Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Haslems aizvadīs 20. sezonu Maiami "Heat" rindās

Rolands Eliņš

Haslems aizvadīs 20. sezonu Maiami "Heat" rindās
Judonis Haslems. Foto: AP/Scanpix

ASV basketbolists Judonis Haslems pavēstījis, ka piekritis noslēgt viena gada līgumu ar NBA klubu Maiami "Heat" un šīs komandas sastāvā aizvadīs 20. sezonu.

Maiami "Heat" savas komandas veterānam līguma pagarinājumu piedāvāja jau pirms pāris mēnešiem, liekot galdā piedāvājumu uz vienu sezonu par 2.9 miljoniem dolāru. "Heat" pēc tam gaidīja Haslema lēmumu, vai viņš pieņems šo piedāvājumu vai arī beigs karjeru.

Haslems paziņojis, ka nolēmis tomēr piepildīt savu mērķi un aizvadīt 20 sezonas Maiami komandā: "Iepriekš ar tēvu runājām, ka to darīšu, tāpēc esmu nolēmis turēties pie saviem vārdiem un turpināt spēlēt. Nekas vieglāk nekļūs, to apzinos. Taču mērķis ir palicis iepriekšējais – čempiona tituls."

Haslema tēvs aizgāja mūžībā pirms gada, un Haslems iepriekšējās sezonas sākumā šī iemesla dēļ izlaida krietnu daļu pirmssezonas.

42 gadus vecais Haslems bija NBA vecākais spēlētājs divās iepriekšējās sezonās, un maz ticams, ka šosezon kāds viņam šo statusu atņems. Haslems aizvadītajā sezonā laukumā gan devās tikai 13 spēlēs, vidēji iemetot 2.5 punktus un savācot 1.9 atlēkušās bumbas, taču viņa loma komandā jau sen vairs nav spēlēšana vien – "Heat" treneris Eriks Spolstra vairākkārt publiski uzsvēris, cik nozīmīga ir Haslema klātbūtne komandā un līdera dotības.

Haslems ar "Heat" kļuvis par trīskārtēju NBA čempionu. Viņš NBA aizvadījis 872 spēles un ir "Heat" rekordists atlēkušo bumbu skaita ziņā.

Aizvadot savu 20. sezonu vienā NBA klubā, Haslems pievienosies leģendārajiem Kobem Braientam un Dirkam Novickim kā vienīgajiem spēlētājiem, kuri vienas komandas rindās nospēlējuši vismaz 20 sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2022-08-22 08:38, pirms 2 gadiem
19 sezonās 870 spēles ir diezgan švaks rāditājs

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 10:37, pirms 2 gadiem
ok var ielikt ķeksīti un izrādīt cieņu arī šādā veidā, bet viņš jau sen nav ne basketbolists, ne spēlētājs. klimata speciālists
Slēpts komentārs: Shed

  +7 [+] [-]

, 2022-08-22 11:43, pirms 2 gadiem
Nožēlojams ir tavs, Shed, komentārs. Ja būtu bijis vajadzīgs atbrīvot vietu sastāvā, tad Heat sen jau to būtu izdarījuši. Profesionālam sportam neesi bijis tuvumā, bet gudri pirst māki gan.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-22 13:03, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka līgums ar viņu tiek slēgts ne jau tādēļ, lai pretī saņemtu kaut kādu baigi statistiski spēcīgo sniegumu laukumā. Tajā pat laikā, ja Udonis vairs nespētu sevi parādīt kā basketbolstu treniņos un uz soliņa, tad diezvai ar viņu slēgtu līgumu. Drīzāk, būtu līgums kā vienam no asistentiem.
Vēl nianse - kā basketbolists viņš var atļauties vairāk nekā treneris gan attiecībā uz komandas biedriem, gan, jo īpaši - pretiniekiem laukumā. Šajā ziņā Haslema vērtība kā spēlētājam ir daudz lielāka, nekā sēžot uzvalciņā ar tāfeli rokā. Haslems ir kā Spoelstras skarbā puse.

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:37, pirms 2 gadiem
aicis23 rakstīja: Nožēlojams ir tavs, Shed, komentārs. Ja būtu bijis vajadzīgs atbrīvot vietu sastāvā, tad Heat sen jau to būtu izdarījuši. Profesionālam sportam neesi bijis tuvumā, bet gudri pirst māki gan.
proefesionāls sportists ierunājās