Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čehija noliedz Satoranska svītrošanu un sastāvā varētu iekļaut arī ar savainojumu

Agris Suveizda

Čehija noliedz Satoranska svītrošanu un sastāvā varētu iekļaut arī ar savainojumu
Tomāšs Satoranskis (pa labi). Foto: cz.basketball

Čehijas basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris Mihals Šobs apstiprinājis, ka komandā ir lielas problēmas ar aizsargu veselību, taču noliedza medijos izskanējušās ziņas, ka Tomāša Satoranska dalībai "EuroBasket 2022" finālturnīrā, kas notiks arī Čehijā, jau ir pārvilkts krusts.

"Svētdien Tomāšam tika veikta magnētiskā rezonanse un vairākas citas svarīgas pārbaudes. Viņš paliks Prāgā un vēl vismaz nedēļu veiks intensīvu rehabilitāciju, kas nozīmē, ka viņš izlaidīs Pasaules kausa atlases spēles Parīzē un Homutovā pret Ungāriju. Pēc vienas nedēļas tiks veikta vēl viena magnētiskā rezonanse, pēc kuras izlemsim nākamo soli," ģenerālmenedžeris citēts Čehijas Basketbola federācijas mājaslapā.

Finālturnīru Čehija sāks 2. septembrī pret Poliju, bet galīgais sastāvs jāpaziņo dienu līdz spēlei. Šobs atklāja, ka Satoranskis pat savainojuma gadījumā varētu tikt iekļauts divpadsmitniekā, ja viņa atgriešanās būs gaidāma finālturnīra gaitā. Satoranskis priekšpēdējā pārbaudes spēlē Vācijā sastiepa labo potīti. Uz Parīzi nav devies arī 22 gadus vecais saspēles vadītājs Vīts Krejči, kurš pirmajā pārbaudes spēlē sasita ribas un varētu atgriezties uz otru atlases spēli, un 30 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Jaromīrs Bohačīks, kurš turnīrā Vācijā saķēra vīrusu. Līdz ar sastāva problēmām izlasē atgriezies 29 gadus vecais Pardubices saspēles vadītājs Tomāšs Vjorals.

30 gadus vecais un vairāk nekā divus metrus garais Satoranskis šovasar atgriezies Barselonā, bet pirms tam NBA aizvadīja 388 spēles, Vašingtonas "Wizards", Čikāgas "Bulls", Ņūorleānas "Pelicans" un Sanantonio "Spurs" rindās vidēji 22,2 minūtēs sakrājot 6,9 punktus, 4,1 rezultatīvu piespēli, 2,9 atlēkušās bumbas un 1,3 kļūdas. Krejči 2020. gadā tika draftēts ar 37. numuru un debijas sezonā Oklahomsitijas "Thunder" rindās aizvadīja 30 spēles, vidēji 23,0 minūtēs tiekot pie 6,2 punktiem, 3,4 atlēkušajām bumbām, 1,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,0 kļūdām. Bohačīks šovasar no Strasbūras pārcēlās uz Bambergu.

Čehija pārbaudes spēļu ciklu sāka ar uzvarām pār Bulgāriju (93:60) un Horvātiju (95:83), bet Vācijā zaudēja vāciešiem (90:101) un itāliešiem (80:96). Pasaules kausa atlasē Čehijai, tāpat kā bosniešiem un ungāriem, ir bilance 3-3, bet augstāk tabulā atrodas Francija (5-1), Lietuva (5-1) un Melnkalne (4-2). Rīt Čehija viesosies pie Francijas, bet sestdien uzņems Ungāriju. Eiropas čempionāta finālturnīrā Čehija uzņems Poliju, Serbiju, Nīderlandi, Somiju un Izraēlu.

Izmantotie resursi:
https://cz.basketball/satoransky-po...

     [+] [-]

, 2022-08-23 09:19, pirms 2 gadiem
angrybird rakstīja: Autor! Tiešām: "sastāvā varētu iekļaut arī savainojumu?!" Tad jau čehi uz spēli būs 13 spēlētāji (12 klasiskie + savainojums)?
Vai tomēr pareizāk būtu "savainotu" Satoranski?
Iesaku virsrakstu izlasīt vēlreiz un tad salīdzināt ar paša izdomāto versiju.