Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lenards piedalīsies ''Clippers'' treniņnometnē un ir gatavs spēlēt jaunajā sezonā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Lenards piedalīsies ''Clippers'' treniņnometnē un ir gatavs spēlēt jaunajā sezonā
Kavai Lenards (#2) aizsardzībā pret Luka Dončiču (#77). Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas ''Clippers'' ziņo, ka vienības superzvaigzne Kavai Lenards ir pilnībā atguvies no traumas un piedalīsies komandas treniņnometnē, informē ESPN.

Komandas vadība gan būs piesardzīga un jaunajā sezonā Kavai neieleks ritmā no pirmās spēles. Viņam ''soli pa solim'' būs ļauts palielināt slodzi un uzņemties vairāk nastas, taču pats basketbolists izrāda interesi spēlēt.

''Clippers'' prezidents Lorenss Frenks min, ka Lenarda pirmā dalība ''5 pret 5'' tipa basketbolā būs komandas treniņnometnē, kas nākamajā otrdienā sāksies Lasvegasā.

''Kavai jūtas lieliski. Viņš vēlas piedalīties visā, taču mēs būsim ļoti piesardzīgi. Tāpēc mūsu pieeja visam būs ''soli pa solim'','' sacīja Frenks.

Lenards izlaida visu iepriekšējo sezonu traumas dēļ, atgūstoties no labās krusteniskās saites plīsuma. Savainojumā viņš iedzīvojās 2021. gada 14. jūnijā, kad ''play-off'' kārtā pret Jūtas ''Jazz'' ceturtajā spēlē satraumējās.

Pēc treniņnometnes Lenards kopā ar komandu dosies uz Sietlu, kur 30. septembrī un 3. oktobrī aizvadīs pirmās divas pirmssezonas jeb pārbaudes spēles. Frenks gan vēl neatklāj, vai Lenards spēlēs šajos mačos. Vadība vēros Lenarda progresu un par spēlēšanu pirms jaunās sezonas vēl lems.

''Mums ir darīšana ar nopietnu savainojumu, kura turpinājumu mēs nevaram paredzēt. Es zinu, ka viņš vēlas darīt visu, taču mēs skatīsimies, kā viņš katru dienu jūtas. Mums ir izcila mediķu komanda. Nevēlamies prognozēt, ko Lenards darīs vai nedarīs. Mēs vadīsimies pēc tā, ko saka pats Kavai un mūsu mediķi. Mums ir gana daudz laiks, lai savestu visu kārtībā,'' sacīja kluba prezidents.

31 gadu vecais Lenards ir divkārtējs NBA čempions, kurš pēdējo reizi laukumā devās 2020./2021. gada sezonā. Toreiz viņš aizvadīja 52 pamatturnīra cīņas ''Clippers'' rindās, kurās izcēlās ar 24.8 punktiem, 6.5 atlēkušajām bumbām, 5.2 rezultatīvām piespēlēm, 1.6 pārtvertām bumbām un 0.4 bloķētiem metieniem vidēji katrā no tām.

''Clippers'' aizvadītajā sezonā izcīnīja 42 panākumus 82 mačos un finišēja devītajā vietā Rietumu konferencē. Regulārā sezona tika noslēgta ar piecām uzvarām pēc kārtas, taču vienība nepārvarēja pārspēļu kārtu un ''play-off'' nestartēja. Toreiz gan komanda spēlēja bez sava līdera Lenarda, tāpēc sniegums jaunajā sezonā var krasi mainīties.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...