Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Celtics'' saspēles vadītājs Smārts joprojām cenšas atgūties no potītes savainojuma

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Celtics'' saspēles vadītājs Smārts joprojām cenšas atgūties no potītes savainojuma
Markus Smārts. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pagājušās sezonas finālistes Bostonas ''Celtics'' saspēles vadītājs Markuss Smārts joprojām atgūstas no potītes traumas, vēsta ārzemju mediji.

Laika paliek arvien mazāk un jaunā sezona straujiem soļiem tuvojas. Neveiksme pēc neveiksmes gan piemeklē tieši ''Celtics'', kura nesen palika bez Danilo Galināri. Viņš 27. augustā devās palīdzēt Itālijas izlasei Pasaules kausa atlasē un spēlē pret Gruziju iedzīvojās smagā traumā - krustenisko saišu plīsumā. Identisks savainojums viņu piemeklēja arī 2013. gada aprīlī. Toreiz viņš izlaida veselu sezonu un tiek prognozēts, ka šāds scenārijs varētu atkārtoties.

Viegli neklājas arī 28 gadus vecajam Smārtam, kurš joprojām atlabst no potītes traumas. Intervijā ar ''CLNS Media'' žurnālistu Bobiju Maningu sportists atklājis, ka viņš joprojām jūt diskomfortu un traumētā vieta sāp. Jaunās sezonas sākumu gan viņš centīsies neizlaist.

''Potīte jūtas labāk. Tā dzīst un es ar to cīnos. Es tai cenšos dot tik daudz atpūtu, cik vien ir nepieciešams, taču esmu pārliecināts, ka jauno sezonu iesākšu basketbola laukumā. Es zinu, kas ir nepieciešams, lai viss būtu kārtībā, tāpēc pie tā arī pieturēšos,'' sacīja pats Smārts.

Smārts pievienojās NBA 2014. gadā, kad ar kopējo sesto izvēli viņu draftēja tieši ķelti. Visas astoņas sezonas viņš ir pavadījis Bostonā, kuru pārstāvējis 520 pamatturnīra spēlēs.

Smārtam aizvadītā sezona bija viena no produktīvākajām karjerā. 71 mačā viņš izcēlās ar vidēji 12.1 punktu, 5.9 rezultatīvām piespēlēm, 3.8 atlēkušajām bumbām, 1.7 pārtvertām bumbām un 0.3 bloķētiem metieniem.

''Celtics'' aizvadītajā sezonā izcīnīja 51 panākumu 82 mačos un finišēja otrajā vietā Austrumu konferencē un sestajā pozīcijā visā līgā. Vienība pēcāk tika arī lielajā finālā, kur sešos mačos gan atzina Goldensteitas ''Warriors'' pārākumu. Komandas mērķis jaunajā sezonā ir ilgi kārotais tituls, kuru pēdējo reiz ''Celtics'' izcīnīja tālajā 2008. gadā.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/marcus-sma...