Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Grizzlies'' paraksta vēsturiski līgumu ar šī gada drafta 38. izvēli Čendleru

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Grizzlies'' paraksta vēsturiski līgumu ar šī gada drafta 38. izvēli Čendleru
Jaunais Kenedijs Čendlers kopā ar Dža Morantu NBA vasaras līgā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Memfisas ''Grizzlies'' parakstījusi vēsturisku līgumu ar šī gada drafta 38. izvēli Kenediju Čendleru.

Čendlers uzreiz ar klubu noslēdza līgumu uz četriem gadiem par nedaudz vairāk kā septiņiem miljoniem ASV dolāru.

Garantētā līguma summa ir 4.94 miljoni ASV dolāru. Tas ir lielākais atalgojums kāds jebkad ir bijis otrā raunda izvēlei pašā karjeras sākumā.

Basketbolists pavadīja vienu sezonu Tenesī koledžas komandā. Vidēji spēlē viņš izcēlās ar 13.9 punktiem, 4.7 rezultatīvām piespēlēm un 2.2 pārtvertām bumbām. Šajās statistikas ailītēs viņš bija arī komandas līderis. Viņa pārstāvētā ''Volunteers'' 35 mačos tika pie 27 uzvarām un izcīnīja trešo vietu NCAA turnīrā.

Sākotnēji tika prognozēts, ka Čendlers tiks draftēts pirmā raunda izskaņā, taču situācija mainījās, kad vairākas komandas veica negaidītas izvēles. Čendlers pievienosies dinamiskajam Dža Morantam un Desmondam Beinam, cenšoties palīdzēt ''Grizzlies'' izcīnīt titulu.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis tikmēr informē, ka Sanantonio ''Spurs'' no atlaistajiem spēlētājiem savā īpašumā ieguvusi Aizeja Robiju.

24 gadus vecais uzbrucējs aizvadītajā sezonā pārstāvēja Oklahomsitijas ''Thunder''. 45 mačos viņš izcēlās ar vidēji 10.1 punktu, 4.8 atlēkušajām bumbām, 1.6 rezultatīvām piespēlēm, 0.8 pārtvertām bumbām un tik pat bloķētiem metieniem.

Robijs NBA ir pavadījis trīs pilnas sezonas, kurās laukumā devies 109 mačos. Basketbolists dos īstu pienesumu jaunajai ''Spurs'' komandai, turklāt varēs tajā progresēt.

Sanantonio savu sastāvu papildināja arī ar Gorgu Djengu. Djengs NBA ir pavadījis desmit pilnas sezonas un pievienosies ''Spurs'', pagaidām, uz vienu sezonu, informē ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija.

Pēdējās sešās sezonās Djengs ir bijis rezervists, taču 2016./2017. gada sezonā aizvadīja savu individuāli produktīvāko sezonu, esot starta pieciniekā visās 82 spēlēs. Tajās viņš izcēlās ar vidēji desmit punktiem, 7.9 atlēkušajām bumbām, 1.9 rezultatīvām piespēlēm, 1.2 bloķētiem metieniem un 1.1 pārtvertu bumbu.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2022/07/05/grizz...