Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džamaikls Grīns plāno pievienoties NBA čempionei ''Warriors''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Džamaikls Grīns plāno pievienoties NBA čempionei ''Warriors''
Džamaikls Grīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veterāns Džamaikls Grīns aktīvi strādā pie tā, lai tiktu izpirkts viņa līgums ar Oklahomsitijas ''Thunder'', informē ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Džamaikls plāno apvienoties ar savu uzvārda brāli Dreimondu un nākamajā sezonā pārstāvēt NBA čempioni Goldensteitas ''Warriors''. Sportists ir 32 gadus vecs un viņa karjera strauji tuvojas norietam. Šādu rīcību varētu paskaidrot ar ļoti spēcīgu vēlmi izcīnīt titulu pirms karjeras beigām.

Džamaikls NBA ir pavadījis astoņas pilnas sezonas, kurās devies laukumā 487 pamatturnīra cīņās. 2017./2018. gada sezona viņam bija individuāli produktīvākā. 55 mačos ar Memfisas ''Grizzlies'' viņš guva vidēji 10.3 punktus, savāca 8.4 atlēkušās bumbas, atdeva 1.4 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 0.6 bumbas un bloķēja 0.5 metienus.

Grīns astoņās sezonās paguvis pārstāvēt četras dažādas vienības - Sanantonio ''Spurs'', Losandželosas ''Clippers'', Denveras ''Nuggets'' un, protams, ''Grizzlies''. ''Thunder'' rindās basketbolists tā arī uzspēlēt nepaguva.

Aizvadītājā sezonā Grīns devās laukumā 67 mačos, pārstāvot ''Nuggets''. Tajos viņš izcēlās ar vidēji 6.4 punktiem, 4.2 atlēkušajām bumbām, 0.9 rezultatīvām piespēlēm, 0.6 pārtvertām bumbām un 0.4 bloķētiem metieniem.

Džamaikls, visticamāk, Goldensteitai palīdzēs no rezervistu soliņa. Tieši viņš varētu nākt laukumā pēc Dreimonda un aizpildīt atlikušās spēka uzbrucēja minūtes. Basketbolists nekad nav bijis komandas līderis vai izteikts punktu vācējs, taču viņš var dot lielu pienesumu ''Warriors'' vienībai ar savu pieredzi un nesavtīgo spēli.