Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Bukiem pievienojas Kohanovs un Engers, gulbeniešu mērķis - zelts

Emils Ozerinskis

Bukiem pievienojas Kohanovs un Engers, gulbeniešu mērķis - zelts
Toms Kohanovs. Foto: Janita Dzelme|Madona/BJSS

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas komanda "Gulbenes Buki" jaunajā sezonā tīko izcīnīt turnīra zelta medaļu, reģionālajam laikrakstam "Dzirkstele" atklāja komandas galvenais treneris Raimonds Gabrāns.

Pagājušajā sezonā Raimonds Gabrāns debitēja galvenā trenera amatā, kopā ar "Gulbenes Bukiem" iegūstot ceturto vietu Nacionālās līgas turnīrā, kuras bronzas sērijā gulbeniešiem sanāca piekāpties "Kandava/Anzāģe" vienībai. Tāpat kā pērn Gabrānam uz komandas treneru tiltiņa palīdzēs Pāvels Veselovs.

Bukiem 25 gadu jubileja. Būtu skaisti izcīnīt zeltu. Gribas pirmo vietu, bet, redzēs, kā dzīvē sanāks. Cīnīsimies par augstākajām vietām – tāds ir sezonas mērķis," klāstīja Raimonds Gabrāns. Savukārt kluba vadītājs Gatis Rikveilis laikrakstam piebilda: "Ja netiksim pie medaļām, mūsu mērķis ir arī kādu jauno parādīt basketbola sabiedrībai, proti, ka mums aug jauni un talantīgi basketbolisti. Mēs gribam viņus celt saulītē, lai visi redz."

Šobrīd Gulbenes komanda vēl turpina darbu pie jaunās sezonas sastāva komplektācijas. Rikveiris iezīmēja šobrīd zināmās komandas aprises: "Kā jau parasti tas viegli nenāk, un, tā kā mēs esam amatieri, tad ar atbildēm nogaida. Ir, kas šaubās, nezina, kur iet un ko darīt. Skaidrs ir viens, ka Ingars Aizpurs paliek, lai gan viņš ir misijā Kosovā, un mums principā piebiedrosies uz sezonas otro pusi. Tā atkal ir iespēja vēl kādam jaunajam sevi pierādīt. Visticamāk, paliek Artūrs Strēlnieks. Viņš ir gatavs mums palīdzēt tāpat kā iepriekšējās sezonās. Paliek arī Ervīns Ivanovs. Būs divi jaunpienācēji, kas jau mums teikuši jāvārdu – Toms Kohanovs un Jānis Engers no Valmieras. Viņi ir pārstāvējuši Valmieru augstākajā līgā. Nebūs iepriekšējās sezonas valmieriešu brāļu Riekstiņu – viņiem ir traumas un citādas problēmas. Katru dienu ar kādu mēģinām vienoties, bet jāsaprot, ka visi ir amatieri un katram ir darbs, ģimene, privātā dzīve, tāpēc nenākas tik viegli viņus sarunāt."

Ar diviem nosauktajiem jaunpienācējiem buki izveidojuši spēlētāju kodolu, kas palīdzēja "Valmiera Glass/ViA" komandu ievest Latvijas - Igaunijas basketbola līgā. Pārstāvot Vidzemes Augstskolas komandu, Ervīns Ivanovs, Toms Kohanovs un Jānis Engers vairākas sezonas bija komandas biedri.

25 gadus vecais Toms Kohanovs pagājušajā sezonā atgriezās Latvijā pēc ārzemēs pavadīta gada un kļuva par Bertānu Valmieras basketbola skolas treneri. Saspēles vadītājs pievienojās dzimtas pilsētas Madonas komandai un Reģionālajā līgā madoniešu rindās caurmērā guva 20,1 punktu, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt 27 gadus vecais Jānis Engers par buku kļuvis pēc sešām "Valmiera Glass/ViA" rindās pavadītām sezonām. Pagājušajā basketbola gadā divus metrus garais spēka uzbrucējs Latvijas - Igaunijas līgā guva 4,7 punktus un tika pie divām atlēkušajām bumbām, piedaloties visās valmieriešu spēlēs.

Līgumu ar "VEF Rīga" noslēdzis pērn sevi spilgti pieteikušais Rihards Berkolds, kuram gulbenieši vēl veiksmi un izdošanos galvaspilsētā. Savukārt ierindā palicis otrs sevi skaļi pieteikušais jaunietis Rainers Ļisicins. Komandas sastāvā tiek cerēts uz zināmu pienesumu no jaunajiem spēlētājiem Pētera Romanova, Rolanda Šulca un Ginta Prokofjeva.

Iezīmējot komandas vasaras darbu, kurā uzsvars tiek likts uz fizisko sagatavotību Gulbenes sporta skolas trenera Ingolfa Lūša vadībā, Gabrāns ieskicēja: "Strādā kārtīgi, dažiem gan apmeklējums pieklibo, bet kopumā strādā labi un apzinīgi."

Dalībai "Ramirent" Nacionālajā līgā šosezon pieteikušās bija 22 komandas, tomēr aizvadītās sezonas turnīra sudraba medaļas ieguvēja "Jēkabpils" savu pieteikumu atsaukusi un grasās "ieturēt pauzi no basketbola".

Izmantotie resursi:
https://dzirkstele.lv/komandai-gulb...

     [+] [-]

, 2022-08-19 15:18, pirms 2 gadiem
Es vienigais nesaprotu Endzija pareju no Latv-Esti ligas komandas uz LV 2 ligu? un speletajs labakajos gados (27), vareja vel spelet un spelet.. #TikaiJautaju

  +2 [+] [-]

, 2022-08-19 15:55, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Es vienigais nesaprotu Endzija pareju no Latv-Esti ligas komandas uz LV 2 ligu? un speletajs labakajos gados (27), vareja vel spelet un spelet.. #TikaiJautaju
Kas tur ko nesaprast? Visticamāk stradāt pamatdarbā + spēlēt un trenēties kā amatierim ir ienesīgāk, nekā spēlēt Valmierā kā profesionālim. Un 27 gadi ir pēdējais laiks to apzināties. Pilns LBL2 ar tādiem, kas meistarības ziņā varētu mierīgi kapāt līmeni augstāk, ja vien par to maksātu adekvāti.

     [+] [-]

, 2022-08-24 16:55, pirms 2 gadiem
Žēl par Engeru, Jānis noteikti vēl varēja savā pusamatiera režīmā uzspēlēt Valmiera Glass/ViA, kā rotācijas spēlētājs viņš bija ļoti OK. Bet tā ir viņa dzīve un viņa izvēle, būs jaudīgi Buki, par ko arī prieks.