Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

R.Kurucs: ''Izlasē par savu lomu man ir lielāka skaidrība nekā klubā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

R.Kurucs: ''Izlasē par savu lomu man ir lielāka skaidrība nekā klubā''
Rodions Kurucs. Foto: basket.lv

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs, gatavojoties 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Serbiju un Slovākiju, medijiem atklāja, ka komunikācija ar komandas galveno treneri Luku Banki bijusi augstākajā līmenī un par savu lomu valstsvienība viņam ir lielāka skaidrībā nekā Belgradas ''Partizan''.

Rodions Kurucs pēc pavadītā laika Barselonā pārcēlās uz Nacionālo basketbola asociāciju, kur pavadīja trīs sezonas. Par produktīvāko kļuva debijas sezona (2018./2019. gadā), kad Kurucs Bruklinas ''Nets'' sastāvā vidēji guva 8.5 punktus un izcīnīja 3.9 atlēkušās bumbas. Pēc tam, kad ''Nets'' pastiprināja savu sastāvu ar Kairiju Ērvingu un Kevinu Durentu, pagājušās sezonas ievadā tā veica apjomīgu maiņu, no Hjūstonas ''Rockets'' iegūstot Džeimsu Hārdenu, bet Kurucam dodoties pretējā virzienā. Hjūstonā nostiprināties neizdevās, un komanda latvieti aizmainīja uz Milvoki ''Bucks'', kura vēlāk Kurucu atbrīvoja no sastāva. ''Tas bija psiholoģiski grūts gads, taču tagad esmu labās rokās, un cerams, ka viss būs tā, kā tam jābūt,'' pēc Latvijas izlases atklātā treniņa pirms 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajām spēlēm žurnālistiem klāstīja Kurucs.

Starpsezonā Kurucs lēma atgriezties Eiropā un pievienoties slavenajam Belgradas ''Partizan'', kuras galvenais treneris ir leģendārais Žeļko Obradovičs. Sezonas ievadā Kurucs cīnījās ar veselības problēmām, bet vēlāk pamazām sāka iejusties Eiropas basketbolā. Tam gan vēl būs nepieciešams laiks, jo spēlētais basketbols Eiropā ir citādāks kā piekoptais ASV. ''Šeit basketbols ir vairāk pozicionāls ar daudz kombinācijām. Mums komandā vien ir ap 100 kombinācijām. Vēl neesmu pieradis pie Eiropas basketbola,'' turpināja Kurucs, atzīstot, ka vēl līdz galam nesaprotas ar galveno treneri Obradoviču. ''Neesmu vēl ticis skaidrībā, ko viņš grib no manis redzēt laukumā. Ir bijušas reizes, kad aprunājamies treniņos, taču tāpat neesmu sapratis. Esmu dzirdējis atsauksmes, ka tādā veidā viņš cenšas audzināt spēlētājus un likt viņiem saprast, kā jāspēlē laukumā.''

Pirmdien preses konferencē galvenais treneris Luka Banki pauda, ka kopā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvjiem ir devies uz Belgradu, lai tiktos ar kluba vadību un treneru korpusu un runātu par iespējamo Kuruca pievienošanos izlasei. Biežo komunikāciju starp treneri un spēlētāju uzteica arī basketbolists: ''Viņš brauca uz manām spēlēm un bija ieradies pat Atēnās uz turnīru. Esam runājuši par to, kā viņš mani varētu izmantot laukumā. Komunikācija bija augstākajā līmenī un ir patīkami, ka treneris interesējas un ka viņam rūp mans sniegums.''

''Izlasē par savu lomu man ir lielāka skaidrība nekā klubā,'' atklāts bija Kurucs, skaidrojot, ka treneris redz 23 gados veco basketbolistu spēlējam trešā numura pozīcijā, taču 206 cm garais spēlētājs ir gatavs iesaistīties arī spēka uzbrucēja lomā. ''Varu piespēlēt, spēlēt aizsardzībā, izveidot situācijas komandas biedriem, cīnīties zem groziem un pārtvert bumbas,'' turpināja Kurucs.

