Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Trenēt Porziņģi un Dāvi Bertānu ir unikāla privilēģija''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Trenēt Porziņģi un Dāvi Bertānu ir unikāla privilēģija''
Luka Banki. Foto: F64

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki intervijā portālam ''Eurohoops'' kritizēja FIBA par esošo kvalifikācijas izspēles formātu, aicināja vienoties par labāko spēlētāju iesaisti izlasē arī ziemas periodā, kā arī cildinoši izteicās par savu padoto attieksmi un strādāšanu kopā ar Kristapu Porziņģi un Dāvi Bertānu.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Lukas Banki vadībā straujiem soļiem tuvojas iekļūšanai 2023. gada Pasaules kausa izcīņā. I grupā pēc divām uzvarām pār Lielbritāniju un Turciju tā ar bilanci 5-1 ieņem pirmo vietu. Kvalifikācijā atlikušas vēl četras spēles - divas pret Grieķiju un pa vienai pret Lielbritāniju un Turciju.

Intervijā portālam ''Eurohoops'' Luka Banki vērsa uzmanību uz faktu, ka kvalificēšanos izlase sākusi no pašas apakšas - priekškvalifikācijas. ''Man nav maģiskā pieskāriena, pēc kura viss izmainās uz labo pusi. Tā ir bijusi kombinācija kopējai vēlmei ko sasniegt. Izlases sastāvs ir ļoti motivēts un es tikai cenšos parādīt viņiem virzienu. Mēs tiešām veidojam uzvarošu sistēmu. Izcīnījām divas labas uzvaras, taču neaizmirsīsim, ka sākām no pašas apakšas - priekškvalifikācijas. Mums bija jāspēlē pret Rumāniju un Baltkrieviju, lai vispār spēlētu kvalifikācijā. Šo atgādinu spēlētājiem katru reizi.''

Luka Banki izmantoja iespēju un kritizēja esošo kvalifikācijas izspēles formātu, saucot to par nedzīvotspējīgu. Tā ietvaros nav iespējams katrā no logiem sapulcēties labākajiem spēlētājiem, jo ULEB Eirolīga sezonas ietvaros to laikā aizvada spēles. Vienīgā iespēja sapulcēties ir vasarā, kā tas bija šogad. ''Uzskatu, ka mums ir jāpārvērtē šis formāts, jo, manuprāt, viņš vairs nestrādā. Vai vismaz jāatrod risinājums, lai spēlēs varētu piedalīties Eirolīgas un NBA spēlētāji, citādi ir viens sastāvs ziemā, bet cits vasarā. Šāds formāts nepalīdz basketbolam. Man patīk priekšlikums, ka Eirolīgas un FIBA vadības apsēstos pie galda un vienotos par kalendāru, kā ietvaros Eirolīgas klubu spēlētāji varētu pievienoties izlasēm. Spēlētāji un treneri ir pierādījuši, ka vēlas pārstāvēt nacionālās izlases. Veidotais kalendārs, ka augustā ir spēles divas dienas pirms Eiropas čempionāta, paliek zem sitiena spēlētāju veselību. Gūtie savainojumi ir sekas nepareizai kalendāra plānošanai.''

Šajā vasarā pirmo reizi Lukas Banki vadībā spēlēja Kristaps Porziņģis, kurš pierādīja savas līdera dotības. ''Viņu ir viegli trenēt, jo Kristapam ir augsta basketbola izpratne. Viņš ir elites atlēts un elites basketbolists. Nešaubos, ka pēdējās divas nedēļas bija mans augstākais punkts trenera karjerā. Trenēt spēlētājus kā Porziņģi un Dāvi Bertānu ir unikāla privilēģija,'' par Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošajiem latviešiem izteicās Banki, kurš uzteica visus, kuri pārstāv Latvijas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

  +2 [+] [-]

, 2022-08-31 15:59, pirms 2 gadiem
Prieks dzirdēt!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-31 16:46, pirms 2 gadiem
Domāju ka tik vienveidīgu spēlētāju kā Dāvi arī sen nav redzējis .

  -1 [+] [-]

, 2022-08-31 16:49, pirms 2 gadiem
salming18 rakstīja: Domāju ka tik vienveidīgu spēlētāju kā Dāvi arī sen nav redzējis .
Viņš met un met, bet tā mešana nebūt nav vienveidīga. Piemēram, viņš ne tikai met, bet arī met pa grozu.

     [+] [-]

, 2022-08-31 17:08, pirms 2 gadiem
Piekrītu Banki par formāta maiņu, tikai nezinu vai un kā to varētu panākt. Katrā ziņā ir vērts mēģināt un aktualizēt, jo visi vēlamies redzēt sastāvus pēc iespējas tuvāki spēcīgākajiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-31 18:08, pirms 2 gadiem
Nevis trenēt, bet vadīt komandu, kurā spēlē Kristaps.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-31 18:25, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nevis trenēt, bet vadīt komandu, kurā spēlē Kristaps.
Oj gudriniek pēc Tava teiktā nav treneris bet vadītājs?katru dienu kautkas jauns…

     [+] [-]

, 2022-08-31 18:48, pirms 2 gadiem
Paldies arī tālākajiem rezervistiem, kas paliek ārpus divpadsmitnieka. Viņu darbs arī ir ieguldījums izlases panākumos un ļoti svarīgs.

     [+] [-]

, 2022-08-31 19:30, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Piekrītu Banki par formāta maiņu, tikai nezinu vai un kā to varētu panākt. Katrā ziņā ir vērts mēģināt un aktualizēt, jo visi vēlamies redzēt sastāvus pēc iespējas tuvāki spēcīgākajiem.
Ļoti vienkārši. FIBA jāiet pretī ULEB un jāatgriežās pie tā kā bija pirms kašķa. NBA redzēs tikai vasaras logos/EČ/PK, bet vismaz ikdienā varēs redzēt Eirolīgas džekus.

     [+] [-]

, 2022-08-31 20:26, pirms 2 gadiem
Es piekrītu par aptuveni 50 %.