Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas lauvas" uzņems čempionus

Jānis Pārums

"Liepājas lauvas" uzņems čempionus
"Barons" līderis Dereks Viljamss
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijā čempionāta vicelīderi "Liepājas Lauvas" basketbolisti Liepājas Olimpiskajā centrā uzņems pašreizējos Latvijas čempionus "Barons". Spēles sākums pulksten 19:30. Tāpat tiks aizvadītas vēl divas LBL spēles.

Abām komandām šī būs trešā spēkošanās reize šajā sezonā. Pirmajās divās reizēs pārāki ir bijuši liepājnieki. Vispirms, oktobra beigās Liepājā "lauvas" triumfēja mača galotnē ar rezultātu (92:90), taču pēc tam decembrī sekoja uzvara arī izbraukuma spēlē Rīgā (75:71).

Pašreizējo čempionu sniegums ļoti atpaliek no iepriekšējā gadā redzētā, kas parādās LBL turnīra tabulā. "Barons" ieņem vien ceturto vietu (deviņas uzvaras un septiņi zaudējumi), turpretim "lauvas" ir augstajā otrajā vietā ar 11 uzvarām un četriem zaudējumiem.

Gaidāmā spēle solās būt ļoti interesanta, jo "Barons" turpina uzlabot sniegumu - komanda pēdējās četrās spēlēs ir izcīnījusi tikai uzvaras. Vienīgais zaudējums šogad piedzīvots pret pret ventspilniekiem. Uzreiz pēc Jaunā gada komandai ir pievienojies Ivars Timermanis, "VEF Rīga" komandai nederīgais Dereks Viljams, kurš ir kļuvis par īstenu komandas līderi, piecās aizvadītajās spēlēs vidēji izceļoties ar 20.8 gūtajiem punktiem. Tāpat šobrīd komandā uz pārbaudes laiku ir krievu centra spēlētājs Kirils Piščaļņikovs. Taču arī Liepājas komandai ir ko likt pretim. Pēdējās spēlēs patiešām īstu līdera cienīgu sniegumu demonstrē Eštons Mičels un Raimonds Vaikulis. Tieši Mičels bija galvenais varonis abu komandu otrajā spēlē decembrī, kad amerikāņu saspēles vadītājs "Baronu" grozā salādēja 33 punktus.

Interesanta spēkošanās gaidāma arī Valmierā, kur tiksies turnīra tabulas kaimiņienes - piektajā vietā esošā "Valmiera" (6-7) un sestajā vietā esošā "Zemgale" (6-8). Līdzšinējās divās savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm - pirmajā mačā Jelgavā pārāki bija "zemgalieši" (83:72), bet vēlāk Valmieras komanda savu līdzjutēju priekšā revanšējās (67:61). Visbeidzot "VEF Juniors" savā laukumā uzņems pastarīti Latvijas Universitāti. Abās savstarpējās spēlēs pārāki bijuši "juniori" (92:81, 76:66).

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kozlovskis, LOC sporta projektu vadītājs

Izmantotie resursi:
basket.lv

  +5 [+] [-]

, 2011-01-25 13:37, pirms 13 gadiem
Baronam vairs tads nosaukums nepiestav!
Veiksmi LL . Lai Meiers un Mejeris labi nospelee

  +1 [+] [-]

, 2011-01-25 14:03, pirms 13 gadiem
Šodien labi mači LBL. Interesanti, kā būs lēmuši LBS atbildīgie nosūtot tiesnešus uz šādiem principiāliem mačiem: vai atkal būs džeki pieredzes gūšanai, jeb augstākās klases. Tas var izšķirt spēles likteni.
Ceru uz Lauvām, Zemgali un LU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-25 16:19, pirms 13 gadiem
VEF paarliecinoshi vinnees.
LU nav izredzes.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-25 16:49, pirms 13 gadiem
SPARTAK!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-25 17:52, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Baronam labs kofs.
Mani arī nedaudz izbrīna, ka Lauvas ir favorīti... Nu, bet, jācer uz ekspertu erudīciju!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-25 18:20, pirms 13 gadiem
Aiziet Liepājas Tīģeri