Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641), Fid:2963, Did:0, useCase: 3

Klausītava | "Sudraba Zēni" #3: Raksturs, mērķtiecība, pārliecība | Roberts Stumbris

Andrejs Siliņš

Klausītava | "Sudraba Zēni" #3: Raksturs, mērķtiecība, pārliecība | Roberts Stumbris
Roberts Stumbris. Foto: Beāte Bērziņa, Latvijas Radio

2022. gada 3. jūlijā viņš kļuva par astoto un, visticamāk, pēdējo no sudraba zēniem, kurš pielaikojis Latvijas pieaugušo izlases formu. Roberts Stumbris nebija sava vecuma jauniešu izlasēs ne U16, ne U18 čempionātos, taču ar nepiekāpību, raksturu un lielu pārliecību izcīnīja sev vietu komandā uz U20 čempionātu. Stumbris neslēpj - viņš uzskatīja, ka toreiz Tallinā viņam būtu bijis jāspēlē vairāk, un tas izcīnīto sudrabu padarījis mazāk izbaudāmu.

Tieši viņa nepiekāpīgais raksturs spēlējis galveno lomu, lai atgūtos pēc paša pieļautām kļūdām, kam sekoja diskvalifikācija no basketbola. Liktens šūpoles karjerā viņu mētājušas augšā-lejā, bet, pacietīgi un ļoti mērķtiecīgi turpinot ceļu profesionālajā sportā, Roberts 2023. gada pavasarī debitēja vienā no senākajiem nacionālajiem čempionātiem pasaulē - Itālijas A sērijā.

Podkāsts "Sudraba Zēni" atskatās uz 2013. gada jūlija notikumiem, kad Latvijas U20 jauno vīriešu basketbola izlase paveica to, kas pēc neatkarības atgūšanas nekad iepriekš Latvijas izlasēm nebija izdevies - iekļuva Eiropas čempionāta finālā.