Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Suns'' centrs Eitons kopš pagājušās sezonas beigām nav kontaktējies ar galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Suns'' centrs Eitons kopš pagājušās sezonas beigām nav kontaktējies ar galveno treneri
Deandrē Eitons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Fīniksas ''Suns'' centrs Deandrē Eitons mediju dienā žurnālistiem atklāja, ka kopš zaudējuma 2021./2022. gada izslēgšanas spēlēs pret Dalasas ''Mavericks'' nav kontaktējies ar galveno treneri Montiju Viljamsu.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Fīniksas ''Suns'' 2021./2022. gada sezonā tika saukta par vienu no favorītēm uz titulu, taču rezultātā klubs izstājās pēc izslēgšanas spēļu otrās kārtas, kur septiņu spēļu sērijā ar 3-4 zaudēja Dāvja Bertāna Dalasas ''Mavericks''.

Vasarā klubam nācās arī noturēt centru Deandrē Eitonu, kuram Indiānas ''Pacers'' lika galdā četru gadu līgumu par 133 miljoniem dolāru. ''Suns'' ilgi negaidīja un ātri vien pielīdzināja piedāvājumu, tādējādi noturot basketbolistu, kurš vēl 2021./2022. gada sākumā pauda neapmierinātību ar savu lomu vienībā.

''Suns'' mediju dienā Eitons bija konkrēts atbildē, kā jūtas par noslēgto vienošanos. ''Labi,'' atbildēja basketbolists, kurš, pie tam, arī atklāja, ka kopš pēdējās spēles iepriekšējā sezonā nav runājis ar galveno treneri Montiju Viljamsu. ''Neesmu vispār ar viņu runājis kopš tā zaudējuma. Varu viņam pierādīt laukumā labāk nekā pateikt vārdos. Nevienu neinteresē nekomfortablā situācija, galvenais, kā tu spēlē laukumā un ko vari dot komandai. Kas ir pateikts, ir pateikts.''

''Esmu šeit, lai strādātu. Zinu, ka nespēlēju tikai sev. Uz spēļu krekla ir organizācijas uzraksts, kas man ir godam jāpārstāv,'' turpināja basketbolists. ''Manuprāt, sarunas nepieciešamas ar katru spēlētāju, ar kuru kopā esi pavadījis ilgāku laiku. Kādam tās ir vajadzīgas, bet citam nē. To noteikšu sezonas garumā. Treniņnometnes laikā runāšu ar visiem, ko allaž daru, un nekādu grūtību ar to nebūs,'' par iespējamajām pārrunām ar Eitonu teica galvenais treneris Montijs Viljamss.

Pagājušās sezonas 58 spēlēs Eitons vidēji spēlē meta 17.2 punktus un izcīnīja 10.2 atlēkušās bumbas zem groziem. Karjeras laikā viņam 236 spēles, kurās vidēji gūti 16.3 punkti un izcīnītas 10.5 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...