Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens, Bīls, Portiss, Milzs un citi papildina brīvo aģentu pulku

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Hārdens, Bīls, Portiss, Milzs un citi papildina brīvo aģentu pulku
Džeimss Hārdens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu pulku papildinājuši vairāki basketbolisti. Viņu starpā ir kā Filadelfijas ''76ers'' zvaigzne Džeimss Hārdens, tā arī Vašingtonas ''Wizards'' līderis Bredlijs Bīls, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis. Viņi gan nav vienīgi, kas pavisam nesen kļuva par spēlētājiem, kam nav aktīva līgumu ar nevienu no NBA komandām.

Džeimsam Hārdenam bija ''spēlētāja izvēle'', kas viņam ļāva pagarināt līgumu ar ''76ers'' uz vienu sezonu. Tā būtu viņam garantējusi 47.3 miljonus ASV dolāru. Basketbolists gan min, ka varētu tikt sastādīts jauns un ienesīgāks līgums ar Filadelfijas klubu.

32 gadus vecais aizsargs aizvadīto sezonu uzsāka Bruklinas ''Nets'' rindās, taču sezonas vidū tika aizmainīts uz ''76ers''. 65 regulārās sezonas spēlēs viņš izcēlās ar vidēji 22 punktiem, 10.3 rezultatīvām piespēlēm un 7.7 atlēkušajām bumbām.

Par brīvo aģentu kļuvis arī Kristapa Porziņģa komandas biedrs Bredlijs Bīls, kurš noraidīja 36.4 miljonus ASV dolāru. Basketbolistam gan ir iespēja parakstīt ar ''Wizards'' maksimālo līgumu uz piecām sezonām. Ja Bīls tomēr izlems nepalikt Vašingtonā, viņam būs iespēja parakstīt līgumu uz četrām sezonām ar jebkuru citu klubu.

Bīls, kurš visas desmit karjeras sezonas ir pavadījis tieši Vašingtonā, aizvadītajā sezonā piedalījās vien 40 spēlēs. Tajās viņš izcēlās ar vidēji 23.2 punktiem, 6.6 rezultatīvām piespēlēm un 4.7 atlēkušajām bumbām.

Milvoki ''Bucks'' uzbrucējs Bobijs Portiss arī informēja kluba vadību, ka noraida ''spēlētāja izvēli'' un kļūst par brīvo aģentu. Portiss sevi pēdējās sezonās ir parādījis kā lielisku basketbolistu, kas ir tendēts cīnīties par uzvaru katrā situācijā un atteicās no 4.6 miljoniem ASV dolāru.

Maksimālais līgums, kuru Portiss var parakstīt ir uz četriem gadiem par 49 miljoniem ASV dolāru. Viņam ir ļauts parakstīt līgumu arī uz divām sezonām, taču tādā gadījumā līgums būtu standarta un nedrīkstētu iekļaut ''spēlētāja'' vai ''komandas izvēli''.

Portiss aizvadītajā sezonā devās laukumā 72 mačos, kuros izcēlās ar 14.6 punktiem, 9.1 atlēkušo bumbu un 1.2 rezultatīvām piespēli vidēji katrā no tiem. Basketbolists NBA ir pavadījas septiņas sezonas, kurās paguvis pārstāvēt jau četras dažādas vienības.

''Spēlētāji izvēli'' tikmēr noraidījis arī Bruklinas ''Nets'' aizsargs Patijs Milzs. Viņš atteicās no 6.2 miljoniem ASV dolāru, taču joprojām pastāv varbūtība, ka viņš varētu atgriezties Bruklinā. NBA tirgū gan viņam būs liels pieprasījums, tāpēc viņa liktenis dotajā brīdī ir visneskaidrākais.

Tieši ''Nets'' rindās Milzs aizvadīja vienu no produktīvākajām sezonām savā karjerā. 81 spēlē viņš izcēlās ar vidēji 11.4 punktiem, 2.3 rezultatīvām piespēlēm un 1.9 atlēkušajām bumbām. Bruklina viņam uzticējās un ļāva spēlēt vidēji 29 minūtes spēlē, kas ir lielākais spēles laiks viņa karjerā līdz šim.

Oklahomsitijas ''Thunder'' tikmēr noraidījusi ''komandas izvēli'' un atbrīvojusi no saistībām Luguencu Dortu. Abas puses gan, visticamāk, vienosies par jaunām līguma detaļām. Dorts pierādīja, ka spēj būt komandas līderis un 1.9 miljoni ASV dolāru šādā gadījumā neatspoguļoja viņa sniegumu un noderīgumu Oklahomsitijai.

Aizvadīto sezonu Dorts noslēdza ar vidēji 17.2 punktiem, 4.2 atlēkušajām bumbām, 1.7 rezultatīvām piespēlēm, 0.9 pārtvertām bumbām un 0.4 bloķētiem metieniem 51 spēlē.

Brīvo aģentu bariņu papildināja arī Sakramento ''Kings'' spēlētājs Dante Divinčenzo. Klubs nepiedāvāja basketbolistam jaunu līgumu, kas nozīmē, ka sportists ir jaunas komandas meklējumos.

Divinčenzo sezonu uzsāka ''Bucks'' rindās, taču to noslēdza ''Kings'' sastāvā. 42 spēlēs viņš izcēlās ar deviņiem punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un 2.8 rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no tām.

Tajā pašā laikā ''Kings'' izlēma turpināt sadarbību ar Čimeziju Metu. Aizvadītajā sezonā viņš katrā mačā laukumā pavadīja vidēji 21 minūti, kurā izcēlās ar 8.9 punktiem un 5.6 atlēkušajām bumbām.

Tuvākajās dienās un pat stundās šim bariņam, visticamāk, pievienosies vēl citi basketbolisti, kā arī noskaidrosies dažu spēlētāju jaunie klubi.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 08:13, pirms 2 gadiem
Nu gribas Beal redzēt Wizards, un Harden, karjera iet norietā, nezinu par viņu!

     [+] [-]

, 2022-06-30 08:26, pirms 2 gadiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Nu gribas Beal redzēt Wizards, un Harden, karjera iet norietā, nezinu par viņu!
VIņš taču nav muļķis un paņems 250 mil ja tos piedāvās WSH.
Jautājums ir tikai viens. Vai viņš ņems full max vai tomēr atstās kaut ko uz galda ja jau vēlās tik ļoti uzvarēt

     [+] [-]

, 2022-06-30 09:38, pirms 2 gadiem
Nedaudz smieklīgi, ka Portiss var dabūt max tikai 4x12.

12M par tādu džeku liekas smieklīgi. Un redz viņam tas ir max...