Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Timberwolves'' zvaigzne Edvardss izsaka homofobiskus komentārus, taču atvainojas

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Timberwolves'' zvaigzne Edvardss izsaka homofobiskus komentārus, taču atvainojas
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas ''Timberwolves'' zvaigzne Entonijs Edvardss nonācis mediju redzeslokā pēc tam, kad sava Instagram profila īsajā stāstiņā jeb storijā publicējis homofobisku tekstu, vēsta ārzemju mediji.

22 gadus vecais basketbolists vairāk kā 1.2 miljoniem sekotāju publicēja tekstu, kurā ir kategoriski pret viendzimuma attiecībām. Sportists arī nekautrējās šādu cilvēku raksturošanai izmantot rupju leksiku.

''Lūk, kur ir nonākusi pasaule,'' tekstu noslēdza Edvardss.

Ņemot vērā, ka sportists saņēma lielu nosodījumu par izdarīto, viņš pēcāk savā Twitter kontā atvainojās, rakstot šādi: ''Tas, ko es pateicu biju bērnišķīgi, aizvainojoši, necienīgi un es to ļoti nožēloju. Nav pieņemami, ka es vai kāds cits lieto šāda tipa valodu, lai kādu aizvainotu. Tam nav nekāda attaisnojuma. Mani audzināja labāk!''

Ņemot vērā, ka Edvardss ātri vien par izdarīto atvainojās, līga varētu viņam piešķirt tikai naudas sodu. Pastāv gan arī varbūtība, ka NBA varētu mēģināt rādīt piemēru citām jaunajām zvaigznēm un sankcijas varētu būt lielākas, lai nekas tāds vairs neatkārtotos. NBA superzvaigzne Kevins Durents iepriekš par līdzīga tipa komentāriem tika sodīts ar 50 tūkstošu ASV dolāru lielu naudas sodu.

Edvardsam jaunā sezona būs jau trešā iekš NBA. Aizvadītajā viņš 72 pamatturnīra mačos izcēlās ar vidēji 21.3 punktiem, 4.8 atlēkušajām bumbām, 3.8 rezultatīvām piespēlēm, 1.5 pārtvertām bumbām un 0.6 bloķētiem metieniem.

Minesotas klubs pagājušajā sezonā tika pie 46 panākumiem 82 mačos un ierindojās septītajā pozīcijā Rietumu konferencē. Komanda pārvarēja pārspēļu kārtu, taču izslēgšanas spēļu pirmajā raundā sešās spēlēs atzina Memfisas ''Grizzlies'' pārākumu. ''Timberwolves'' starpsezonā papildināja sastāvu ar labi zināmo francūžu centru Rudī Gobēru, kas nozīmē, ka ambīcijas ir augušas. Vēl vienas zvaigznes pievienošanās nozīmē, ka varētu uzlaboties arī Edvardsa statistika.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/anthony-ed...

     [+] [-]

, 2022-09-12 16:25, pirms 2 gadiem
Nabags. Ja jau pateici taisnību- nav ko baidīties!