Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sets Karijs par Benu Simonsu: ''Viņam būs grūti atgūt NBA ritmu''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Sets Karijs par Benu Simonsu: ''Viņam būs grūti atgūt NBA ritmu''
Bruklinas ''Nets'' basketbolists Bens Simonss. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas ''Nets'' aizsargs Sets Karijs uzskata, ka komandas biedram Benam Simonsam būs grūti atgriezties līgas ritmā un demonstrēt augsta līmeņa basketbolu, vēsta ārzemju mediji.

Simonss izlaida visu pagājušo sezonu. Pēdējo reizi NBA spēlē viņš piedalījās 2021. gada jūnijā, kad vēl pārstāvēja Filadelfijas ''76ers''. Maiņas darījuma rezultātā viņš gan nonāca Bruklinā.

''Basketbols ir pilns ar izaicinājumiem. Sāksim ar to, ka viņš izlaida veselu sezonu. Atgūt ritmu būs tiešām liels izaicinājums,'' sacīja Karijs.

Simonsa drāma ar ''76ers'' ir beigusies vien daļēji. Sportists laukumā joprojām kopš maiņas nav devies. Tas gan tiek norakstīts uz traumām un mentālo veselību. Starpsezonā viņam veikta muguras operācija, kas nozīmē, ka viņu sagaida vēl rehabilitācijas process.

''Man ir grūti komentēt viņa mentālo stāvokli, jo par to neesmu informēts, bet atgriezties basketbolā pēc gada izlaišanas būs grūti. Viņam tas prasīs laiku. Bens ir talantīgs un prasmīgs basketbolists. Bruklinai viņu vajag,'' turpināja Karijs.

Lai gan precīzs Simonsa atgriešanās datums nav zināms, visticamāk, viņš aizvadīs debijas maču ''Nets'' rindās jaunajā sezonā. Sets gan uzsver, ka Bena klātbūtne komandai ir ļoti nepieciešama.

''Viņš spēj izveidot daudz brīvu tālmetienu iespējas saviem komandas biedriem. Tādiem spēlētājiem kā man tas ļoti palīdz. Viņš ir lielisks spēlētājs zem groza, kā arī uzbrukumā, kurš demonstrē arī lielisku aizsardzību,'' izteicās Sets.

Pat, ja Simonss atgriezīsies laukumā jaunās sezonas ievadā, viņa spēles laiks būs ļoti ierobežots. Sākumā viņam būs jāiejūtas spēlē un jāsaprot, vai viņš maz ir spējīgs vēl spēlēt tik augstā līmenī. Daudz ir atkarīgs arī no tā, kā viņš spēs izturēt spriedzi.

Simonss savu sekmīgāko sezonu aizvadīja 2018. gadā, kad 79 mačos izcēlās ar 16.9 punktiem, 8.8 atlēkušajām bumbām, 7.7 rezultatīvām piespēlēm, 1.4 pārtvertām bumbām un 0.8 bloķētiem metieniem vidēji katrā no tiem.

''Nets'' aizvadīto sezonu noslēdza septītajā vietā Austrumu konferencē, izcīnot 44 panākumus 82 mačos. Klubs pārvarēja arī ''play-in'' turnīru, taču sarūgtināja savus fanus jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, četros mačos atzīstot Bostonas ''Celtics'' pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/seth-curry...