Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karijs atklāj, ka ''Warriors'' apsprieda maiņas darījumu ar ''Nets'', lai atgūtu Durentu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Karijs atklāj, ka ''Warriors'' apsprieda maiņas darījumu ar ''Nets'', lai atgūtu Durentu
Goldensteitas ''Warriors'' superzvaigzne Stefens Karijs (#30). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Stefens Karijs žurnālam ''Rolling Stone'' atklājis, ka viņa pārstāvētā Goldensteitas ''Warriors'' apsprieda varbūtību kluba rotācijā ar maiņas palīdzību atgriezt Kevinu Durentu, vēsta sporta medijs ESPN.

''Mums bija saruna par potenciālu Durenta iegūšanu. ''Ja viņš būtu pieejams, vai Tu censtos viņu iegūt?'' Tāda saruna, visticamāk, bija katrā komandā. Protams, ka šādā situācijā kluba vadība ar mani sazinājās arī individuāli, prasot, ko domāju par iespējamu Kevina atgriešanos,'' sacīja Karijs.

Fināla vērtīgākais spēlētājs Karijs atzina, ka nekad nevilcinātos atbalstīt ideju par atkārtotu apvienošanos ar Durentu. Abi kopā nospēlēja trīs sezonas, kurās ''Warriors'' tika pie diviem čempiones tituliem. Abās reizēs Durents tika pie fināla MVP apbalvojuma.

Durents pameta Sanfrancisko klubu 2019. gadā, kad devās uz Bruklinas ''Nets'', lai spēlētu kopā ar Kairiju Ērvingu. Lai gan individuālā statistika Durentam ir bijusi līmenī, pirmajās divās sezonās komandas sniegums ir bijis diezgan bēdīgs un kluba vadība bija vīlusies.

''Man patīk ideja, ka es varētu atkal spēlēt kopā ar Durentu. Ņemot vērā mūsu vēsturi, es viņu labi pazīstu. Es uzskatu, ka Kevins ir labs džeks. Viņš vienkārši tiek pārprasts. Domāju, ka viņa dzīvē vienkārši ir notikušas konkrētas lietas, kuras liegušas uzticēties apkārtējiem cilvēkiem. Viņš nejūtas droši. Es to visu saprotu un tikai brīdī, kad mēs spēlējām kopā, es viņu patiešām iepazinu,'' turpināja Karijs, kurš atklāja, ka ir runājis arī ar savu brāli Setu, kurš spēlē kopā ar Durentu Bruklinā.

Stefens gan pieminēja, ka būtu jāapspriež, ko ''Warriors'' spētu dot pret Durentu. Viņš uzskata, ka Kevina atgriešanās būtu fantastisks notikums, taču komanda ir spējīga atkārtoti izcīnīt titulu arī ar tagadējo sastāvu un bez viņa.

''Tajos trīs gados, kad spēlēju kopā ar Durentu, man bija nenormāli jautri. Es vēlētos ar viņu atkal pārstāvēt vienu komandu, taču viss ir atkarīgs no tā, cik daudz mums jāzaudē, iegūstot viņu. Endrjū Viginss, Džordans Pūls, Dreimonds Grīns... Ar šiem vīriem es jūtos tāpat un nevēlos zaudēt viņus, iegūstot Kevinu,'' sacīja Karijs.

Durents 30. jūnijā ''Nets'' īpašniekam Džo Cai lika izvēlēties starp viņu un galveno treneri Stīvu Nešu, kā arī ģenerālmenedžeri Šonu Marksu. 23. augustā gan Durents ar vadību vienojās salīgt un turpināt sadarbību.

Durents aizvadītajā sezonā devās laukumā 55 pamatturnīra mačos, izceļoties ar 29.9 punktiem, 7.4 atlēkušajām bumbām, 6.4 rezultatīvām piespēlēm, 0.9 pārtvertām bumbām un tik pat bloķētiem metieniem vidēji katrā no tiem.

''Nets'' pagājušajā sezonā tika pie 44 uzvarām 82 mačos, ierindojoties septītajā vietā Austrumu konferencē. Klubam izdevās pārvarēt pārspēļu kārtu, taču play-off pirmajā raundā tika atzīts Bostonas ''Celtics'' pārākums ar 0:4. Tā bija vienīgā sērija visās izslēgšanas spēlēs, kas pērn noslēdzās četrās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...