Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Analītiķis Simonss uzskata, ka Ērvings vairs nav NBA superzvaigzne

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Analītiķis Simonss uzskata, ka Ērvings vairs nav NBA superzvaigzne
Kairijs Ērvings. Foto: AP/Scanpix

Sporta analītiķis Bils Simonss uzskata, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas ''Nets'' saspēles vadītājs Kairijs Ērvings vairs nav superzvaigzne šajā līgā.

''Izskatās, ka cilvēki joprojām uzskata, ka Ērvings ir superzvaigzne. Jā, viņš 2016. gada finālā izpildīja vienu no vēsturiskākajiem metieniem NBA vēsturē. Spēlē, kurā neviens nevarēja gūt punktus, viņš iemeta tik svarīgu tālmetienu. 2017. gadā viņš bija ļoti labs un tā gada ''Cavaliers'' komanda bija lieliska uzbrukumā, bet tas bija pirms pieciem gadiem,'' sacīja Simonss.

Ērvings līgai pievienojās 2011. gadā, kad ar visa drafta pirmo izvēli viņu draftēja Klīvlendas ''Cavaliers''. Tur viņš kopā ar Lebronu Džeimsu izcīnīja savu vienīgo čempiona titulu. Pēcāk viņš izmēģināja laimi Bostonas ''Celtics'' rindās un tagad spēlē Bruklinā, taču nevienā no šīm vienībām tik spožs iznākums vēl nav bijis.

''Cilvēki viņu joprojām vērtē pēc veciem videoklipiem, kas pieejami internetā. Tajos laikos viņš neizvairījās no spēlēšanas, bija vesels un bez traumām. Viņš bija simtprocentīgi gatavs visam. Kad runa ir par labākajiem trim spēlētājiem līgā, tad no Bruklinas prātā nāk 34 gadus vecais Kevins Durents. Bet, ja runa ir par Kairiju, tad viņš nav spējis pierādīt, ka ir augstākā līmeņa izslēgšanas spēļu spēlētājs,'' turpināja analītiķis.

Aizvadītajā sezonā Ērvings pārstāvēja ''Nets''. 29 pamatturnīra mačos viņš izcēlās ar vidēji 27.4 punktiem, 5.8 rezultatīvām piespēlēm, 4.4 atlēkušajām bumbām, 1.4 pārtvertām bumbām un 0.6 bloķētiem metieniem.

Ērvinga superzvaigznes statusu aizēno arī fakts, ka aizvadītajā sezonā viņš nebija spējīgs savai komandai palīdzēt iekļūt pat izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Regulāro sezonu ''Nets'' noslēdza septītajā vietā Austrumu konferencē, izcīnot 44 panākumus 82 mačos. Komanda tika pāri pārspēļu kārtai, bet pirmajā ''play-off'' kārtā ar 0:4 atzina Bostonas ''Celtics'' pārākumu. Tā bija vienīgā sērija pagājušajās izslēgšanas spēlēs, kas noslēdzās četros mačos.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/bill-simmo...

     [+] [-]

, 2022-08-31 13:14, pirms 2 gadiem
Reini Aumeister, vai vēl būs kāds raksts par analītiķiem?