Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lilards uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Portlendu, Gibsons spēlēs Vašingtonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lilards uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Portlendu, Gibsons spēlēs Vašingtonā
Deimiens Lilards. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ESPN vēsta, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Portlendas ''Trail Blazers'' uz vēl divām sezonām par maksimāli iespējamo summu (122 miljoniem ASV dolāru) pagarinājusi līgumu ar tās līderi Deimienu Lilardu. Tikmēr pieredzējušais Tāžs Gibsons pēc atskaitīšanas no Ņujorkas ''Knicks'' rindām karjeru turpinās Vašingtonas ''Wizards'', kur spēlē Kristaps Porziņģis.

ESPN ziņo, ka Portlendas ''Trail Blazers'' līderis Deimiens Lilards pagarinājis līgumu uz vēl divām sezonām par iespējami maksimālo līguma summu - 122 miljoniem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka Lilardu ar Portlendu saista līgumattiecības līdz pat 2026./2027. gada sezonai. Līdzšinējo līgumu puses noslēdza pirms diviem gadiem, kas ilgtu līdz 2024./2025. gada sezonai, bet kopumā Lilards, spēlējot Portlendā, līdz ar šo darījumu būs nopelnījis vairāk nekā 450 miljonus ASV dolārus.

2021./2022. gada sezonā Lilards laukumā devās vien 29 spēlēs, jo iedzīvojās savainojumā, kas lika sezonu noslēgt priekšlaicīgi. ''Mans ķermenis ir stiprāks nekā bija iepriekš,'' skatoties NBA Vasaras līgas spēles, teica pats spēlētājs. Pie tam, 31 gadus vecais basketbolists atklāja, ka noderīga bijusi gan fiziskā, gan mentālā atpūta no basketbola.

Portlendas ''Trail Blazers'' šajā starpsezonā maiņas darījumā piesaistīja Džerami Grantu. Iepriekšējā sezonā pēc ilgiem gadiem tā nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, ar bilanci 27-55 finišējot 13. vietā Rietumu konferencē.

Deimiens Lilards karjeras laikā laukumā devies 711 regulārās sezonas mačos, kuros vidēji iemetis 24.6 punktus, atdevis 6.6 piespēles un izcīnījis 4.2 bumbas zem groziem. Savukārt 61 izslēgšanas spēlē basketbolists vidēji iemetis 25.7 punktus, atdevis 6.2 piespēles un izcīnījis 4.4 bumbas zem groziem.

Pastiprinājumu garajā galā ieguvusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas ''Wizards''. Ņujorkas ''Knicks'' piektdien no sastāva atskaitīja veterānu Tāžu Gibsonu un spēlētājs karjeru turpinās tieši Vašingtonā. Kā vēsta Šams Čaranija, tad Gibsons līgumu ar ''Wizards'' parakstīs svētdien.

Karjeras laikā Gibsons spēlējis Čikāgas ''Bulls'', Oklahomsitijas ''Thunder'', Minesotas ''Timberwolves'' un Ņujorkas ''Knicks''. Trīs no četrām komandām tajā brīdī vadījis Toms Tibodo. Karjeras laikā 37 gadus vecais spēlētājs laukumā devies 896 regulārās sezonas mačos, kuros vidēji iemetis deviņus punktus un izcīnījis sešas bumbas zem groziem, kamēr izslēgšanas 71 cīņā spēlētājs vidēji guvis 7.8 punktus un izcīnījis 4.9 atlēkušās bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...