Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Tukuma" basketbolistiem ar double-double talkā nāk olimpietis Spriņģis

Emils Ozerinskis

"Tukuma" basketbolistiem ar double-double talkā nāk olimpietis Spriņģis
Eiropas čempions bobslejā Dāvis Spriņģis. Foto: Kristaps Andiņš

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie uzvaras izbraukumā pret DSN tika "Tukuma" basketbolisti. Spēle bija zīmīga ar to, ka tukumniekiem palīgā nāca vēl pirms tikai trīs dienām Pekinas olimpiskajās spēlēs Latvijas bobsleja četrinieka kamanu stūmušais Dāvis Spriņģis.

NBL Rietumu grupā sesto vietu ieņemošie tukumnieki šovakar devās izbraukuma spēlē uz Rīgu, lai sacenstos ar grupas nosacīto pastarīti DSN. Lai gan tukumnieki bija favorītu statusā, tomēr pirmajās desmit minūtēs DSN jaunie spēlētāji rezultātā turējās cieši līdzās, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar četru punktu atstatumu. Atrāvienu "Tukums" sāka veidot otrajā ceturtdaļā, ko turpināt izdevās līdz trešā perioda vidum, sasniedzot +20.

DSN jaunieši gan balto karogu nepacēla un trešā ceturkšņa vidū veica straruju pakaļdzīšanos, pietuvojoties līdz pat septiņu punktu tiesai. Arī pēdējā desmitminūtē turpinājās šūpoles. Noslēdzošās ceturtdaļas laikā tukumnieki izvirzijās priekšā līdz 18 punktu pārsvaram, bet DSN sadeldēja atstatumu līdz astoņiem punktiem. Skanot beigu signālam, rezultāts 85:77 liecināja par "Tukuma" septīto uzvaru sezonā.

Jāatzīmē, ka teju pa taisno no Pekinas olimpiskajām spēlēm tukumniekiem palīgā bija ieradies Latvijas bobsleja izlases četrinieka kamanu stūmējs Dāvis Spriņģis. Olimpietis nodemonstrēja savu fizisko sagatavotību, sakrājot desmit punktus, izcīnot 11 atlēkušās bumbas un izdalot četras rezultatīvas piespēles. Šī bija Dāvja Spriņģa debija "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas līmenī. Iepriekš bobslejists epizodiski bija bija piedalījies tukumnieku cīņās LBL 3. divīzijā.

"Tukuma" rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 27 punktiem un desmit izcīnītām bumbām bija centra spēlētājs Rihards Adiņš. Pie 16+16 tika vel viens tukumnieku garā gala spēlētājs Ingvars Lerhs. Kopumā "Tukuma" komandas spēlētāji savāca 60 (!) atlēkušās bumbas, kas bija uz pusi vairāk nekā pretiniekiem - 29. DSN komandā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Roberts Blūms, bet par punktu mazāk Daniela Baumaņa rēķinā.

Otrā šīs dienas spēlē tikās divu Latvijas-Igaunijas līgas klubu farmkomandas. Jaunie valmierieši savās mājās uzņēma LU attīstības komandu. Līdz spēles otrās ceturtdaļas vidum priekšā turējās valmierieši, bet viesi no Rīgas pārņēma vadības grožus un līdz 12 punktu atstatumam aizbēga pirmā puslaika izskaņā. Otrajā puslaikā Edija Šlesera trenētā komanda droši kontolēja spēles gaitu un nokārtoja savu desmito uzvaru Nacionālās līgas turnīrā ar rezultātu 99:72.

LU attīstības komandas labā ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Rihards Aleksandrovs, kurš bija vienīgais no viesu sākumsastāva, kurš guva vairāk par pieciem punktiem. Pamatīgu ieguldījumu gan deva četri spēlētāji, kuri iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, katram no vieņiem pārsniedzot desmit gūto punktu robežu. Lielākie palīgi Aleksandrovam uzvaras izcīnīšanā ar 17 gūtiem punktiem bija Armands Gailišs un Uvis Vārna.

Valmieriešu rindās ar 17 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Markuss Zariņš, savukārt pie 15 punktiem tika Raivo Mauriņš. Austrumu grupas turnīra tabulā valmierieši ieņem astoto vietu, kamēr LU nākamā maiņa ir krietni tuvāk augšgalam, cīnoties ar "VEF Rīga" fārmklubu RSU par trešo vietu.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Dat.SpēleRez.Labākie
23.02.Valmiera Glass-2 - LU/BS Rīga72:99Zariņš 17 p. - Aleksandrovs 24 p.
DSN - Tukums77:85Blūms 19 p. - Adiņš 27 p.+10 atl.b.

Turnīra tabula

VAustrumiBil.RietumiBil.
1.Gulbenes Buki12-1Kandava/Anzāģe14-0
2.Jēkabpils11-2Jelgava14-2
3.RSU/VEF Rīga10-5Saldus13-2
4.LU/BS Rīga10-6Bauska8-6
5.Limbaži8-7Ķekava8-7
6.VEF BA Valkā6-6Tukums7-10
7.Līvāni7-8RTU4-7
8.Valmiera Glass-27-10Liepāja/LSSS4-11
9.A.Kraukļa VEF4-9Spars/VeA4-12
10.Turība4-11Talsi3-11
11.BS Ogre1-14Rīga/DSN1-11