Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vokers un Krauders meklēs jaunas komandas, Fulcam kārtējā trauma

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vokers un Krauders meklēs jaunas komandas, Fulcam kārtējā trauma
Kemba Vokers (pa kreisi). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona tuvojas un komplektācijas plāno noslēgt visas 30 komandas. Savu klubu rindās neatgriezīsies Džejs Krauders (līdz šim Fīniksas ''Suns'') un Kemba Vokers (Detroitas ''Pistons''), kamēr 2017. gada drafta pirmais numurs Markels Fulcs guvis kārtējo savainojumu, kas liks viņam izlaist sezonas sākumu.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas sākušas gatavoties jaunajai sezonai, kas sāksies 18. oktobrī ar divām spēlēm. Orlando ''Magic'' vismaz sezonas ievadā nāksies iztikt bez saspēles vadītāja Markela Fulca, kurš salauzis kreisās kājas pirkstu. Traumā basketbolists iedzīvojās, trenējoties gaidāmajai sezonai. Komanda nav paziņojusi, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai Fulcs atlabtu, taču uzsvēra, ka operācija traumētajam pirkstam veikta netiks.

2017. gada pirmā drafta izvēle līdzšinējā karjera bijusi nomocīta ar traumām. Vispirms problēmas ar plecu ietekmēja viņa sniegumu laukumā Filadelfijas ''76ers'' sastāvā, bet pēc nonākšanas Orlando ''Magic'' un labākas spēles laukumā 2021. gada janvārī basketbolists iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā. Kluba sastāvā viņš atgriezās pagājušās sezonas februārī, 18 regulārās sezonas spēlēs vidēji metot 10.8 punktus un atdodot 5.5 piespēles. Savas karjeras laikā viņš nospēlējis tikai 131 spēli.

Vienai no iespējamajām NBA favorītēm Fīniksas ''Suns'' būs, visticamāk, jāmeklē aizmainīšanas varianti pieredzējušajam Džejam Kraufordam, kurš atteicies ierasties uz kluba pirmssezonas nometni un sagaida, ka tiks nosūtīts uz citu vienību. Spēlētājs lūdza neierasties uz gaidāmo treniņnometni, kam ''Suns'' piekrita, par to paziņojot oficiāli. Krauderam gan bija ko teikt vēlāk sociālajā tīklā ''Twitter''. ''Darbs ir jāmeklē tur, kur tevi vēlas. Esmu pateicīgs par pēdējiem diviem gadiem, kuri man daudz iemācījuši. Paldies tiem, kuri durvis man aizvēruši.''

Fīniksā Krauders pavadīja pēdējās divas sezonas, 2021./2022. gada sezonā vidēji gūstot 9.4 punktus un izcīnot 5.3 atlēkušās bumbas zem groziem. Karjeras laikā viņš spēlējis arī Dalasas ''Mavericks'', Bostonas ''Celtics'', Klīvlendas ''Cavaliers'', Jūtas ''Jazz'', Memfisas ''Grizzlies'' un Maiami ''Heat''.

Jaunu komandu, visticamāk, meklēs arī Kemba Vokers, kurš neieradīsies uz Detroitas ''Pistons'' treniņnometni. Līdz 17. oktobrim ''Pistons'' ir iespēja atskaitīt Vokeru no komandas vai arī aizmainīt uz kādu citu vienību. Vokers uz ''Pistons'' tika aizmainīts šajā vasarā triju komandu darījumā. Pirms tam viņš pabija Ņujorkas ''Knicks'', taču laiks Ņujorkā izrādījās ļoti neveiksmīgs. Tāpat ne sevišķi veiksmīga pieredze saspēles vadītājam bija Bostonā, bet karjeras labākos gadus viņš pavadījis Šarlotes ''Hornets'' sastāvā.

741 regulārās sezonas spēlē Vokers vidēji guvis 19.5 punktus, atdevis 5.3 rezultatīvās piespēles un izcīnījis 3.8 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-26 10:55, pirms 2 gadiem
Džejam Kraufordam?

     [+] [-]

, 2022-09-26 11:29, pirms 2 gadiem
Par Kembu viss skaidrs. Atlaidīs un šis pa minimumu pievienosies kādai komandai, vidrīzāk Hornets.
Krauders sāk zaudēt formu, vecums strauji tuvojās un nez vai dabūs nākamo līgumu lielāku par minimumu. Pēdējās komandas bez iespringšanas ir aizmainījušas viņu vai nav piedāvājuši līgumu. Nu vismaz Heat nedeva 10 milj./sez. (diezgan gudra organizācija), kas nozīmē, ka viņš vairs laukumā nedara savu lomu tik labi, kā agrāk. Ņemot vērā Hārdenisko lejupslīdi, pieņemu, ka viņām nav motivācijas baigās vairs un visdrīzāk zālīte un/vai citas izklaides ir iesaistītas.

     [+] [-]

, 2022-09-26 14:08, pirms 2 gadiem
Kemba patreiz varētu būt labs 20 min backup jebkurā no komandām, kas par kaut ko plāno cīnīties.
Krauders tiek nepamatoti norakstīts. Protams, nekādus milzu līgumus viņš nedabūs, taču jāņem vērā, ka viņa ampluā spēlētāji jau vispār nav no tiem, kuri tiek pie lielajiem cipariem. Viņa vecuma tuvošanās nekādā veidā pagaidām neietekmē viņa sniegumu laukumā - žostka spēle aizsardzībā + troika. Domāju, ka FA statusā nepaliks.