Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

NBL čempione "Kandava/Anzāģe" savus LBL plānus pagaidām iepauzē

Rolands Eliņš

NBL čempione "Kandava/Anzāģe" savus LBL plānus pagaidām iepauzē
"Kandava/Anzāģe". Foto: Renārs Buivids

"Ramirent" Nacionālās līgas čempionvienība "Kandava/Anzāģe" iepauzējusi savus plānus par pacelšanos uz augstāko līgu, portālam Sportacentrs.com apstiprināja komandas menedžeris Kristaps Gotfrīds. Lai spēlētu Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, klubam būtu nepieciešams piecreiz lielāks budžets, un vienā starpsezonā to paveikt neesot reāli, taču Kandavas komanda saglabā mērķi tuvākā nākotnē pievienoties LBL klubiem.

"Pēc uzvaras Nacionālās līgas finālā emocijas bija lielas," sacīja "Kandava/Anzāģe" komandas menedžeris Kristaps Gotfrīds. "Taču tad pamazām atgriezāmies realitātē, izrunājāmies savā starpā, arī ar spēlētājiem un sponsoriem, un sapratām, ka šobrīd tēmēt uz pacelšanos uz LBL tomēr nevaram. Situācija tad nu ir tāda, ka šobrīd plānojam nākamsezon koncentrēties uz dalību Nacionālajā līgā, kā arī ceram parādīt vēl labāku sniegumu Latvijas kausa izcīņā."

Par Kandavas komandas iespējamo pievienošanos LBL klubu pulkam tika runāts jau vairākus mēnešus, izskanēja variants, ka Kandava varētu apvienoties ar kādu citu Nacionālās līgas komandu vai sadarbības partneri. Arī Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks publiski bija cerīgi izteicies par gaidāmo līgas papildinājumu - galu galā, LBL pagājušajā sezonā spēlēja tikai sešas komandas.

"Protams, no LBL vadības puses bija interese un atsaucība par mūsu iespējamo pievienošanos," teica Gotfrīds. "Taču viss atduras pret finansiālo situāciju. Tāpat sarunās ar LBL vadību norādīju, ka mums nav interesants pašreizējais formāts, kad ir apvienota līga ar Igaunijas klubiem. Ja būtu tikai Latvijas komandas (kā tas bija iepriekš), tad varētu vairāk padomāt."

Kā savus iebildumus pret apvienotās līgas formātu Gotrīds norādīja pārbraucienu izmaksas un tiem nepieciešamo laiku, kā arī potenciālo sponsoru neieinteresētību Igaunijas tirgū. "Reālā situācija ir tāda, ka mums liela daļa spēlētāju tāpat pa nedēļu strādā savos darbos. Izbraucieni uz Igaunijas spēlēm paņemtu gandrīz visas nedēļas nogales, tad nu arī šis tīri cilvēcīgais aspekts mums jāņem vērā," teica Gotfrīds, vairākkārt uzsverot, ka atbalstītu LBL turnīra atgriešanos tikai pie Latvijas komandu sacensībām.

"Cik tālu mēs esam no startēšanas apvienotajā līgā? Nav nekā slēpjama, pateikšu šādi - mums aizvadītajā sezonā bija budžets ap 30 tūkstošiem eiro. Lai startētu apvienotajā līgā, būtu vajadzīgi apmēram 150 tūkstoši," teica Gotfrīds. "Turklāt sponsoriem un atbalstītājiem savi budžeti arī jau saplānoti uz priekšu, nevar tā pēkšņi pāris mēnešos ierēķināt jaunu un lielu atbalstu."

Tas gan nenozīmē, ka Kandavas komanda atsakās no mērķiem uz LBL vispār. "Labāk būtu teikt - iepauzējam," sacīja komandas menedžeris. "Tāpat jau spēlētājiem un komandai nepieciešama motivācija, lai mēģinātu tiekties uz augšu, un tagad mums būs laiks, lai konkrētāk domātu jau par 24./25. gada sezonas budžetu. Noteikti tiecamies uz to, lai Kandavā būtu basketbola sistēma, kurā ir augstākajā divīzijā spēlējošs klubs."

"Kandava" tāpat arī saista lielas cerības ar nākamās sezonas Užavas kausa izcīņu, kas ir laba iespēja apliecināt sevi LBL komandu konkurencē. Aizvadītajā sezonā "Kandava" iekļuva ceturtdaļfinālā, kur pirmajā mačā pieveica topošo finālisti "Liepāju" ar 82:77, bet atbildes mačā piekāpās ar 16 punktu starpību.

Aizvadītajā sezonā LBL un "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgā spēlēja sešas Latvijas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Valmiera Glass/VIA" un "Latvijas Universitāte". Plānus par pievienošanos LBL šopavasar kaļ arī Rīgas "Zeļļu" komanda. Kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, šomēnes gaidāma jaunās komandas publiska prezentācija.

     [+] [-]

, 2023-06-02 12:35, pirms 11 mēnešiem
Protams, es nesūdzētos par to, ka Latvijā ir tikai 4-5 profesionālas basketbola komandas. Jāatceras, ka padomju gados (80.-tajos) vispār bija tikai knapi 2 - VEF, kas spēlēja PSRS augstākajā līgā un ASK, kas bija starp stiprākajām 1. līgas komandām. Tagad arī Latvijas iedzīvotāju skaits ir teju par miljonu mazāks, tāpēc nereāli gaidīt, ka būs īpaši vairāk prof. komandu kā 4-5.

     [+] [-]

, 2023-06-02 12:36, pirms 11 mēnešiem
Kaut ko līdzīgu var teikt par citiem komandu sporta veidiem.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-02 12:57, pirms 11 mēnešiem
Šādas komandas nevajag pielaist playoff cīņām ja tur tiek izcīnītas vietas uz līgu augstāk.

     [+] [-]

, 2023-06-02 13:34, pirms 11 mēnešiem
welninsh rakstīja: Šādas komandas nevajag pielaist playoff cīņām ja tur tiek izcīnītas vietas uz līgu augstāk.
Oi oi. Domā Kadava kādam kāju liek priekšā? Lai iet viņu vietā augstāk tur Gulbene, Jelgava vai kurš tur, LBS neiebildīs, bet domā pārējām komandām no Ramirent nauda maisos stāv un sponsori rindā stāv? Tā jau arī ir, ja būtu vēl LBL, iespējams varētu pavilkt, tā ir mazpilsēta, ne jau no Rīgas kāds bagāts krustēvs brauks uz laukiem piķi galdā likt un vizināt pa estiem.

     [+] [-]

, 2023-06-02 13:48, pirms 11 mēnešiem
Jāsaka godīgi, ka šis nav liels pārsteigums!
Tas kurš komentē, ka nevajag pielaist - LV basketbolā ja grib no pažobeles izlienot un noliekot naudas summu tu vari izcīnīt vietu LBL1. LBL2 spēļu nozīmi ir tikai un vienīgi tas, ka var pacelt kausu un atlikušo mūžu saukt par čempionu, cita svara šeit nav!