Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Līvāniem" ceturtā uzvara pēc kārtas ļauj apsteigt pagarinājumā klupušo "Siguldu"

Emils Ozerinskis

"Līvāniem" ceturtā uzvara pēc kārtas ļauj apsteigt pagarinājumā klupušo "Siguldu"
"Līvānu" spēka uzbrucējs Artūrs Vītiņš. Foto: Sigulda/Modern house

Pēc gadu mijas atsākusies "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas spēļu izspēle. Piektdienas vakarā norisinājās četri dueļi. Pozitīvi rezultāti tika fiksēti priekš "Līvānu" komandas, kas pēc rezultatīvās uzvaras ar 121:95 pār baušķeniekiem pakāpās turnīra tabulā pateicoties "Sigulda/Moder house" piedzīvotajam zaudējumam pagarinājumā pret BS "Ogre" jauniešiem.

Sezonas pirmajā pusē tikai nieka vienu uzvaru guvusī "Ķekava" uzņēma pērnā gada bronzas medaļniekus "Gulbenes Bukus". Tuvojoties pirmā puslaika beigām ķekavieši nekur tālu nebija atpalikuši, atrodoties minimālā atstatumā. Pirmās spēles puses noslēdzošo metienu trāpīja Ingars Aizpurs, dodot bukiem +4. Otrajā puslaikā gulbenieši vēl nedaudz pieaudzēja pārsvaru un nostabilizējās vadībā, aizvedot maču līdz sev uzvarošam beigām ar 80:70.

"Gulbenes Buki" ap gadu miju sagaidījuši vairāku spēlētāju atgriešanos no savainojumiem. Otro spēli pēc pleca traumas sadziedēšanas aizvadīja Ingars Aizpurs, kurš šajā spēlē aizsniedzās līdz 23 gūtiem punktiem un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Šī bija sezonas pirmā spēle Sandim Bētam, kurš iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un guva četrus punktus. Ar 17 punktiem buku rindās pierakstījās Rihards Bērziņš, bet Jānis Engers guva 15 ačus. Bukus atstājis novembra mēneša MVP Edgars Kaufmanis, kura vietā sākumsastāvā gāja ukrainis Vladislavs Suharenko, kurš guva desmit punktus. "Ķekavas" līderis Eduards Avotiņš bija ierasti rezultatīvs ar 29 punktiem un 13 izcīnītām bumbām zem groziem.

Basketbola skolas "Ogre" jaunieši bija apņēmušies rādīt raksturu cīņā pret pagājušā gada Reģionālās līgas čempionvienību "Sigulda/Modern house". Spēles lielāko daļu ogrēnieši turējās pie vadības grožiem, pēdējo ceturtdaļu iesākot ar +4. Pamatlaika izskaņā ar diviem precīziem soda metieniem līdzsvaru uz rezultāta tablo panāca sezonas sākumā vēl divas spēles BS "Ogre" rindās aizvadījušais Didzis Mališevs, pabeidzot pamatlaiku ar 76:76.

Pieliktajās piecās minūtēs siguldieši sasniedza četru punktu pārsvaru, tomēr ogrēnieši bija nepiekāpīgi. Izšķirīgos spēles mirkļos pa trejacim realizēja Ralfs Tumaševs un Mariss Kalnozols, bet uzvaru nesošo metienu no groza apakšas trāpīja Tumaševs, izraujot BS "Ogre" vienībai sezonas ceturto uzvaru ar 90:89.

Uzvarētājiem Ralfs Tumaševs sakrāja 28 punktus un piecas reizes aplaupīja pretinieku spēlētājus. Jēkabs Kapustāns pievienojās ar 20 gūtiem punktiem, bet Harijs Kaupmanis palika 37 sekunžu attālumā no pilnu 45 minūšu aizvadīšanas. Kapustāns atzīmējās statistikā ar 19 punktiem. Siguldiešiem pa 23 punktiem guva komandas uzbrukuma motors Toms Ķēdis un Ogres basketbola audzēknis Rihards Strauts. Didzis Mališevs siguldiešiem pievienoja 15 punktus, kamēr Mārtiņš Vīņauds kā vienīgais aizsniedzās līdz "double-double" ar 12 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem.

Ar zaudējumu nācās saskārties arī otrai no Reģionālās līgas soli augšup veikušajai komandai. OC "Limbaži" basketbolisti ar 80:74 aizlika kāju priekšā "Salaspils sporta skolai", kas kā pirmā Austrumu grupā bija sasniegusi desmit panākumu slieksni, bet nu ar neveiksmi Limbažos atkritusi uz trešo pozīciju. Limbažnieku uzvaru ar 22 punktiem kala oktobra vērtīgākais spēlētājs Vents Veinbergs. 17 punktus sakrāja Eduards Vīksna, bet Valdis Seņkāns guva 16 punktus un pārtvēra sešas bumbas. "Salaspilij" Jānis Lasmanis un Jānis Pozņaks guva attiecīgi 18 un 12 punktus, abiem pieredzējušajiem garā gala spēlētājiem izcīnot arī 12 bumbas zem groziem.

Nacionālās līgas debitantkomandu zaudējumi turnīra tabulā nāk par labu "Līvānu" basketbolistiem, kuri gadu iesāka ar ļoti rezultatīvu uzvaru - 121:95. Daugavas krasta komandas rezultatīvajam sniegumam līdzi turēt nespēja "Bauskas" vienība, kurai tādējādi pārtrūka pašas četru panākumu virkne. "Līvānu" basketbolisti nu pakāpušies uz pozīciju, lai pretendētu uz mājas spēļu priekšrocību izslēgšanas spēļu turnīram.

"Līvānus" līdz sezonas astotajai uzvarai aizvest palīdzēja Renāra Magones 24 gūtie punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Tuvākais sekotājs "Līvānu" rindās ar 20 punktiem bija Edijs Stiebriņš. Pa 15 ačiem sakrāja Madars Kokins un no rezervistu soliņa talkā sauktais Artūrs Vītiņš. "Bauskas" astāvā Ivars Zemītis un Gundars Brička guva attiecīgi 23 un 22 punktus, abiem sakrājot arī septiņas atlēkušās bumbas zem groziem.

"Ramirent" NBL nedēļas kalendārs

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie spēlētāji
05.01.Ķekava - Gulbenes Buki70:80Avotiņš 29 p. (13 atl.b.) - Aizpurs 23 p.
BS Ogre - Sigulda90:89 pag.Tumaševs 28 p. (5 pārt.b.) - Strauts 23 p.
Limbaži - Salaspils80:74Veinbergs 22 p. - Lasmanis 18 p. (12 atl.b.)
Līvāni - Bauska121:95Magone 24 p. - Zemītis 23 p.
06.01.LU/BS Rīga - RSU14.00
07.01.Liepāja/LSSS - DSN/Turība14.00
Gulbenes Buki - Sigulda14.00

Nacionālās līgas kopvērtējums (pēc uzvaru %)

VAustrumiBil.RietumiBil.
1.Gulbenes Buki9-2Kandava/Anzāģe9-3
2.RSU/VEF Rīga8-2Jelgava9-3
3.Salaspils10-3Saldus9-3
4.Līvāni8-5DSN/Turība6-3
5.Sigulda6-5Tukums7-4
6.Limbaži7-7Spars/VeA7-5
7.Bauska6-8Liepāja/LSSS6-5
8.Bertānu VBS5-8RTU2-9
9.LU/BS Rīga5-8Grobiņa2-10
10.BS Ogre4-9Talsi0-12
11.Ķekava1-12

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/