Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kids mediju dienā par ''Mavericks'': ''Šī ir pavisam cita komanda''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Kids mediju dienā par ''Mavericks'': ''Šī ir pavisam cita komanda''
Dalasas ''Mavericks'' galvenais treneris Džeisons Kids un komandas līderis Luka Dončičs (#77). Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mediju dienu šodien aizvadīja latviešu spēlētāja Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas ''Mavericks''. Komandas galvenais treneris Džeisons Kids atklāja savas sajūtas, kā arī jaunās sezonas mērķus un plānus.

''Sajūta tāda pati kā pērn - jūtos kā pirmajā skolas dienā. Savādāks komandas kodols un, iespējams, citi pārbaudījumi priekšā, taču esmu patīkami satraukts par jauno sezonu,'' savu runu iesāka Kids.

''Par spīti tam, ka pagājušajā sezonā piekāpāmies ''Warriors'', mums bija izdevusies sezona. Mēs bijām piektā komanda visā līgā pēc regulārā turnīra. Mums bija gana daudz vīru, kas sasniedza arī savus individuālos mērķus. Viens no šiem vīriem ir Bransons, kurš tagad ir Ņujorkā, taču arī viņš bija daļa no mūsu stāsta,'' atmiņās gremdējās komandas stūrmanis.

''Mavericks'' regulāro turnīru noslēdza ar 52 uzvarām 82 mačos, kā arī četru uzvaru sēriju. Komanda tika līdz pat Rietumu konferences finālam, kurā gan piecos mačos atzina pašreizējās čempiones Goldensteitas ''Warriors'' pārākumu.

''Komandas treniņnometne sāksies jau rīt. Mēs joprojām runāsim par visu to pašu. Jāpiestrādā pie aizsardzības, vairāk jāpalīdz viens otram gan pie sava, gan pretinieces groza. Daudzi cilvēki pērn neticēja, ka mēs varam spēlēt labi aizsardzībā, taču mums tas izdevās. Un tas viss sākas ar mūsu superzvaigzni Dončiču. Viņam bija neticama vasara un ticu, ka viņš spēj uzņemties šo nastu arī jaunajā sezonā,'' turpināja Kids.

Kids arī minēja, ka labprāt pats spēlētu kopā ar Dončiču, ja vien nebūtu tik vecs. Luka protot komandas biedriem rast brīvus metienus. Dončičs aizvadītajā sezonā devās laukumā 65 regulārā turnīra mačos, izceļoties katrā no tiem ar vidēji 28.4 punktiem, 9.1 atlēkušo bumbu, 8.7 rezultatīvām piespēlēm, 1.2 pārtvertām bumbām un 0.6 bloķētiem metieniem.

''Luka mīl spēlēt basketbolu un viņš ir gatavs cīnīties. Jaunā sezona jāiesāk lēnu. Šis ir maratons, nevis sprints. Izrunāsim visu, sapratīsim viens otru un pieturēsimies pie plāna. Šī ir pavisam cita komanda,'' turpināja Kids.

''Domāju, ka jaunajā sezonā spēlēsim līdzīgi kā pagājušajā. Par ātru gan vēl spriest par visu, jo vēl neesam nevienu spēli aizvadījuši. Ja es pērn būtu teicis, ka mēs izpildīsim tik daudz tālmetienus katrā mačā, es apšaubu, ka man kāds būtu ticējis. Situācija var mainīties ļoti ātri un manīsim visu ar laiku. Nevēlamies tik ļoti balstīt spēli uz tālmetieniem, bet redzēsim,'' sacīja 49 gadus vecais Kids.

Jaunajā sezonā Dalasas klubu papildinās centri Džavals Makgī un Kristians Vuds, kā arī grieķu aizsargs Tailers Dorsijs, kurš sevi lieliski parādīja šī gada Eiropas čempionātā.

''Cerības ir lielas un mērķi arī. Rietumu konference ir palikusi vēl spēcīgāka un sezona sāksies no nulles. Mums ir viens no labākajiem basketbolistiem pasaulē, lieliska komanda un laba aizsardzība. Sapratīsim vairāk, kad sāksies sezona,'' optimistiski noskaņots bija kluba vadonis.

Pats Luka Dončičs tikmēr atzina, ka reizēm ir vēlme atrasties pludmalē, nevis treniņā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 01:45, pirms 2 gadiem
Dorsijs jau riktīgs grieķis.

     [+] [-]

, 2022-09-27 14:16, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: Dorsijs jau riktīgs grieķis.
Ja nebūtu grieķis, tad rakstītu Dorsī