Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maiņu pieprasījušais Hārdens pievienojies "76ers" treniņiem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Maiņu pieprasījušais Hārdens pievienojies "76ers" treniņiem
Džeimss Hārdens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--AP. Maiņu pieprasījusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džeimss Hārdens trešdien pievienojās Filadelfijas "76ers" treniņiem.

Hārdens pirmdien nepiedalījās Ņūdžersijā notikušajā mediju dienā un otrdien nebija kopā ar komandu Kolorādo notiekošās treniņnometnes pirmajā dienā.

"Viņš izskatījās labi un piedalījās gandrīz visās nodarbībās. Izskatās, ka viņš ir labā fiziskā formā," teica "76ers" galvenais treneris Niks Nērss.

Hārdens šovasar izmantoja spēlētāja opciju līgumā un pēc tam paziņoja, ka vēlas pamest "76ers" komandu. Filadelfijas vienībai bija sarunas ar Losandželosas "Clippers" komandu, taču tās noslēdzās bez rezultāta.

Pēc tam Hārdens publiski kluba prezidentu Derilu Moriju nosauca par meli un solīja vairs nespēlēt šajā komandā.

Desmit NBA "All Star" maču dalībnieks un reizi par sezonas MVP atzītais Hārdens joprojām nav kļuvis par līgas čempionu.

2009. gadā NBA viņš debitēja Oklahomsitijas "Thunder" rindās, no 2012. līdz 2020. gadam pārstāvēja Hjūstonas "Rockets", tad uz pusotru sezonu pievienojās Bruklinas "Nets", bet vēl pusotru sezonu pavadīja "76ers".

Karjeras laikā Hārdens NBA aizvadījis 1000 spēles, vidēji guvis 24,7 punktus mačā, izcīnījis 5,6 bumbas zem groziem un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles.

Hārdens ir 2012. gada olimpiskais čempions un 2014. gada Pasaules kausa ieguvējs ASV izlases rindās.