Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Manute Bola dēls pagarina līgumu uz divām sezonām ar ''Magic''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Leģendārā Manute Bola dēls pagarina līgumu uz divām sezonām ar ''Magic''
Bols Bols. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Orlando ''Magic'' pagarinājusi līgumu ar centru Bolu Bolu, vēsta ārzemju mediji.

''Magic'' iepriekš parūpējās, lai vienības rotācijā paliktu Gerijs Heriss un Mo Bamba. Tagad tapis skaidrs, ka Orlando nākamajā sezonā pārstāvēs arī leģendārā Manute Bola dēls Bols Bols.

Leģendārais Manute Bols NBA pavadīja deviņas pilnas sezonas, kurās paguva pārstāvēt četras dažādas komandas. Savā karjerā viņš aizvadīja 624 spēles, kurās izcēlās ar vidēji 2.6 punktiem un 4.2 atlēkušajām bumbām. Manute bija aizsardzības speciālists. 1986. gada sezonā viņš izcēlās ar vidēji pieciem bloķētiem metieniem spēlē. Sportists gan devās pāragri aizsaulē 47 gadu vecumā.

Bols, tāpat kā Bamba, parakstīja līgumu ar ''Magic'' uz divām sezonām. Otrā sezona gan abu spēlētāju līgumā ir ''komandas izvēle'', kas nozīmē ka vienība pati varēs lemt vai turpināt saistības ar sportistiem.

22 gadus vecajam centram karjera, pagaidām, ir bijusi īpaši saraustīta. Viņš ir pavadījis NBA trīs pilnas sezonas, taču devies laukumā vien 53 spēlēs. Tas bijis kā traumu, tā arī vājās fiziskās sagatavotības dēļ.

Bols NBA pievienojās 2019. gadā, kad ar 44. kopējo izvēli viņu draftēja Maiami ''Heat''. Šajā laika posmā gan viņam vēl nav izdevies pierādīt, ka viņš ir spējīgs spēlēt tik augstā līmenī.

Aizvadītajā sezonā Bols pārstāvēja Denveras ''Nuggets''. 14 spēlēs viņš guva 2.4 punktus, savāca 1.4 atlēkušās bumbas un atdeva 0.4 rezultatīvas piespēles vidēji katrā no tām. Pēc tam viņš nonāca Orlando, kur gan debitējis vēl nav.

''Magic'' aizvadītajā sezonā izcīnīja vien 22 uzvaras 82 mačos, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā. Orlando būs īstā vieta, kur Bols varētu progresēt un iegūt lielāku spēles laiku.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/report-mag...