Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čehu milzis Balvīns atraida Eirolīgas interesi un turpinās spēlēt Rīgā bāzētajā "Prometey"

Agris Suveizda

Čehu milzis Balvīns atraida Eirolīgas interesi un turpinās spēlēt Rīgā bāzētajā "Prometey"
Ondržejs Balvīns (#12) svin Latvijas-Igaunijas titula iegūšanu. Foto: Marita Brigitta Mones

Ukrainas basketbola klubs "Prometey" pavēstījis par līguma pagarināšanu uz vienu sezonu ar 30 gadus veco, 217 centimetrus garo un 116 kilogramus smago čehu centru Ondržeju Balvīnu, kurš kļuvis par pirmo leģionāru komandā ar parakstītu līgumu uz nākamo sezonu.

Balvīns pirms gada "Prometey" pievienojās no Japānas un ULEB Eirokausā aizvadīja 21 spēli un vidēji 24,4 minūtēs sakrāja 9,9 punktus, 6,7 atlēkušās bumbas, 1,5 rezultatīvas piespēles, 0,6 bloķētus metienus un 1,7 kļūdas. Latvijas-Igaunijas līgā viņam 33 spēlēs vidēji 21,1 minūte, 12,9 punkti, 8,4 atlēkušās bumbas, 1,7 rezultatīvas piespēles, 0,9 bloķēti metieni un 1,3 kļūdas.

Kā ziņo "Prometey" dibinātājs Volodimirs Dubiņskis, pieredzējušais čehs esot saņēmis vairākus interesantus piedāvājumus no Eirolīgas, taču ātri pieņēmis lēmumu un palicis uzticīgs Rīgā bāzētajam Ukrainas klubam. Spēkā esoši līgumi ir arī ukraiņiem Iļjam Sidorovam, Oleksandram Ļipovijam un Ivanam Tkačenko, bet Balvīns kļuvis par pirmo oficiālo leģionāru nākamajai sezonai. Nav izslēgts, ka "Prometey" varētu piesaistīt arī kādu latviešu spēlētāju.

Balvīns ir pārstāvējis arī Minhenes "Bayern", taču lielāko daļu ārzemju karjeras ir pavadījis Spānijā, kur pārstāvējis tādus klubus kā "Sevilla", "Estudiantes", "Gran Canaria" un "Bilbao". Eirolīgā ar Kanāriju salu klubu Balvīns 2018./19. g. aizvadīja 29 spēles un vidēji 18,6 minūtēs sakrāja 6,6 punktus un 5,1 atlēkušo bumbu. Eirokausā Balvīns ir aizvadījis 76 spēles.

Izmantotie resursi:
https://prometeybc.com/ua/novosti/o...