Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Jēkabpils" nākamsezon nespēlēs un "ieturēs pauzi" no basketbola

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Oficiāli: "Jēkabpils" nākamsezon nespēlēs un "ieturēs pauzi" no basketbola
BK "Jēkabpils" leģenda Jurijs Aleksejevs. Foto: Lāsma Irša

BK "Jēkabpils" valde nākusi klajā ar paziņojumu, ka komanda nākamajā sezonā nebūs starp Latvijas līgu dalībniecēm, taču kādā brīdī cer atgriezties apritē. Klubs skaidro šādu lēmumu ar finansiālo situāciju.

"BK “Jēkabpils” ir viens no nedaudzajiem basketbola klubiem, kas vienmēr ir nokārtojis visas finansiālās saistības ar saviem spēlētājiem un personālu. Šobrīd kluba valde, ņemot vērā neskaidras atbildes no vairākiem finanšu avotiem, kā arī nepietiekamo darbinieku kapacitāti, nevar garantēt saviem standartiem un vērtībām atbilstošu gaidāmās sezonas norisi," vēstīts kluba paziņojumā.

Iepriekš Sportacentrs.com jau ziņoja, ka komanda, kas pērn izcīnīja otro vietu Nacionālajā basketbola līgā, jaunajā sezonā šajā turnīrā nestartēs.
Klubs ziņo, ka šobrīd basketbola gaitās "Jēkabpils" "ietur pauzi ar cerību kādreiz atgriezties kādā no Latvijas līgām".

Biedrība “Basketbola klubs Jēkabpils” tika dibināta 2012. gadā. Kopš tā brīža BK “Jēkabpils” sešas sezonas cīnījās Latvijas Basketbola līgā, četras sezonas no tām arī Baltijas Basketbola līgā, bet savā septītajā sezonā “lūši” ar nosaukumu BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” piedalījās Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Šo gadu laikā klubs savai pilsētai divas reizes ir atnesis LBL bronzas slavu – gan 2013./2014., gan 2014./2015. g. sezonā. Starptautiskajā arēnā vislabāk veicās 2015./2016. g. sezonā, kad “Jēkabpils” basketbolisti Baltijas Basketbola līgā ieguva augsto 5. vietu.

2019./2020. gada sezonā BK “Jēkabpils” debitēja Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā. Diemžēl saistībā ar Covid-19 izraisīto ārkārtas situāciju pirmajā LBL2 sezonā tika atcelts izslēgšanas turnīrs, savukārt 2020./2021. gadā notika tikai dažas regulārā turnīra spēles. Nākamajā – 2021./2022. gada sezonā “lūši” izcīnīja “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas sudraba medaļas.

Jēkabpiliešu klubs arī izsaka pateicību visiem atbalstītājiem un iesaistītajiem cilvēkiem komandas gaitās desmit sezonu garumā - gan sportistiem, gan treneriem, gan vecākiem, līdzjutējiem un citiem atbalstītājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.bkjekabpils.lv/jaunumi/...