Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Banki no mūsu vārdnīcas izņēma vārdus "gandrīz" un "bišķin""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "Banki no mūsu vārdnīcas izņēma vārdus "gandrīz" un "bišķin""
Luka Banki 2023. gada 27. februārī. Foto: Mikus Kļaviņš

"Vēlos pateikties saviem palīgiem – viņi izdarīja apbrīnojamu darbu. Spēlētāju piepūle un uzticība, līdzjutēju atbalsts – tā bija svarīgāka balva nekā individuālie apbalvojumi," pēc 11 uzvaru sērijas Pasaules kausa kvalifikācijā teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Dimitris Kacivelis, Grieķijas valstsvienības kapteinis

“Smaga spēle. Latvija ir ļoti, ļoti laba komanda, tāpēc izcīnīja pirmo vietu grupā. Atbraucām, lai uzvarētu, taču spēle neizvērtās mums par labu. Zaudējām divcīņas par atlēkušajām bumbām un netrāpījām brīvos metienus. Esam priecīgi, jo spēlēsim Pasaules kausā. Un esam ļoti lepni par savu komandu.”

Sotiris Manolopulos, Grieķijas valstsvienības galvenais treneris

Pirmkārt, apsveicu Latviju. Tā ir ļoti laba komanda ar ļoti labiem spēlētājiem un labu treneri. Centāmies uzvarēt. Mums bija iespējas, taču Latvija šodien bija labāka. Esmu ļoti lepns par saviem spēlētājiem, jo viņi nekad nepārtrauca cīnīties. Arī, kad spēle negāja no rokas.”

Artūrs Strautiņš, Latvijas valstsvienības spēlētājs

"Pirmkārt, vēlos izcelt mūsu 6. spēlētāju. Viņi mūs dzina uz priekšu. Spēles vidū nedaudz zaudējām koncentrēšanos, bet saņēmāmies un pabeidzām spēli savā labā. (Par saviem precīzajiem trīspunktu metieniem) Tie bija brīvi metieni un man vajadzēja tikai iemest.”

Luka Banki, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

“(Pēc pirmās vietas izcīnīšanas grupā) komandai nedaudz trūka enerģijas. Izšķirošajos brīžos atradām pareizos rīkus, ar kuriem atbildēt pretiniekam. Grieķija atgādināja dažas komandas, kuras centās pret mums spēlēt fiziski – atrast kontaktu, spēlēt netīru basketbolu.

Vēlos atgādināt, ka Latvija ir vienīgā Pasaules kausa dalībniece, kura turnīru sāka no priekškvalifikācijas. Mūsu apritē bija 32 spēlētāji. Daži, piemēram, Renārs (Birkāns) netika laukumā, taču viņi mums palīdzēja. Pārkāpšu FIBA protokolu un (preses konferences turpinājumā) došu vārdu saviem palīgiem – viņi ir pelnījuši šo atzinību.

Jānis Gailītis, Latvijas valstsvienības treneris

Luka Banki no mūsu vārdnīcas izņēma vārdus “gandrīz”, “bišķin” un “tuvu”. Treneris ieviesa ticību mūsu spējām, jo ticēja spēlētājiem. Valstsvienības apritē bija 32 basketbolisti – iespējams, katrs trešais, kurš spēlē basketbolu (profesionālā līmenī). Tātad katrs trešais pielicis roku.

Spēlētāji mainījās, trenera iestrādes palika. “Jūsu uzdevums, novelkot formas kreklu, ir atstāt komandu labākā situācijā, nekā to uzvelkot.” Milzīgs paldies pienākas līdzjutējiem. Viņi ir iemesls, kāpēc spēlētāji raujas uz šejieni pat ar savainojumiem. Šis ir liels, liels notikums Latvijas basketbolam. Cerams, ka tas ir ceļojuma sākums.”

Artūrs Visockis-Rubenis, Latvijas valstsvienības treneris

“Gājām soli pa solim, atsevišķi gatavojoties katrai spēlei. Turcijā mērķis bija izcīnīt pirmo vietu grupā. Mājas spēlē pret Grieķiju – izcīnīt uzvaru savu skatītāju priekšā. Kā teica treneri Banki un Gailītis, panākums ir daudzu spēlētāju nopelns – apritē bija 32 basketbolisti.

Uzvarētāju identitātes veidošana sākās no pirmajām dienām un Pasaules kausa priekškvalifikācijas. Spēles pret Rumāniju un Baltkrieviju kļuva par brīdi, kad komandā atgriezās ticība. Saņemties arī dienās, kad neizdodas. Šodien nebija pati skaistākā uzvara, bet komanda atrada veidu, kā uzvarēt.

Oskars Ernšteins, Latvijas valstsvienības treneris

“Valstsvienības sabraukumos vairāk strādāju kā atjaunošanās, nevis fiziskās sagatavotības treneris. Spēlētāji īsajos tikšanās brīžos vairāk strādā pēc individuālajām treniņprogrammām. Mēs neeksperimentējam, bet cenšamies palīdzēt.

  +3 [+] [-]

, 2023-02-27 23:41, pirms gada
Skaists žests no Banki puses.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-27 23:52, pirms gada
Cik man ir inside info varētu šis treneris palikt pēc pasaules kausa vadīt līdz olimpiādei tālāk grūti teikt es ceru ka vadīs līdz EuroBasket

  +4 [+] [-]

, 2023-02-28 01:58, pirms gada
kristaps30 rakstīja: Cik man ir inside info varētu šis treneris palikt pēc pasaules kausa vadīt līdz olimpiādei tālāk grūti teikt es ceru ka vadīs līdz EuroBasket
jebatj tev inside info!! to tak cipruss intervijās ir teicis

  +4 [+] [-]

, 2023-02-28 07:02, pirms gada
Kāds varēja palabot Banki ka Latvija nav vienīgā kas tiek uz PK sākot no priekškvalifikācijas jo Melnkalne arī

  +4 [+] [-]

, 2023-02-28 08:02, pirms gada
“Luka Banki no mūsu vārdnīcas izņēma vārdus “gandrīz”, “bišķin” un “tuvu”.

Labi teikts!

  +2 [+] [-]

, 2023-02-28 10:01, pirms gada
shmopsis rakstīja: jebatj tev inside info!! to tak cipruss intervijās ir teicis
un vai tad Cipruss nav inside info?

     [+] [-]

, 2023-02-28 10:26, pirms gada
Rubentus rakstīja: Skaists žests no Banki puses.
Ļoti labi izdevušās divas spēles.

     [+] [-]

, 2023-02-28 10:28, pirms gada
Gailītis: "Valstsvienības apritē bija 32 basketbolisti – iespējams, katrs trešais, kurš spēlē basketbolu (profesionālā līmenī). Tātad katrs trešais pielicis roku."
Daudzi ir pielikuši roku Latvijas izlases panākumos.

     [+] [-]

, 2023-02-28 10:29, pirms gada
alguns rakstīja: “Luka Banki no mūsu vārdnīcas izņēma vārdus “gandrīz”, “bišķin” un “tuvu”.

Labi teikts!
Goat ir goat. Banki.

     [+] [-]

, 2023-03-01 23:06, pirms gada
Gailīša vārdnīcā vēl ir vairāki vārdi, ar ko izpušķot minūtes pārtraukumus.