl paņemt interviju ar Timu Hardeveju vecāko, lai viņš kārtējo reizi apstiprina, ka maiņā ar NY Mavs gāja pēc THJ, nevis KP6.
Ja nopietni, tad vēl arvien uzskatu, ka Dalasai ideālākais papildinājums būtu OG + Dragičs no Toronto. Attiecīgi, pretī varētu dot jebko, izņemot KP6 vai Luku. Vēl jāskatās Wizards virzienā - paredzams, ka pirms maiņu perioda beigām tur varētu būt konkrētākā izpārdošana. Mavs tādā gadījumā vajadzētu lūkoties Kaldvelpoupa, Dinvidija un, varbūt pat Bertāna virzienā. Nez, kas tur ar Hačimuru...varbūt to ar var "pa lēto" dabūt, jo izskatās, ka viņam kaut kādas problēmas ar galvaspilsētu.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-29 14:07, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Piekrītu, ka jāmaina kāds spēlētājs. Nav tāda talantīga starp posma starp Porzingi un Dončiku, kas varētu ienākt laukumā un apvienot viņus, kā vienu varenu veselumu. Komandu šķir ka Porzingis un Dončičš grib būt izteikti līderi, bet nevar iznākt laukumā un abi spēlēt komandas vārdā, nevis lielākoties uz sevi. It kā brīžiem gan Luka gan KP to saprot, bet brīžiem izskatās nav nesaprot.
Tak viss ar Luku un KP spēli ir kārtība, abi kopā ir nospēlējuši vien dažas spēles šosezon. Tāpēc arī uzbrukuma rādītāji ir sliktaki, bet def rādītāji labāki. KP jau uzņēmis apgriezienus, tagad jāpagaida kad Luka atlabs un tad jau uz Plat off tikai viss sāksies. Šobrīd galvenais turēties ap top6

     [+] [-]

, 2021-12-29 16:42, pirms 2 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kāpēc jāsaka tas,ka uzbrukums būtu sabojāts Kida dēļ?

Kids taču nav vainīgs,ka viņa saspēlnieks ieradies kārtējo reizi ar lieko svaru un vēl kardinālāk negrib vai vnk nespēj spēlēt off ball.
Tur taču nevar iet nekāda runa par labāku uzbrukumu.
Pirms Lukas traumas un covida Mavs bija ap 25 vietu rezultatīvajās piespēlēs. Šajās pāris nedēļās viņi ir bijuši top3,jo visi skrien un raujas uz grozu mētājot piespēles apkārt.

Par kādu sliktāku metienu izvēli iet runa?Mavs ir līderi visā līgā aizmestajos pilnīgi brīvajos garām Lukam esot laukumā.Pēc izlaistajām spēlēm varbūt kaut kas ir mainījies.

Luka nav mainījis savu spēles stilu un vēlas spēlēt pick n roll un doties caurgājienos.
Hmm.Vēlēšanās ir laba lieta,bet tas pirmais klibo ar piespēles laicīgu izmešanu visiem saspēlniekiem un par to iešanu uz grozu nedaudz smeklīgi,jo viņš nevienam nevar tikt garām

Kida uzbrukums nav tik efektīvs cik tas bija Kārlaila laikos..Interesanti,jo uzbrukums principā ir tāds pats.Vienīgās izmaiņas ir tādas,ka trīņus Mavs nevar iemest.Un otrā ir KP post upi.Nav efektīvs uzbrukums redz Kidam,bet tajā pat laikā KP ir līgas top post upu procentu cipari

Godīgi sakot Kato atgādina vidējo SC lietotāju kurš neskatās spēles un apskata kaut kādus uzbrukuma/aizsardzības reitingus un box score pēc katras spēles
Piekrītu. Runāt par iestrādātām shēmām Covid juku laikos, kad izjukuši visi sastāvi un sadarbības, diez vai ir vērts. Šobrīd Dallasa, kura 3 gadus veidota ap Dončiču, buksē un palikusi bez sava "dieva", un tā nav Kida vaina ( kaut gan es neuzskatu viņu par izcilu treneri, tomēr labāks par Kārlailu).
Un "trešā zvaigzne" kaut kā nesteidzas uz Dallasu, redzot kā tur līdzās Dončičam veicas Kristapam, un kā viņš ir atbrīvojies spēlē bez Lukas, kad viņam uzticas.

     [+] [-]

, 2021-12-29 16:46, pirms 2 gadiem
Sataisīju KP šosezonas highlights https://youtu.be/0xlnXHq3KZA video, lai iebalsotu Kristapu zvaigžņu spēlē.

     [+] [-]

, 2021-12-29 21:46, pirms 2 gadiem
Uzbrukums vienozimigi nav sabojats Kida del,tas ir appamibas,tada tipiska menedzera atbilde ta teikt,jo kadu tak ir javaino😂
Par piespelu dalisanu laukuma,jau pagajuso gadu to noveroja visi,kad bez lukas komanda bez problemam sadala bumbu,tur kadam jasanemas un mazajam chikstulim ta ari seja japasaka,starp pick&roll un piespelam balanss jaatrod vinjam.

     [+] [-]

, 2021-12-29 22:09, pirms 2 gadiem
Sportacentrs atkal guļ

https://www.espn.com/nba/player/_/i...

jauns papildinājums Dalalsā!!!

     [+] [-]

, 2021-12-29 22:47, pirms 2 gadiem
Tomass Mavos !!!! Wow,nekad negaidīju. Man viņš patīk,lai veicas

     [+] [-]

, 2021-12-30 01:13, pirms 2 gadiem
Da labi Tomass, viņš nenormāls bija pirms traumas, gāja uz līgas mvp