Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čempions Peitons dodas uz Portlendu, Lavīns tiek pie 215 miljoniem

Emils Ozerinskis

NBA čempions Peitons dodas uz Portlendu, Lavīns tiek pie 215 miljoniem
Gerijs Peitons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA brīvo aģentu tirgū sākusies otrā diena, ko ar tikko izceptā līgas čempiona Gerija Peitona piesaisti iesākusi Portlendas "Trail Blazers". Savukārt Zeks Lavīns tika pie iespaidīga līguma ar Cikāgas "Bulls", kas aizsargam turpmāk ļaus nopelnīt 215 miljonus.

Jaunākais Gerijs Peitons aizvadītājā sezonā paveica to, ko viņa tēvam, slavenajam Gerijam Peitonam izdevās paveikt vien pašā karjeras norietā - izcīnīt NBA čempiontitulu. Ierasti, ka pie čempiontituliem tikušajiem spēlētājiem tiek arī labs loms sekojošā līguma formātā. Jaunizcepto čempionu savās rindās redzēt vēlas Portlenas "Trail Blazers", kas aizsargam galdā uzlikusi 28 miljonus uz trīs sezonām. Peitons izslēgšans spēļu gaitā atlaba no elkoņa lūzuma un palīdzēja Kalifornijas komandai sešu cīņu sērijā uzveikt Bostonas "Celtics" vienību.

Vēl vienu vienošanos "Trail Blazers" panāca ar savu bosniešu centra spēlētāju Jusufu Nurkiču, kurš nākamajās četrās sezonās tiks pie 70 miljoniem. Origonas komanda lēmusi par sava garā gala saglabāšanu, vienojoties arī par to, ka "Trail Blazers" krāsas turpinās pārstāvēt Drū Jūbenkss.

Cits NBA čempions Oto Porters pārcēlies pāri ziemeļu robežai un panācis divu gadu vienošanos ar Kanādas komandu Toronto "Raptors". Porteram pirms līguma otrā gada būs spēlētāja iespēja izvēlēties turpināt sadarbību. Kanādas vienībā paliks pieredzējušais Tadeuss Jangs, kurš pērn nonāca Toronto pēc maiņas darījuma no "Spurs".

Čikāgas "Bulls" savās rindās izdevies noturēt atlētisko Zeku Lavīnu, kurš ticis pie maksimālā piecu gadu līguma, kas Čikāgas komandas zvaigznei ļaus nopelnīt nedaudz vairāk par 215 miljoniem ASV dolaru. 27 gadus vecais Lavīns aizvadītajā sezonā caurmērā guva 24,4 punktus spēlē.

Lai gan Zaionu VIljamsonu aizvadītajā sezonā tā arī Ņuorleānas "Pelicans" spēļu kreklā neieraudzījām, tomēr komanda gatava pirms trīs gadiem ar pirmo numuru draftā izvēlētajam basketbolistam piešķirt piecu gadu līguma pagarinājumu, kura vērtība var sasniegt 231 miljonu.

Lai gan pirms aizvadītās sezonas maiņu termiņa baigām Klīvlendas "Cavaliers" aizmanīja krustenisko saišu traumu guvušo spāņu saspēles vadītāju Rikiju Rubijo uz Indianu, tomēr 31 gadu vecais basketbolists gatavojas atgriezties Klīvlendas rindās un noslēgt jaunu ilgtermiņa līgumu. Pieredzes devu "Cavaliers" vienībai dos arī 34 gadus vecais centra spēlētājs Robins Loprss, kuram šī būs devītā komanda karjerā.

Ņujorkas "Knicks", kas jau ieguvusi Džeilenu Bransonu, savās rindās saglabās centra spēlētāju Mičelu Robinsonu, kurš nākamo četru gadu laikā nopelnīs 60 miljonus dolaru. 24 gadus vecais basketbolists aizvadītajā sezonā krāja nedaudz virs astoņiem punktiem un virs astoņām atlēkušajām bumbām vidēji spēlē.

Jaunajā sezonā Denveras "Nuggets" rindās spēlēs bijušais Bruklinas perimetra spēlētājs Brūss Brauns, kurš jūdzi augstajā pilsētā ticis pie divu gadu līguma nedaudz vairāk kā 13 miljonu vērtībā.

Jau iepriekš no Hjūstonas atbrīvotais Džons Vols šodien oficiāli vienojies par līguma detaļām ar Losandželosas "Clippers", kas pagājušo sezonu Teksasas komandas pieprasījuma dēļ izlaidušajam Volam maksās aptuveni 13 miljonus nākamajos divos gados.

Maiņas darījumā uz Sakramento "Kings" devies aizsargs Kevins Herters, kamēr pretējā virzienā uz Atlantas "Hawks" dodas Mo Hārkless, Džastins Holidejs un drafta izvēle. Ar šo darījumu divi no Holideju brāļiem atkal nonākuši vienā komandā, jo agrāk šodienas laikā "Hawks" panāca vienošanos par Ārona Holideja piesaistīšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/nba-offsea...

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 16:55, pirms 2 gadiem
Kas par summām Zionam, kkāds ārprāts.

     [+] [-]

, 2022-07-01 17:25, pirms 2 gadiem
Ļoti labs spēlētājs, aizsardzībā, uzbrukumā, prot spēlēt Lomu ko tur vajag, ceru ka Portlenda nākamsezon cīnīsies par kausu, grūti iedomāties, bet laba komanda

     [+] [-]

, 2022-07-01 17:26, pirms 2 gadiem
Cerams Pelikāni neieberzīsies ar Zionu. Tomēr pagājušo sezonu nespēlēja. Nu jā bet noturēt jau vaig tādu assetu ja kas pēc tam var mēģināt aizmainīt

     [+] [-]

, 2022-07-01 17:33, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Kas par summām Zionam, kkāds ārprāts.
Inflācija 30% Algas pieregulē.
Bet jā Ziona gadījums ir unikāls.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-01 18:24, pirms 2 gadiem
Pēc virsraksta varētu spriest, ka vecais Peitons ir atgriezies basī

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 18:59, pirms 2 gadiem
Viņa max ir 190 miljoni tāpat kā Morantam.
Pārējais bonusos ar izlasēm utt..

Es ceru Pelikāniem pietika sajēga salikt punktus kā to izdarīja 76ers ar Embīdu un Denvera ar MPJ kuram pēdējie gadi nav garantēti

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 22:07, pirms 2 gadiem
Zions kā parakstu uzliks uz līguma, tā varēs mierīgi atgriezties pie burgernīcu apmeklējuma

  -1 [+] [-]

, 2022-07-01 23:16, pirms 2 gadiem
Lavīnam tādas summas nezin par ko. Pārvērtēts spēlētājs aka Dončičs , mūžīgi perspektīvais kurš savu komandu nekur nav aizvedis.

     [+] [-]

, 2022-07-02 09:02, pirms 2 gadiem
Līguma cipari ir tik iespaidīgi jo 50% (ir štati kur nodoklis ir vēl lielāks) no naudas aiziet nodokļos.

Būtu tur visos štatos 20%-25% nodoklis tad tās summas arī būtu krietni mazākas!

     [+] [-]

, 2022-07-02 09:57, pirms 2 gadiem
Resnajam tontonam dot 230 milj avansā gan ir prāta darbs. 3 sezonu laikā apm 35speles ir nospelejis. unikums. Veterāna minimumu šim iedot. vispirms lai pierada ka var spēlēt nevis taukus audzēt maķītī