Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Simonss un Lenards gandarīti par atgriešanos NBA laukumos

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Simonss un Lenards gandarīti par atgriešanos NBA laukumos
Bens Simonss. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu pēc ilgāka pārtraukuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros savu vienību rindās laukumā devās Bens Simonss un Kavai Lenards. Kamēr Simonsam tā bija debija Bruklinas ''Nets'' sastāvā, tikmēr Lenards atgriezās pēc krustenisko saišu ceļgala savainojuma saārstēšanas.

Naktī uz otrdienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Bruklinas ''Nets'' rindās debitēja Bens Simonss, kuru uz vienību aizmainīja pagājušās sezonas laikā no Filadelfijas ''76ers'', taču tās rindās viņš laukumā devies vēl nebija. Zaudējumā pret bijušo komandu (108:127) Simonss 19:08 minūšu laikā iemeta sešus punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

''Esmu pateicīgs vien par to, ka varēju atkal doties laukumā. Bija jautri,'' pēc mača teica Simonss, kurš nav izjutis nervozitāti. ''Likās, ka uztraukšos, taču tā nepavisam nebija. Biju saviļņots par spēlēšanu.'' ''Kopumā ar viņa sniegumu biju apmierināts,'' pēc spēles teica galvenais treneris Stīvs Nešs. ''Benam šobrīd jāspēlē ar pilnīgi citiem basketbolistiem nekā iepriekš. Būs nepieciešams laiks, jo viss ir jauns. Man patika, kā kustējās bumba un kā komanda spēlēja brīžiem aizsardzībā. Kopumā viņš izskatījās solīdi.''

Atgriešanās spēļu ritmā pēc ļoti ilga laika bija Losandželosas ''Clippers'' vienam no līderiem Kavai Lenardam, kurš 2020./2021. gada sezonas izslēgšanas maču laikā iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu traumā. Uzvarā pār ''TrailBlazers'' (102:97) Lenards 16:06 minūtēs iemeta 11 punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem, atdeva divas piespēles un pārķēra divas pretinieku piespēles.

''Lieliskas,'' pēc spēles emocijas novērtēja Lenards. ''Priecājos, ka pēc 14 līdz 16 mēnešu rehabilitācijas darba varēju to pārbaudīt NBA pirmssezonas spēlē. Man pietrūka būt laukumā ar saviem komandas biedriem. Šī bija lieliska pieredze,'' turpināja ''Clippers'' viens no līderiem. Lenards apgalvoja, ka funkcionāli viņš jūtas labi, taču sezonas sākumā laukumā nespēlēs 35 vai 38 minūtes, atgriežoties spēļu ritmā pakāpeniski.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...