Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Vicečempione "Jēkabpils" izstāsies no Nacionālās līgas

Rolands Eliņš

Vicečempione "Jēkabpils" izstāsies no Nacionālās līgas
Foto: basket.lv

Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" nākamajā sezonā nespēlēs "Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Kluba direktors Juris Kalniņš norādīja, ka oficiāls kluba paziņojums gaidāms tuvākajā laikā un līdz tam viņš no komentāriem atturēsies.

BK "Jēkabpils" iepriekšējā sezonā bija viena no vadošajām NBL komandām. Tā izcīnīja otro vietu Austrumu konferencē regulārajā sezonā un pēc tam izslēgšanas spēlēs sasniedza finālu, kurā piekāpās "Jelgavai". "Jēkabpils" iepriekš vairākas sezonas aizvadīja Latvijas augstākajā līgā un divreiz ieguva bronzas medaļas, taču 2019. gadā pārcēlās uz Latvijas otro līgu. Tagad tiks atstāta arī tā, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Kluba direktors Juris Kalniņš sarunā ar Sportacentrs.com to nenoliedza, taču arī vēl neapstiprināja, sakot, ka šodien vai rītdien klubs sniegs oficiālu publisko paziņojumu, kurā informēs par savām aktualitātēm: "Tur tad arī tiks paskaidrots kluba valdes lēmums. Ja pēc tam vēl būs jautājumi, labprāt centīšos atbildēt uz tiem, bet tikai pēc tam."

Kalniņš nekomentēja arī to, vai 2012. gadā dibinātais klubs gatavojas spēlēt pēc spēka trešajā Latvijas līgā, proti, "Ramirent" Reģionālajā līgā.

Nacionālās līgas dalībnieču sastāvs tika izziņots astotajā augustā, un tajā pieteikušās un apstiprinātas bija 22 komandas, tikpat, cik iepriekšējā sezonā.

Portāla Sportacentrs.com rīcība esošā informācija liecina, ka "Jēkabpils" atteikšanās no dalības NBL saistāma ar Jēkabpils pašvaldības finansējuma mazināšanos. Jāatgādina, ka Jēkabpils pilsētā bāzēts ir arī sporta klubs "Jēkabpils Lūši", kuram ir spēcīgas komandas volejbolā un telpu futbolā, kā arī tas kopā ar Jēkabpils sporta skolu bija pārstāvēts Reģionālajā līgā iepriekšējā sezonā. Šosezon dalībai Reģionālajā līgā no Jēkabpils apstiprināta "Jēkabpils SC/Sedumi".

     [+] [-]

, 2022-08-17 14:50, pirms 2 gadiem
Nu bēdīgi

  +1 [+] [-]

, 2022-08-17 15:23, pirms 2 gadiem
Bet šajā klubā tak spēlē pats lbs generalsekretars… :/

  +2 [+] [-]

, 2022-08-17 15:24, pirms 2 gadiem
Viss loģiski. Bezjēdzīgi uzturēt šādu veidojumu no pašvaldības līdzekļiem.

     [+] [-]

, 2022-08-17 15:29, pirms 2 gadiem
shooter13 rakstīja: Viss loģiski. Bezjēdzīgi uzturēt šādu veidojumu no pašvaldības līdzekļiem.
nu ja, lai spēlē savam priekam 3.līgā!

  -2 [+] [-]

, 2022-08-17 15:30, pirms 2 gadiem
Bēdīgi šo lasīt, jo Jēkabpilī tāpat kā Valmierā mīl basketbolu!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-17 16:37, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Bēdīgi šo lasīt, jo Jēkabpilī tāpat kā Valmierā mīl basketbolu!
Nezinu, pat īsti nesarūgtina... Komanda tāpat bāzējās rīgā un J-pils audzēkņi jau tajā nespēlēja, tie darbojās tajā RL klubā. Tāds mākslīgs veidojums ras ir bijis kopš dzimšanas, un varām rotējotspicē vairs nav kluba veidotāji (lasi - Salcēvičs), tā ka ... Nezinu, vai tas kā attieksies arī uz jauniešu sistēmas perspektīvām, liekas, ka LJBL 1 divīzijā kāda komanda jau bija. Domāju, ka pašā pilsētā uz basketbola spēlēšanu šis fakts jūtamu iespaidu vispār neatstās.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-17 17:04, pirms 2 gadiem
brunoje rakstīja: Nezinu, pat īsti nesarūgtina... Komanda tāpat bāzējās rīgā un J-pils audzēkņi jau tajā nespēlēja, tie darbojās tajā RL klubā. Tāds mākslīgs veidojums ras ir bijis kopš dzimšanas, un varām rotējotspicē vairs nav kluba veidotāji (lasi - Salcēvičs), tā ka ... Nezinu, vai tas kā attieksies arī uz jauniešu sistēmas perspektīvām, liekas, ka LJBL 1 divīzijā kāda komanda jau bija. Domāju, ka pašā pilsētā uz basketbola spēlēšanu šis fakts jūtamu iespaidu vispār neatstās.
Ne, treknajos gados biju uz Jekabpils spelem (tad kad tur vel Sirsnins mauca). Ta atmosfera kas tur darijas bija vardiem neaprakstama! So komandu vajag kaut vai tapec, lai cilvekiem ir kur aiziet! Sobrid paliek tikai Volejbols, cerams tas paliks esošajā līmenī!

     [+] [-]

, 2022-08-17 17:50, pirms 2 gadiem
shooter13 rakstīja: Viss loģiski. Bezjēdzīgi uzturēt šādu veidojumu no pašvaldības līdzekļiem.
Volejbols un telpu futbols nedzīvo par pašvaldības naudu?

     [+] [-]

, 2022-08-17 22:30, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Volejbols un telpu futbols nedzīvo par pašvaldības naudu?
Tas finansējums nav tik liels, kādu piešķir sponsori, piem., ošukalns.

     [+] [-]

, 2022-08-18 00:57, pirms 2 gadiem
Ja nav savu audzēkņu, tad laikam loģisks lēmums.