Augustā izlasē spēlēja Kuruca brālis Artūrs, saņemot uzticības kredītu no Lukas Banki un iesaistoties spēlē kā viens no saspēles vadītājiem. ''Es gribēju jau vasarā spēlēt, bet diemžēl man vēl nebija līgums,'' vasaras notikumus atceras Rodions. ''Artūrs man nesen teica, ka arī šobrīd labprāt būtu ar izlasi, bet diemžēl viņš spēlē Eirolīgas klubā. Būtu forši kādu dienu uzspēlēt kopā. Tas ir viens no mūsu sapņiem,'' turpināja vecākais brālis.

Pirmā spēle paredzēta šo ceturtdien izbraukumā pret Serbiju. Kurucam tā būs principiāla vairāku iemeslu dēļ - pretinieku komandā spēlēs vairāki viņa ''Partizan'' komandas biedri, bet to trenēs viņa bijušais treneris ''Barcelona'' laikos Svetislavs Pesičs. Pie serbu trenera Kurucam neizdevās izkarot sev lielu spēles laiku Barselonā. ''Būs interesanti, gribu viņu uzvarēt. Spēlēšu pret komandas biedriem. Ja uzvarētu, tad to varētu visu sezonu atgādināt ģērbtuvē. Pirms devos uz izlasi par šo runājām. Būs jāierāda viņiem vieta,'' ceturtdienas spēles svarīgumu akcentēja basketbolists.

Kurucs Latvijas valstsvienībā aizvadījis trīs spēles 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ievadā, pie punktiem netiekot. Spēlēs pret Serbiju un Slovākiju 23 gadus vecajam basketbolistam būs iespēja gūt savus pirmos punktus nacionālās izlases rindās.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-23 15:31, pirms 2 gadiem
Lai izdodas! Gribās redzēt atpakaļ to Rodionu, kas bija Nets. Air Latvia!

     [+] [-]

, 2021-11-23 16:01, pirms 2 gadiem
Pēc tādas atklāsmes pie Saņas var vairs laukumā netikt

  +4 [+] [-]

, 2021-11-23 16:25, pirms 2 gadiem
Kad tad, ja ne tagad! Nu labaaku iespeeju kaa tagad sevi pieraadiit - izlases speelees iipashi pret Serbiju Rodionam nebuus un nevajag. Pieljauju, ka arii LV visi grib redzeet uz ko Kurucs vecaakais veel ir speejiigs! Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2021-11-23 16:44, pirms 2 gadiem
Ak, nabaga Rodis aizmirsis pa trim gadiem kā spēlē Eiropas basketbolu. Zinot, cik maz viņš spēlēja ASV, teiktu, ka pilnībā aplama muldēšana. Eiropā audzis, spēlējis visu jaunību, trīs gadi NBA uz soliņa un puisis aizmirsis, kā Eiropā spēlē basketbolu?

Un otrs ''Varu piespēlēt, spēlēt aizsardzībā, izveidot situācijas komandas biedriem, cīnīties zem groziem un pārtvert bumbas,'' turpināja Kurucs"... Punktus tas NBA superzvaigzne nemāk gūt? Šīm darbībām LV netrūkst spēlētāji, tepat LV skolojušies, bez NBA pieredzes. PUNKTUS VAJAG!

