Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Anzāģe" saglabā bronzas kodolu, zināmas NBL komandu aprises

Emils Ozerinskis

"Kandava/Anzāģe" saglabā bronzas kodolu, zināmas NBL komandu aprises
Mārcis Saulītis arī jaunajā sezonā pārstāvēs kandavnieku krāsas. Foto: Basket.lv

Latvijas basketbola savienība pirms nacionālo čempionātu sezonas sākuma atjaunojusi savu mājas lapu, kurā nu redzamas arī "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas komandu sastāvu aprises.

NBL čempione "Jelgava" par savu gaidāmās sezonas sastāvu ziņoja jau aizvadītās nedēļas izskaņā. Jelgavnieku skaļākais papildinājums ir olimpiskais čempions Nauris Miezis, bet zemgaliešu komandtiltiņš uzticēts Mārtiņam Liepam. Jelgavnieku rindās paliek visi galvenie rezultāta veidotāji no pērnās sezonas.

Edgars Krūmiņš izšķirošos zelta mačus noraudzījās no malas. Foto: Basket.lv

Arī NBL bronzas medaļniece "Kandava/Anzāģe" turas pie pārbaudītajām vērtībām un viss pērnās sezonas kodols ir noturēts. Garajā galā pretiniekiem galvassāpēs radīs Mārcis Saulītis un Arvis Savčenko. Tāpat kandavniekiem netrūks spēles veidotāju perimetrā - Artūrs Grīnbergs, dvīņu brāļi Guntars un Aigars Strāķi kā arī komandas spēlējošais menedžeris Kristaps Gotfrīds. Par nozīmīgāko pastiprinājumu jāmin no Gulbenes pārnākušais Ingus Mastiņš.

Ja esam nonākuši līdz "Gulbenes Bukiem"... Par no Valmieras puses nākošajiem pastiprinājumiem Gulbenē jau runāja augusta vidū, komandai pastiprinoties ar Jāni Engeru un Tomu Kohanovu. Pēc ziņām par aizvadītās sezonas turnīra sudraba ieguvējas "Jēkabpils" aiziešanu no Latvijas basketbola kartes virknei lūšu spēlētāju bija jāmeklē jaunas komandas. Tā Sandis Bēts atgriezies Gulbenē, kur bija viens no komandas vadošajiem spēlētājiem vairākas iepriekšējās sezonas. Tāpat pēc pārtraukuma buku formu vilks Jānis Dilevka, kurš arī pagājušo sezonu pavadīja pie Daugavas krastiem, bet gan citā komandā - "Līvānos".

Ingars Aizpurs pievienosies gulbeniešiem sezonas otrajā pusē. Foto: Lāsma Irša

"Saldus" bijusi komanda, kas visnaskāk vēstījusi par saviem sastāva jaunumiem. Saldenieku pieteikumā iekļauts par veterānu nu jau saucamais centra spēlētājs Jānis Līcītis. Starp vairākiem jaunpienācējiem ir arī pagājušajā sezonā buku rindās ar koka medaļu palikušais Ričards Pinne. Sestdien Saldū gaidāmi iespaidīgi basketbola svētki par godu Jāņa Blūma karjerai, ilggadējais izlases kapteinis kopā ar saviem draugiem uzspēlēs pret Saldus komandu. Spēli varēs vērto gan TV4, gan Sportacentrs.com tiešraidē.

Nacionālās līgas turnīrā "Tukums" ir stādījis sev misiju dot iespēju sevi parādīt Tukuma pilsētas un novada spēlētājiem. Arī šīs sezonas pieteikumā tukumniekiem ir iekļauts Latvijas izlases bobslejists Dāvis Spriņģis. Arī jaunajā sezonā starp komandas līderiem būs Eduards Horeliks, Ingvars Lerhs un Ritvars Kauliņš. Tikai viens spēlētājs komandā nav ar Tukuma piesaisti. Komandu papildinājis 2016. gada Latvijas čempions "Valmiera/Ordo" rindās Mārtiņš Vīņauds, kurš piepriešējās sezonās vilka gan buku, gan lūšu kreklus. Tukumnieki sezonu atklās 1. oktobrī ar cīņu pret "Saldu".

Tukumnieku centra spēlētājs Ingvars Lerhs. Foto: Kristaps Andiņš

Šosezon Nacionālajā līgā debitēs "Grobiņa", kuras pieteikumā arī ir Latvijas bobsleja izlases stūmējs Matīss Miknis, kurš pērn palīdzēja Kurzemes komandai triumfēt Reģionālajā līgā. Pazīstamākais "Grobiņas" basketbolists ir gana ilgu laiku profesionālā līmenī spēlējušais Kristaps Miglinieks. Starp "Grobiņas" pieteikumā esošajiem basketbolistiem Latvijas augstākajā līgā uzspēlējis arī Kārlis Grigaļūns. Komandas ienākšana turnīrā izveidojusi zināmu Liepājas dēbriju pret Liepājas sporta spēļu skolas komandu, kurā praksi gūs "Liepājas" rindās mazāk spēlējošie basketbolisti.

Matīs Miknis triec bumbu grozā no augšas. Foto: Elīna Zvaigzne

"Bauskas" sastāvā potenciālie līderi arī šosezon būs Ivars Zemītis un Gutars Brička. Arī "Līvāni" saglabājuši savus līderus Tomu Liepiņu kā arī Raimondu un Daumantu Pabriežas. Pēc pagājušās sezonas jēkabpiliešu rindās, "Līvānu" kreklā atkal spēlēs viens no komandas ilggadējiem līderiem Rihards Strauts.

Bez olimpiskā čempiona palikusī "Ķekava" skaļus papildinājumus sastāvā nav veikusi. Vienības rindās palikuši tādi zināmi spēlētāji kā Edgars Štelmahers, Elvijs Mičulis un Mārtiņš Zemturis.

Vidzemes basketbola karogu Nacionālajā līgā centīsies enerģiski vēzēt "Limbaži", saglabājot ierindā Sandi Silavu un Ventu Veinbergu. Klāt aizvadītās sezonas kodolam limažniekiem nācis Valmieras basketbolists Oto Grīnbergs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Cēsīs.

Studentu komandā "Turība" atgriezies Rihards Bērziņš, kurš pagājušajā pavasarī bija devies palīgā gulbeniešiem pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka "Turībai" izslēgšanas spēles ies secen. Oranžās vienības rindas papildinājis pagājušajā sezonā Valmieru pārstāvējušais Aleksis Gedrovics. Studentu vienību pārstāvēs arī Adrians Šnipke un iepriekš pauzi basketbolā paņēmušais Kristofers Šepte.

"Turības" aizsargs Gints Zomerfelds. Foto: Romāns Kokšarovs

Citā studentu komandā "Rīgas Tehniskajā Universitātē" spēlēs komandas iepriekšējie līderi. Zem groziem savu pienesumu dos Raimonds Čudars, bet ārējā līnijā palīdzēs Eduards Grabovskis un Pauls Brikmanis.

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte" pieteikusi jaunos spēlētājus, kuriem liels spēles laiks čempionkomandā nav gaidāms - gulbenieti Rihardu Berkoldu kā arī Raivo Baturinu un Pēteri Pinni. Rīgā atgriezies iepriekšējās sezonās Liepājā spēlējušais Pēteris Salmiņš, bet pieredzi RSU komandai dos ierastie līderi Rihards Ginters un Kristaps Jurjāns.

RSU līderis Rihards Ginters. Foto: RSU sporta klubs

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/