Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Pīternieks pārņem VEF fārmkluba RSU stūri

Emils Ozerinskis

Pīternieks pārņem VEF fārmkluba RSU stūri
Krists Pīternieks. Foto: Jānis Martels

Nacionālās basketbola līgas aizvadītās sezonas ceturtās vietas ieguvējas RSU/"VEF Rīga" galvenā trenera amatā stājies septiņas sezonas Liepājas basketbola sistēmā pavadījušais Krists Pīternieks, kurš RSU stūrmaņa postenī nomainījis Kristapu Zeidu.

Pēdējās divas sezonas "Rīgas Stradiņa Universitātes" vīriešu basketbola komanda bijusi Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" paspārnē, pildot Vefiņa fārmkluba funkcijas Latvijas otrajā spēcīgākajā turnīrā. Iepriekšējo divu sezonu finišu Kristapa Zeida vadībā komanda piedzīvoja pret "Gulbenes Bukiem". 2022. gada pavasarī RSU vienība trīs spēļu sērijā bukiem zaudēja Nacionālās līgas ceturtdaļfināla sērijā, bet šajā pavasarī ar 0-2 studenti piekāpās gulbeniešiem bronzas duelī.

Par jauno RSU galveno treneri apstiprināts 35 gadus vecais Krists Pītrenieks. Kopš 2017. gada viņš bijis Liepājas basketbola sistēmā, sākotnēji paralēli veicot gan trenera, gan spēlētāja pienākumus, bet 2019. gadā Pīternieks kāra profesionāļa kedas vadzī (šosezon nedaudz uzspēlēja "Nīcas" rindās Reģionālajā līgā un "Užavas" kausā) un pievērsās trenēšanai. Aizvadītajā sezonā kā Artūra Visocka-Rubeņa asistents treneris tika pie LBL bronzas medaļas ar "Liepāju", bet Nacionālajā līgā Pīternieka trenētie liepājnieku jaunieši iekļuva play-off spēlēs, kur pirmajā kārtā izkrita pret bukiem.

Krists Pīternieks: "Paldies BK "Liepāja" par septiņiem kopā pavadītajiem gadiem un sapratni, uzsākot pārmaiņas. Liels prieks pievienoties sistēmai, kas komentārus nemaz neprasa. VEF ir desmitkārtēji Latvijas čempioni, kas spēle arī uz Eiropas skatuves, bet RSU vienmēr bijusi viena no medaļu kandidātēm. Mācību latiņa ir uzlikta augsta, strādāsim, lai arī sportiskā puse būtu tāda pati. Mērķi ir skaidri - gribu cīnīties par medaļām! Nākamajā nedēļā sāksim iepazīšanās treniņus, pakāpeniski kāpinot apgriezienus, lai, sākot jau ar sezonas pirmo spēli, vienmēr cīnītos par uzvaru!"

Pagājušajā sezonā RSU kodolu veidoja divi ilggadējie komandas spēlētāji Kristaps Jurjāns un Rihards Ginters, kā arī tādi "VEF Rīga" sistēmā esošie jaunie basketbolisti kā Rihards Berkolds, Raivo Butirins, Pēteris Pinnis, Pēteris Salmiņš un citi.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/vefriga/