     [+] [-]

, 2021-11-23 16:46, pirms 2 gadiem
Tieši tā, pret Serbiju viņam jāspēlē 37 minūtes un tai ir jābūt viņa karjeras lielākajai/izcilākajai spēlei. Jābūt minimums 5 pārtvertām bumbām un jāiemet kādi 5 trīnīši. Ja AP es neticēju ne brīdi un domāju, ka laiks ASV bija bezjēdzīgi nosists pēc atlaišanas no WSH , tad Rodim es ticēju un man likās, ka tieši viņam bija jāpaliek ASV šogad. Kaut vai G-līgā. Nezinu vai Eiropas stils viņam der. Ļoti ceru, ka pielāgosies drīz.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-23 17:10, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Ak, nabaga Rodis aizmirsis pa trim gadiem kā spēlē Eiropas basketbolu. Zinot, cik maz viņš spēlēja ASV, teiktu, ka pilnībā aplama muldēšana. Eiropā audzis, spēlējis visu jaunību, trīs gadi NBA uz soliņa un puisis aizmirsis, kā Eiropā spēlē basketbolu?

Un otrs ''Varu piespēlēt, spēlēt aizsardzībā, izveidot situācijas komandas biedriem, cīnīties zem groziem un pārtvert bumbas,'' turpināja Kurucs"... Punktus tas NBA superzvaigzne nemāk gūt? Šīm darbībām LV netrūkst spēlētāji, tepat LV skolojušies, bez NBA pieredzes. PUNKTUS VAJAG!
Uz soliņa NBA 2 gadi. Pirmo sezonu, tomēr, ļoti solīdi priekš jauniņā nomauca. Un derētu atcerēties to, ka pirms devās uz ZA bija Barsas laiks, kur Barsā tikpat kā nespēlēa un pat otrajā līgā bieži vien pie šprices netika. Tā kā arī Eiropas basi sen nav spēlējis.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-23 17:28, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Tieši tā, pret Serbiju viņam jāspēlē 37 minūtes un tai ir jābūt viņa karjeras lielākajai/izcilākajai spēlei. Jābūt minimums 5 pārtvertām bumbām un jāiemet kādi 5 trīnīši. Ja AP es neticēju ne brīdi un domāju, ka laiks ASV bija bezjēdzīgi nosists pēc atlaišanas no WSH , tad Rodim es ticēju un man likās, ka tieši viņam bija jāpaliek ASV šogad. Kaut vai G-līgā. Nezinu vai Eiropas stils viņam der. Ļoti ceru, ka pielāgosies drīz.
Domāju, ka Rodim ASV līgums nespīd krimināllietas un vainas atzīšanas tajā dēļ. Bucks fani forumos viņu noēda bez sāls par to visu, kad ietreidoja viņu.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-23 18:05, pirms 2 gadiem
Kam piespēlēs? Pašam jāmēt 30 punkti.

     [+] [-]

, 2021-11-24 01:05, pirms 2 gadiem
Tad kad ļoti gribas sevi parādīt gadās sadegt psiholoģiski un neparādīt neko. Ceru,ka kļūdos

     [+] [-]

, 2021-11-24 08:16, pirms 2 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Domāju, ka Rodim ASV līgums nespīd krimināllietas un vainas atzīšanas tajā dēļ. Bucks fani forumos viņu noēda bez sāls par to visu, kad ietreidoja viņu.
Tās lietas aizmirstas, ja "normāli" spēlē. Es domāju tik drūmi viss nav. Arī laba karjera Eiropā nav tas sliktākais variants. Nauda protams cita, bet ne visu dolāros vajag mērīt.

     [+] [-]

, 2021-11-24 08:32, pirms 2 gadiem
Nu, paskatamies viņa karjeru. Normāli nospēlējis bērnu EČ Rīgā. Tālāk Spānijas 2. līgas rezervists. Tālāk 1 laba NBA sezona, bet tā bija vienkārši nenormāla viņa un aģenta veksme un apstāpkļu sakritība. Nu nav īsti tipiski, ja no Spānijas 2. līgas spēlētāji varētu ielekt NBA. Tā nenotiek. Tad pats sajāja savu nenormālo veiksmi, 2 gadi uz beņķa. Šosezon arī ne par kādiem varoņdarbiem nav dzirdēts. Rezultāts jāskatās uz tablo. Pagaidām man rāda tā. Cerams, nākamnedēļ būs savādāk, bet baigo optimismu es nejūtu.